Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Jak myślicie teraz na 1 DVD jest około 5 odcinków/Jak już będą te Hd 25 GIGA to będzie tych odcinków przynajmniej 10/ i czy te starsze które już są będą zamiast na DVD na HD-DVD?//
pozdro dg66
Co za bełkot!?
Pisz wyraźniej, bo nic a nic nie można zrozumieć z tego.
A tam 25 ja już tylko myślę o płytkach 50 GB. Jak nagrywarki stanieją o 80 % , podobnie jak płytki to na pewno sobie kupię.
Dla przykładu teraz mam 200 dvd a tak będę miał 18.
to pewnie jakas prowokacja;)
Chyba miał na myśli to, że skoro teraz na jedną DVD-Video jest dawanych średnio 5epeków na takich HD-DVD będzie coś koło 10...
Imo taki sposób myślenia jest błędy...
Drugiej części wypowiedzi nie zrozumiałem... bełkot, porowkacja? chyba tak...
[eidt]
~Hatake co za zgranie hehe[baka]
Ostatnio edytowany przez Isao (2007-01-28 21:41:06)
to pewnie jakas prowokacja;)
ee, nie:P ale i tak gosc nie umie liczyc, albo ma super duze odcinki ze mu 5 na plyte wchodzi:o a pomnozył to razy 5 i wyszlo mu tylko 2x wiecej XD ej to chyba prowokacja:D:-D
EDIT: Isao, dokładnie:D
Ostatnio edytowany przez Hatake (2007-01-28 21:54:11)
Na oryginałach 25GB będzie zapewniemax 4 epki w jakości HD z dźwiękiem DTS i dodatkami HD Oczywiście może być więcej i też w HD, ale raczej tak nie zrobią. Czemu? Ano z powodów czysto marketingowych. Więcej zarobisz sprzedając np 4 płyty niż 1.
Natomiast skupiając się tylko na możliwościach, to w przypadku 50GB będzie można wrzucić kilka sezonów, albo całe tasiemce nawet. Oczywiście przy kompresjach stratnych z rodziny MPEG4. Już teraz można sporo wrzucić na DVD, a jak dojdą jeszcze wydajniejsze algorytmy kompresji od obecnego AVC (np dopracowana kompresja falkowa) to na 50GB wejdzie zapewnie cała seria w HDTV i to nie mówię tu o typowych seriach 26 epków, ale większych
Dla mnie to jest wogole smieszne, podwyzszanie coraz to bardziej jakosci, mimo,iz tak naprawde cizko zauwazyc jakakolwiek roznice, oko ludzkie, az tak precyzyjne nie jest:) Ale na Blu 25gb, to juz mozna kilka serii by wcisnac, zamiast setki dvd:)
A jeszcze niedawno ludzie się podniecali pojemnością CD a potem DVD
Dla mnie to jest wogole smieszne, podwyzszanie coraz to bardziej jakosci, mimo,iz tak naprawde cizko zauwazyc jakakolwiek roznice, oko ludzkie, az tak precyzyjne nie jest:)
Uwierz mi, zauważysz różnicę między zwykłym filmem a tym samym filmem w HDTV (oczywiście na odpowiednim telewizorze).
(oczywiście na odpowiednim telewizorze).
I o to sie glownie rozchodzi. Zeby cieszyc sie mozliwosciami BR, trzeba miec tez odpowiedni sprzet do tego, zeby zauwazyc roznice. Poki co, wystarczy mi DVD, bo zanim dorobie sie takiej nagrywarki, to pewnie bede juz mial dysk 1TB.
Czy ja wiem juz w tej chwili tv z hd-ready stanialo strasznie za 26 cali zapłacisz niecaałe 2200zł to juz nie tak dużo.
hd-ready to nie to samo co hd-full:) a dopiero przy hd-full możesz nacieszyć wzrok:)
Czy ja wiem juz w tej chwili tv z hd-ready stanialo strasznie za 26 cali zapłacisz niecaałe 2200zł to juz nie tak dużo.
2200 zł to bardzo dużo pieniędzy.Jak stanieje do 1200 to wtedy może kupię;
2200 to może i dość duża suma, ale zależy za co. Za taki telewizor to już przystępna cena, a trudno wymagać, żeby ceny spadały w nieskończoność.
Armagedon napisał:Czy ja wiem juz w tej chwili tv z hd-ready stanialo strasznie za 26 cali zapłacisz niecaałe 2200zł to juz nie tak dużo.
2200 zł to bardzo dużo pieniędzy.Jak stanieje do 1200 to wtedy może kupię;
zależy też dla kogo ;]
hd-ready to nie to samo co hd-full:) a dopiero przy hd-full możesz nacieszyć wzrok:)
Ale hd-ready i tak cieszy wzrok, ale zanim Polsce nastanie standard hd-full to minie kupa czasu
Przemek3 napisał:hd-ready to nie to samo co hd-full:) a dopiero przy hd-full możesz nacieszyć wzrok:)
Ale hd-ready i tak cieszy wzrok, ale zanim Polsce nastanie standard hd-full to minie kupa czasu
A idź do pierwszego lepszego sklepu rtv (od biedy marne media markt może być) i porównaj HD-ready (720p) do full-HD (1080p) i pomyśl co się bardziej opłaca wziąć na przyszłość. Przecież nie kupujesz po ty by telewizor był na rok czy dwa (chyba, że jesteś kasiasty)?
Strony 1