Nie jesteś zalogowany.
gra ktos w traviana na 2 albo 3 serwerze?? Mozna by liczyc na jakas pomoc? albo porady??
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
ja gram na serwerze 2, co prawda dalej odkrywam nowe tajniki tej gry, ale co nieco mogę pomóc:P
jak dlugo rozbudowywaliscie surowce?? gram rzymianami i galami, jak na razie godzinna produkcje mam na poziomie 22-25 i nie wiem czy dalej inwestowac w surowce czy zaczac powoli inwestowac w wojsko zeby muc jezdzic [niestety sasiadzi zdazryli sie juz sporo rozbudowac]
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Zaciekawiła mnie ta gra.
Macie jakieś rady dla początkującego? Z chęcią posłucham.
ja bym z checia przyjal jakis dar w postaci surowcow dla rozruchu
waski - podaj namiary na serwerze drugim, to postaram ci się coś wysłać:P
a co do rozwoju kopalń, lasów i pół, to tak, rozwijaj dalej jak najbardziej, to jest wręcz wskazane, bo potem będziesz czekał na surowce tydzień, aż ci się coś uzbiera:P tymbardziej, że wojsko takie tanie nie jest a budynki w stolicy też nie, oczywiście mówie tu o wyższych poziomach.
ładujcie dużo w zboże, bo może wam go zabraknąć. działa to tak, że im większy poziom zboża, tym wiecej wam zo zbiera z pola, ale im wiecej kopaln i lasów (poziomy) tym więcej zabiera wam tego zboża na wyżywienie pracowników (populacja) z niektórymi budynkami w stolicy jest tak samo np. Spichlerz.
macie tam w menu też takie coś: "Instrukcja" i tam macie napisane co poszczególny budynek robi, jak go rozwijać i co potrzeba, żeby móc go wybudować:)
ale porada dla początkującego: rozwijaj surowce ciągle. nie przestawaj.
Yaku - ty też grasz na 2 serwerze? jak tak, to podaj współrzędne:)
to moze tez w to zagram...:)
wiec tak, ten system ze zbozem to zrozumialem do razu. Co prawda na poczatku troche idiotycznie DUZO kosztuja kolejne poziomy surowcow wiec czlowiek zbiera pol dnia na kolejny poziom lasu. Jak na razie powyzej 3 poziomu to nie mam na danycm koncie.
Co do namiarow to: x-127 y-153 osada nazywa sie Zacisze [Galowie, zastanawiam sie nad zabawa w handel, czyli rozbudowaniem na maxa surowcow ].
Na 2 serwerze mam 2 konta oczywiscie sa zupelnie osobno prowadzone, zadnego podsylania surowcow nie bedzie. A chodzilo mi o pobawienie sie roznymi narodami wiec na 2 mam Galow i Germanow a na 3 mam Rzymian.
Yaku - ty też grasz na 2 serwerze? jak tak, to podaj współrzędne:)
Nuu.. ale szukam jakiejś rozrywki.
Tekstowe gry sieciowe typu Redoran, My Fantasy Online, czy lamerskie Mistical Warrior wychodzą mi już bokami. Travian natomiast wygląda zachęcająco. Może i nie bedzie tak rozbudowany jak Ogame (w którą tez nigdy nie grałem ^^" ) ale i tak moze byc ciekawie.
O ile to mozliwe chce uniknąć podstawowych błędów - jakie na pewno nie jeden z was popełnił - rozbudowując gród jak najefektywniej. Z wdzięcznością przyjmę kilka rad.
Zapraszamy khadzad! "Im nas więcej tym weselej" ^^ (a i jakis sojusz się zawiążę[hehe] )
(..) mam Galow i Germanow (..) Rzymian.
Do teraz nie moge uwierzyc że zabrakło Wikingów. Taka fajnista wojownicza banda zbliżona do piratów[hehe]
Ostatnio edytowany przez Yaku (2007-01-22 22:21:32)
ok zaraz sie rejestne:) jak ktos linka poda xD(magiczna strona google nie tegesuje mi cosik xD)
serwer 1
http://www.travian3.pl/?uc=pl1_37330
serwer 3
http://www.travian3.pl/?uc=pl3_586
A propo porad:
-jak grasz galami to dawaj cały czas w pola i glinę, rzymianami to samo
-germanami staraj się jak najszybciej jakieś wojsko zrobić i najeżdżaj innych.
-na początku jedyne budynki w osadzie jakie buduj (Galowie i rzymianie) to magazyny, spichlerze i kryjówki.
- nie ładuj się tymi rasami zbyt szybko w armie, Galowie mogą dodatkowo zbudować trapera który to produkuje pułapki na upierdliwych napastników, maxymalnie może taki traper zapewnić 200 pułapek.
- jak już surowce będą ci przybywać na poziomie, 350-400 glina oraz drewno, 250-300 żelazo i 100 na czysto zboże, zacznij rozbudowywać osadę oraz pomyśl o jakiejś armii, ładuj w surowce do momentu aż będziesz miał po 1400 gliny i drewna na godzinę, 1000 żelaza. Później itak będą leżeć w magazynach.
- jak będziecie mieli ok 350 ludzi warto założyć następną wieś po to aby ulokować gdzieś surowce.
-warto rozejrzeć się za jakaś opuszczoną doliną na której będzie się znajdować 15 pól uprawnych, ważne aby była blisko stolicy. Tam tworzymy ogromną armie i rządzimy okolicą.
Ostatnio edytowany przez malkor (2007-01-22 22:36:39)
mówie ze mi magiczna stronka nawala tzn nie tegesuje tzn nie dziala tzn MÓJ CHOLERNY NET JEST JUZ TAK WOLNY ZE NAWET GUGLA NIE OTWIERA BUUU(caps spowodowany złoscia na net xd)
A, jak ktoś potrzebuje jakiejś pomocy na pierwszym to w miare moich skromnych możliwości postaram się coś zaczarować.
gdzie ejstescie ulokowani??
pierwszy to współżędne -x -y
trzeci +x +y
gdzie ejstescie ulokowani??
Dobre pytanie.
Gdzie nas gra najwięcej?
Ostatnio edytowany przez Yaku (2007-01-22 22:57:44)
na serwie 2 jestem w 115(x)166(y)ktos w okolicy?? jestem...galami:) a wy??na pierwszym założe romanów a na 3 germanów;P
Gaaah we need surowcen;P
Ostatnio edytowany przez khadzad (2007-01-22 23:26:04)
ja gram na 2 serwie i na 1