Nie jesteś zalogowany.
Jak każdy wie jest wiele gier na Pc ale tak naprawde niewiele jest takich do których po latach chcemy powrócić. Jeśłi kiedykolwiek gram w jakieś gry z lat mojej młodości to są to cRPG`i oczywiście mówię o takich tytułach jak Icewind Dale, Baldur`s Gate, Planescape Torment czy diablo. ˛Ostatnio dorwałem Neverwinter`a 2 i powiem że poczułem się jak za starych dobrych lat, ta gra trzyma klimat a i fabuła jest całkiem ciekawa, nie będę wspominał o grafie bo ta jest boska. Jeśli ktokolwiek z was zna jakieś ciekawe tytuły do których powracacie kilkakrotnie to napiszcie jakie i może dzięki temu pomożemy innym ludziom którzy nie mają w co grać a raczej nie wiedzą jakie tytuły warte są poświęcenia ich cennego czasu.
Oto mała lista gier cRpg które poleca animesub.info
Arcanum
Ambermoon
Anachronox
Albion
Baldur`s Gate
Baldur`s Gate: Opowieści z wybrzeża mieczy.
Baldur`s Gate II
Breathe Of Fire
Bard`s Tale
Black Crypt
Chrono Trigger
Dungeon Siege
Dungeon Siege II
Diablo
Diablo 2
Diablo 2 LOD
Dungeon Master 1
Dungeon Master 2
Evil Islands
Eye of Beholder
Fallout
Fallout 2
Final Fantasy (wszzstkie)
Gothic
Gothic: Noc Kruka
Gothic 2
Gothic 3
Grandia II
Golden Sun
Icewind Dale
Icewind Dale: Heart of Winter
Icewind Dale 2
KOTOR
KOTOR II
Legend of Legaia
Neverwinter
Neverwinter II
Planescape Torment
Świątynia Pierwotnego Zła
The Elder Scrolls: Arena
The Elder Scrolls II: Daggerfall
The Elder Scrolls III: Morrowind
The Elder Scrolls IV: Oblivion
Tales Of Phantasia
Ultima VII
Xenogears
Ostatnio edytowany przez desarian (2007-02-06 13:18:24)
Fallouta 1,2 i tak nic nie przebije.
Co do Baldur`s Gate 1&2, Planescape Torment zgadzam się w zupełności. Icewind Dale 1&2 było niezłe, ale wątpię czy jeszcze wrócę. Do litani dołożył bym jeszcze wszystkie 3 Fallout'y, Gothic 1,2,3 i 3 i 4 część The Oldest Scroll (chyba tak się nazywała).
PS. Co do Neverwinter`a 2 to jestem raczej sceptyczny bo mnie tak wkurzyła praca kamery, że za długo nie pograłem. Czyli częste zjawisko w nowych produkcjach: grafika super, ale psuje grywalność. Takie jest moje zdanie i to samo było w/g mnie z HM&M 5
Ostatnio edytowany przez NameLess One (2007-01-30 10:04:37)
Diablo to nie cRPG, a tak w ogóle dziś premierą swą ma Windows Wiśta.
Najlepsze gry RPG to Gothic i The elders scroll(morrowind i oblivion). Tych gier nic nie przebije.
Gothic oraz Evil Islands
ja tam kocham gry Jrpg tego nic nie przebije
A mnie się żadna gra na PC nie podobała tak jak Chrono Trigger i obie części Golden Sun. Ogólnie tylko przy grach na SNESa i GBA spędziłem więcej czasu, gry na PC nigdy mnie nie wciągały.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2007-01-30 11:58:20)
Fallout i Gothic są fajne, ale preferuję jRPG Squaresoft i jego RPG wymiatająz serią FF na czele ^_^
Ostatnio edytowany przez CloudSSJ (2007-01-30 11:57:26)
na pewno Diablo 2 pozatym wymieniony wyzej Baldur's gate I/II (1 lepsze:p) / Icewind Dale I/II Dungeon siege tez kozak, sacred (BN fajny) ,Muonline^^...ogolnie bez gier rpg to swiat bylby nudny ^^
Seria Final Fantasy i Grandia II są to najlepsze gry jrpg. Polecam bo miodek aż z nich płynie strumieniami
Fallout, nie ma lepszej serii Do tego dorzuciłbym oba Baldury
Nie wiem czy wiecie, ale Fallout został wybrany grą, która najbardziej zmieniła bieg rozwoju rozrywki elektronicznej
"Skazany na zajebistość"
Gry jRPG mają chyba jeszcze mniej wspólnego z RPG niż gry typu Diablo
Deus Exy, System Shocki, Baldury, Fallouty, KotORy... Ale kiedyś było fajnie Żeby nie NWN2, to mógłbym powiedzieć, że od KotOR2 nie wyszło nic <naprawdę> dobrego w tym temacie
Tradycyjna sesja ze znajomymi w zaciemnionym pokoju jest jednak najlepsza z komputerowych to Baldur i Morrowind
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Thales Of Phantasia, Chrono Trigger, Breathe Of Fire oraz Final Fantasy do VI bo w reszte nie gralem
A z nie jRPG to najlepszy zdecydowanie byl BALDURS GATE 2. Grywalnosc niesamowita.
Thales Of Phantasia, Chrono Trigger, Breathe Of Fire oraz Final Fantasy do VI bo w reszte nie gralem
A z nie jRPG to najlepszy zdecydowanie byl BALDURS GATE 2. Grywalnosc niesamowita.Oblivion fajny ale nudzi sie, lokacje takie same wszystkie(chodzi mi o zamki, jaskienie). W ogole szkoda ze tworcy przestawili sie z 2D na 3D.
cRPG:
Planescape Torment; Baldurs Gate 1; IWD1
jRPG:
Chrono Trigger; Chrono Cross; Final Fantsy (all);
Gothic I, Gothic II, Gothic II Noc Ktuka, Gothic III