Nie jesteś zalogowany.
A ja mam pytanie trochę z innej beczki. Na stronie netii jest wzmianka, że zachowując stary modem nie płacimy 90% kwoty za pierwszy miesiąc. Czemu miałbym nie skorzystać...tylko zastanawiam się czy modem, który mam od TP jest moją własnością czy jest to jak z nieraz z dekoderami tv cyfrowej - poz erwaniu umowy muszę go zwrócić. Cholera, żebym wiedział gdzie mam umowę...tam by coś o tym pewnie było :/
A czy przypadkiem nie kupowałeś go w promocji za 1 zł?
EDIT
~kubik skoro kupiłeś to pewnie jest Twój, ale nie ma co się cieszyć... zawsze może być w nim jakaś pluskwa :-D:-D
Ostatnio edytowany przez Beavis (2007-01-25 00:11:03)
niestety ale tp wyporzycza modemy (rezygnowalem i podpisywalem umowe juz kilkukrotnie czy to na sdi, dsl czy neo i za kazdym razem musialem oddawac modem po to, aby za tydzien zglosic sie po nowy).
Net24 ma firma w której pracowałem do niedawna we Włocławku: problemy techniczne jak w TPSA. Dają większy download by złapać klientów. Na dłuższą metę nic nadzwyczajnego, ale zawsze lepsze niż TPSA. Pod tym względem polecam zmianę dostawcy.
Co do włocławskiego SATFILMu nie najgorszy dostawca. Mniej problemów niż w Netii przynajmniej w porównaniu z doświadczeniami znajomych. Sam używałem na początku, ale to było to samo co w TPSA. Po przejściu do SATFILM rzadziej występowały problemy. Trochę problemów w naszej kablówce jest z torrentami bo tak szybko się nie bujają jak na łączu z Netii, ale za to ratio zawsze mam około 1. W dzień jest 256/128 a w nocy 512/256 i więcej za 46PLN i czy to źle? Sam mam wykupioną opcję srebną 650/160 za 98PLN, tu w nocy trans rzedu d:118kB/s u:41kB/s i to dzielone na połowe z bratem, a obaj lubimy zassać coś. Także zdażają się problemy techniczne, lecz od kilku miesięcy był tylko 1 przestuj w nocy. A tu link do oferty kablówki:
SATFILM. Po korzystaniu z proxy trans nocny masz w dzień dla http. Ale często nie można korzystać z megaupload itp. bo ktoś ściąga Wiem że mają zwiększyć prędkość więc wyczekuję tej chwili.
Ostatnio edytowany przez RA6 (2007-01-25 00:17:31)
niestety ale tp wyporzycza modemy (rezygnowalem i podpisywalem umowe juz kilkukrotnie czy to na sdi, dsl czy neo i za kazdym razem musialem oddawac modem po to, aby za tydzien zglosic sie po nowy).
A jednak... modem jest naszą własnością - Pierwszy abonament 90% taniej
HA, to masz pecha, bo ja za 1,22zł mam modem na własnosć .
Mam wrażenie że ten net24 to jakaś lipa, bo nie da się zamówić przez stronę. Jak wpisuje numer telefonu, żeby sprawdzić czy usługa dostępna (próbowałem też w formulażu zamówienia), to wyskakuje mi: [cytuj]Wpisany numer jest niepoprawny.
Prosimy o ponowne wpisanie.
A mieszkam w Warszawie (prawie centrum). Chyba, że jak zwykle wszystkie kable mnie omijają i ani kablówka, ani inni operatorzy skutecznie mnie unikają.
Disney napisał:niestety ale tp wyporzycza modemy (rezygnowalem i podpisywalem umowe juz kilkukrotnie czy to na sdi, dsl czy neo i za kazdym razem musialem oddawac modem po to, aby za tydzien zglosic sie po nowy).
Mam wrażenie że ten net24 to jakaś lipa, bo nie da się zamówić przez stronę. Jak wpisuje numer telefonu, żeby sprawdzić czy usługa dostępna (próbowałem też w formulażu zamówienia), to wyskakuje mi: [cytuj]Wpisany numer jest niepoprawny.
A mieszkam w Warszawie (prawie centrum). Chyba, że jak zwykle wszystkie kable mnie omijają i ani kablówka, ani inni operatorzy skutecznie mnie unikają.
a masz numer telefonu z netti, ze wpisujesz go na ich stronie ??
Net24 ma firma w której pracowałem do niedawna we Włocławku: problemy techniczne jak w TPSA. Dają większy download by złapać klientów. Na dłuższą metę nic nadzwyczajnego, ale zawsze lepsze niż TPSA. Pod tym względem polecam zmianę dostawcy.
Co do włocławskiego SATFILMu nie najgorszy dostawca. Mniej problemów niż w Netii przynajmniej w porównaniu z doświadczeniami znajomych. Sam używałem na początku, ale to było to samo co w TPSA. Po przejściu do SATFILM rzadziej występowały problemy. Trochę problemów w naszej kablówce jest z torrentami bo tak szybko się nie bujają jak na łączu z Netii, ale za to ratio zawsze mam około 1. W dzień jest 256/128 a w nocy 512/256 i więcej za 46PLN i czy to źle? Sam mam wykupioną opcję srebną 650/160 za 98PLN, tu w nocy trans rzedu d:118kB/s u:41kB/s i to dzielone na połowe z bratem, a obaj lubimy zassać coś. Także zdażają się problemy techniczne, lecz od kilku miesięcy był tylko 1 przestuj w nocy. A tu link do oferty kablówki:
SATFILM. Po korzystaniu z proxy trans nocny masz w dzień dla http. Ale często nie można korzystać z megaupload itp. bo ktoś ściąga Wiem że mają zwiększyć prędkość więc wyczekuję tej chwili.
u mnie każdy kto ma satfilm, narzeka na bardzo lipny transfer raz idzie maksem, ale ma tak, że przez pare dni idzie po KILKA kili więc nie wiem czy jest taki dobry dla mnie jak chciałbym net 6 mega to szukałbym abonamenta, który daje mi nieograniczoną ilość ściągania, ponieważ przy takiej prędkości to idze bardzo szybko
Disney napisał:niestety ale tp wyporzycza modemy (rezygnowalem i podpisywalem umowe juz kilkukrotnie czy to na sdi, dsl czy neo i za kazdym razem musialem oddawac modem po to, aby za tydzien zglosic sie po nowy).
A wpisujesz cały numer , mający 7 cyfr?Ja wpisałem i mi wyświetliło.Możesz też zadzwonić na ich infolinię i też ci powiedzą.
jak nie ma telefonu z netii, to nic nie zdziała
Cieślak nie prawda.
a myślałem, że tak
Ja czekam na mamę (bo do zamówienia potrzebny jest pesel i nr dowodu) i zamawiam Net24
Czekaj raczej na właściciela telefonu, bo jeśli czekasz na mamę a właścicielem jest tata to mamusia może sobie najwyżej cebulkę z warzywniaka zamówić a nie netię.
I to mnie też cholernie denerwuje, że właśnie nie mogę sobie zamówić usługi "na siebie" paranoja...
jak nie ma telefonu z netii, to nic nie zdziała
po to właśnie jest ta usługa, żeby mając telefon z telekompromitacji można było neta z Netii mieć
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
[cytuj]Poczytałem trochę tamte forum, zadzwoniłem na błękitną linię i mogę cię zapewnić, że część tego co pisze w temacie z linka użytkownik @kotek to stek bzur. A największą bzdurą jest niemożność powórcenia do neo po zerwaniu umowy.[/quote]
I tak muszę czekać do marca, bo akurat wtedy:
- kończy mi się umowa z neo
- ma być dostępny net24 w strefie 41
W sumie i tak i tak źle na tym nie wyjdę
cieślak napisał:jak nie ma telefonu z netii, to nic nie zdziała
po to właśnie jest ta usługa, żeby mając telefon z telekompromitacji można było neta z Netii mieć
No właśnie.
I w formularzu zamówienia:
Poczytałem trochę tamte forum, zadzwoniłem na błękitną linię i mogę cię zapewnić, że część tego co pisze w temacie z linka użytkownik @kotek to stek bzur. A największą bzdurą jest niemożność powórcenia do neo po zerwaniu umowy. Otóż jeśli chcesz przejść na netię to sprawa ma się tak:
(...)
b)Nie masz takiej możliwościW przpadku opcji b) wyjście z sytuacji jest bardzo proste pod warunkiem, że nie korzystasz aktualnie z promocji MegaInternet, a jakiejś dawniejszej.
1)przeprowadzasz cesję innego domownika
2)bierzesz neo w aktualnej promocjiTak czy inaczej zyskasz, bo albo będziesz mieć net bez limitów w Netii albo Neostradę w korzystniejszej opcji. Ja czekam na mamę (bo do zamówienia potrzebny jest pesel i nr dowodu) i zamawiam Net24
Pozdrawiam
Jesteś pewien??
[cytuj]Kto może skorzystać z Promocji:
* osoby, mające linię telefoniczną tp, na której w dniu wejścia promocji (16 października 2006) nie zainstalowano neostrady tp
* osoby, które wcześniej nie skorzystały z tej promocji.
Czyli jeśli na linii (numerze) była neostrada w dniu 16 października 2006 to nie można skorzystać z promocji megainternet i cesja umowy nie pomoże.
W przypadku jak ktoś zrezygnował z megainternet na rzecz net24 a okaże się, że nie można tego zainstalować, to po cesji umowy może skorzystać z megainternet.
Prawdą jest to, że do po zerwaniu umowy do neostrady można zawsze powrócić, jednak nie zawsze można skorzystać z promocji, więc radzę przeczytać dokładnie regulamin promocji. Jeszcze zwracam uwagę na to, że cesja umowy kosztuje.
animemanga, ja sobie tego nie wymyśliłem, patrz:
[URL=http://imageshack.us][/URL]
animemanga, ja sobie tego nie wymyśliłem, patrz:
[URL=http://imageshack.us][/URL]
Zadzwoniłem przed chwilą na infolinię i... nie wiedzą .
Jeli chodzi o Lublin, to polecam It-Net Limitow nie maja, umowa bezterminowa, upload taki jak download, za wyjatkiem pakietow od 50 zeta wzwyz, gdzie mamy go w ilosci 1mega. Serwis dziala jak nalezy, wszelkie awarie usuwane sa w ciagu max 24 godzin. Oferta dotyczy osob na terenie miasta, gdzie sa polozaone kable swiatlowodowe itp. Ja mieszkam na jego obrzezach i podlaczony jestem radiowo, wiec na tych urzadzeniach moge pomarzyc o paru megach. Na szczescie i tak mam od nich puszczony 1 Mbit dl na 1Mbit ul, a wzwiazku z niemoznoscia uzyskania lepszego lacza przymykaja oko na moje platnosci i w zasadzie place polowe tego co powinienem.
Edit: Zapomnialem wspomniec o braku blokady na p2p. Na torkach np mam transfery po paredziesiat kilo, a czesto, gdy jest sporo zrodel wyciagam nawet max lacza.
Ostatnio edytowany przez fef212 (2007-01-25 18:13:17)
Na czym polega ta opcja w neostradzie MEgainternet? bo nie jestem w temacie:(
Jeli chodzi o Lublin, to polecam It-Net Limitow nie maja, umowa bezterminowa, upload taki jak download, za wyjatkiem pakietow od 50 zeta wzwyz, gdzie mamy go w ilosci 1mega. Serwis dziala jak nalezy, wszelkie awarie usuwane sa w ciagu max 24 godzin.(..)
Ciekawe czy Kraków doczeka się takiego dostawcy netu
witam
orientuje sie ktos jak jest u neti ze sciaganiem z torrentow? w moim regionie netia bedzie dostepna od 1 marca i planuje zalozyc zamiast neoshita, prosze o odpowiedz uzytkownikow neti jak ich internet sciaga w torrentach?
Ja juz mam powoli i Netii dosyc mimo ze jeszcze nawet jej nie mam. 2 tyg temu we wtorek zadzwonilem, elegancko sie dogadalem i uslyszalem, ze w terminie do 5 dni zadzwoni regionalny przedstawiciel i umowi sie ze mna na spisanie umowy i dostarczenie modemu. Mija 14 dzien od rozmowy a Pana "regionalnego" jeszcze ani nie szaelem ani nie widzialem.
Szlag mnie trafia, bo poza limitami, glownym powodem ucieczki od Neo byla chec wyrwania sie od nierzetelnych pracownikow, debili z blekitnej linii (tu musze oddac przedstawicielom Netii... ludzie z ktorymi rozmawialem pod 0801802803 wiedzieli o czym ze mna rozmawiaja) i idiotow-monterow. Oczywiscie nie wszyscy na pewno w TPsie tacy byli ale Ci, z którymi mialem kontakt, na moje nieszczescie, na swojej pracy kompletnie sie nie znali...
Czemu w tym kraju z kazdym o wszystko trzeba walczyc...
Jeśli wyrywasz się od Neo to nie licz ze tak prędko przyjdą. Mają czas do 14 lutego zeby Ci włączyć Internet.
Czytałem na którymś z forum, że właśnie tak traktują tych, którzy korzystają aktualnie z Neo.
Ja złożyłem zamówienie przez stronke netia.novem.pl po jakichś moze 12 godzinach przyszedł mail ze wzorem dokumentów a na drugi dzień zadzwonił koleś z Netii czy jeszcze mam jakieś pytania dot. oferty. Teraz czekam na kuriera niech mi przynosi modem i rezygnuję z umowy z kablówką
Ostatnio edytowany przez Cain (2007-01-30 16:11:34)