Nie jesteś zalogowany.
Dla mnie to tylko jRPG zadne inne nie wchodza w rachube poprostum nie pasuje mi klimat zadnego gothica, diablo czy fallouta. Final Fantasy, Suikoden, Dragon Quest i wiele wiele innych to są porządne RPG!!
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
Moje pierwsze miejsca:
cRPG: Baldur's Gate (najlepsza niejapońska gra jaka kiedykolwiek powstała, można robić porównania na zasadzie BG vs reszta świata)
jRPG: Final Fantasy VIII (fenomen pod każdym względem, najlepsza gra w jaką kiedykolwiek grałem, nawet DMC3 przy tym wysiada)
Gier jRPG które uwielbiam jest sporo, ale napisałem tylko o FF VIII, ponieważ jest to jedyna gra do tego stopnia wybitna, że nawet nie wiem jak mam do niej porównywać inne gry.
O ile kwintesencją RPG jest przebiegnięcie kawałka w linii prostej celem uruchomienia kolejnego filmiku No chyba że mówisz o rocket propelled granade, to może - na tym się nie znam
Ja się cieszę, że już niedługo Jade Empire będzie na pc.
Wole jRPG ^_^
Jakby nie bylo to jeszcze nie gralem w lepszego Rpg niz "Guild Wars"(MMORPG)
Tez jestem bardziej za JRPG: FFy, Sukoden I,II, Grandia- moje preferancje.
Dla mnie numerem 1 bedzie seria Gothic. Baldur i Diablo wspominam z lezka w oku, ale DLA MNIE Gothic jest lepszy. Zaluje tylko, ze nie ma za duzo jRPG na PC, bo szczerze jest duzo bardzo dobrych tytulow z tej kategorii tylko ze na konsole.
Tez jestem bardziej za JRPG: FFy, Sukoden I,II, Grandia- moje preferancje.
Oo Yuki widze moja krew :PP
Pozdro sasiadka
Tez wole jrpg, chcoaz nie powiem fallout 1,2 mial w sobie to cos
To viader to mi nie powiesz moja krew ;d to sa tey moje ulubione
Na PC: cały Gothic, reszta dla mnie nie istnieje:)
Na konsolach: cała seria gier "Tales of..." od Namco, Xenogears, Vagrant Story oraz Pokemon(a jednak:D). Ostatnio jestem pod wrażeniem Kingdom Hearts II - od czasów Xenogears nic mnie tak nie pochłonęło:D
Z tych najlepszych RPG jakie powstały na konsole to oczywiście Final Fantasy.
Ósemka była genialna,dziewiątka trochę gorsza a dziesiątkę dopiero przejdę.
Ja również wolę jRPGI, mimo iż Fallout jest moją ukochaną grą (taka perełka). Ulubione jTytuły to:
-cała seria Breath of Fire, z przewagą dwójeczki
-wszystkie Finale
-Chrono Trigger i Cross
-Treasure of the Rudras (Rudra no Hichou)
A z bardziej zręcznościowych to:
-seria Seiken Densetsu
-Terranigma
To chyba wszystko Oczywiście każdą z tych gier przeszedłem, a aktualnie męczę Suikodena II
"Skazany na zajebistość"
Gothic po cichu ssie, szczególnie część 3 :>
Najlepszy jest system D&D lub Warhammer, w zaciemnionym pokoju wraz z garstką znajomych ;]
A w pojedynkę... Planescape: Torment. Najlepszy cRPG jaki kiedykolwiek wyszedł. Baldury się do niego nie umywają.
pierwsza gra jak przeszedłem w całosci Planescape: Torment :d
Fallout 1,2,Tactics. Baldur 1,2 + dodatki. Planescape Torment. Diablo 1,2 + dodatki. Gothic 1,2,3 +dodatki mam nadzieje !!! No i cacko ulubionko best of the best zżerające fundusze czas i dusze najlepsze MMORPG wszechczasow Lineage II (ps zaden pirat niema podskoku... wiem bo gralem na najpopularniejszych). Ale i tak nic nieprzebije codziennej wycieczki do roboty w celu nabicia lv i portfela zeby oczywiscie dalej grac w lineage i miec co do garka wlożyć ... czy sie tego chce czy nie do tego rpg wraca sie codziennie.
Baldur's Gate - cRPG
Chrono Trigger - jcRPG
Forgotten Realms (D&D) - RPG
gralo sie troche w cRPG jedne z najlepszych dla mnie to : Final Fantasy VII (wg najlepszy ze wszystkich ff-ów) no i oczywiscie BG I, II , Planescape Torment (fabula rox dla samej fabuly przeszlem pare razy), warto pamietac o IceWind Dale I i II czesto pomijany acz bardzo fajny cRPG no i czesto mylony z klasycznym MMORPG (a nie jest nim ;P ) Guild Wars (od roku ciagle mnie rajcuje i ciagle sie temu dziwie). Również Fallout (seria) mi sie bardzo podobal za swoje niekonwencjonalne podejscie do tematu cRPG
Oba Baldury i Fallouty po prostu uwielbiam, na Neverwinter Nights bardzo się zawiodłam i jakoś nie mam ochoty sięgnąć po 2. I powiem szczerze, że bardziej odpowiadało mi 2D - rzut izometryczny, tak to się chyba nazywa. W jRPG grałam tylko jedno, a mianowicie FF IX, bardzo fajna gierka.
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)
Oba Baldury i Fallouty po prostu uwielbiam, na Neverwinter Nights bardzo się zawiodłam i jakoś nie mam ochoty sięgnąć po 2. I powiem szczerze, że bardziej odpowiadało mi 2D - rzut izometryczny, tak to się chyba nazywa. W jRPG grałam tylko jedno, a mianowicie FF IX, bardzo fajna gierka.
Bierz się za NWN2, uwierz mi na słowo To niestety nie Baldur, ale na szczęście to nie NWN Zdecydowanie najlepszy RPG zeszłego roku moim zdaniem i praktycznie bez konkurencji. Ogólnie trochę powrót do przeszłości
Seria FF jest wypas mimo iż 7,8,9 część ukończyłem czterokrotnie to nadal nie mam dość.
Inne świetne tytuły to Suikoden,Xenogears,Grandia,Tales of Destiny na kompa Gothic 1,2 i Diablo 1,2+dodatki.