#41 2007-01-30 21:10:23

DeeDee
Użytkownik

Odp: Gry Rpg bez których świat był by nudny

Zdecydowanie :
1.Diablo
2.Gothic
3.Icewind Dale & Baldurs Gate

#42 2007-01-30 21:44:53

Zell ff8
Użytkownik

jRPG Chrono cross i FF-ki. geniusz muzyki ,klimatu ,fabuły ,grafiki ,świata i ogólnie wszystko w nich jest genialne.

#43 2007-01-30 23:55:43

Zielokko
Użytkownik

Najlepszy Rpg to zdecydowanie Final Fantasy. Właśnie jestem tak w polowie XII i musze przyznać że jest to bardzo ciekawa odmiana od innych Finali. Bez nich świat zaiste byłby nudny. smile_big

#44 2007-01-30 23:58:04

Tiduss
Użytkownik

Tylko jRPG. One mają coś w sobie. Niektórzy narzekają że są liniowe itp. Ale również i w tym tkwi ich urok.

#45 2007-01-31 00:09:01

Tion
Użytkownik

imo, produkcja blizzarda WoW to przełom, a starsi producenci, powinni bardziej zaufać mmoRPG i je dla nas tworzyć.

#46 2007-01-31 00:12:00

nazghoul
Użytkownik

Po przeczytaniu powyższych postów dochodzę do wniosku, że jestem człowiekiem starej daty. Dla mnie mistrzostwem RPG były:

Ambermoon
Perihelion
Albion
Dungeon Master 1
Dungeon Master 2
Black Crypt

Kolejność nieprzypadkowa smile

Te gry po prostu miały klimat i mimo braków graficznych wspaniale było zagłębić się w ich świat. Dzisiejsze RPG są fajne... i tyle. Nic nie wessało mnie w swe odmęty tak jak Ambermoon czy Dungeon Master oczkod To dla mnie mistrzostwo świata.

Pewnie przeklną mnie co poniektórzy, ale mechanika FF skutecznie mnie odstrasza i nie przepadam za tą serią.

#47 2007-01-31 00:33:40

beal
Użytkownik

liia napisał:

Oba Baldury i Fallouty po prostu uwielbiam, na Neverwinter Nights bardzo się zawiodłam i jakoś nie mam ochoty sięgnąć po 2. I powiem szczerze, że bardziej odpowiadało mi 2D - rzut izometryczny, tak to się chyba nazywa. W jRPG grałam tylko jedno, a mianowicie FF IX, bardzo fajna gierka.

Popieram w 100%

Freeman napisał:

Bierz się za NWN2, uwierz mi na słowo smile To niestety nie Baldur, ale na szczęście to nie NWN smile Zdecydowanie najlepszy RPG zeszłego roku moim zdaniem i praktycznie bez konkurencji. Ogólnie trochę powrót do przeszłości smile

Trzeba będzie spróbować smile

#48 2007-01-31 01:55:52

OniiSan
Użytkownik

Z cRPG moje ulubione to: Gothic I (niesamowity klimat, którego brakuje w II i III), KOTORy (gry mażenie dla fanów Star Wars i RPGów:D), NWNy i Fallouty.

A z jRPG to FF 7 i 8 , Grandia i Breath of Fire;)
Gram jeszcze w mmoRPGa Silkroad od roku i nadal mnie nie nudzi oczkod

#49 2007-01-31 02:28:35

Kilgur
Użytkownik

hehe ja tam uwielbiam serie: Wizardry, Might & Magic, Ishtar ( to jeszcze z amigi ), Eye of Beholder, Lands of Lore, z pojedymczych lub z mniejszych serii Betrayal at Krondor, Pool of radiance, Stonekeep, Planecape Torment, Baldury teaz byly wpozo, NWN mnie kompletnie zawiodlo, Fallouty poprostu sa swietne, i Dagerrfall zwany Bugerfall smile Zreszta jeszcze zadna gra nie przebila sesji Warhammera smile
btw. sypnolem historycznymi tytulami pewnie z 70% ludzi niewie o tych grach ^^

Ostatnio edytowany przez Kilgur (2007-02-01 15:46:56)

ara ara...

#50 2007-01-31 02:47:33

lilith_
Moderator

Hmm aż głupio się powtarzać: oba Baldury, IceWindale, Fallouty, KoTORy itp, itd. Zawsze się przy nich miło czas spędza choć osobiście wolę sesję Warhammera, Zew Cthulhu czy D&D, no ale do tego trzeba mieć zgraną paczkę smile Na szczęście zawsze pozostaje komp smile_big

"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."

#51 2007-01-31 10:36:55

Zjadacz
Użytkownik

nazghoul napisał:

Po przeczytaniu powyższych postów dochodzę do wniosku, że jestem człowiekiem starej daty. Dla mnie mistrzostwem RPG były:

Ambermoon
Perihelion
Albion
Dungeon Master 1
Dungeon Master 2
Black Crypt

Aż się łezka w oku kręci jak przypomnę sobie te szczęśliwe godziny spędzone przed moją Amigą. Jeśli wymieniać starsze tytuły to ja również lubiłem te serie, ale u mnie kolejność wygląda nieco inaczej

Dungeon Master 2
Black Crypt
Ishar 3
Ishar 2
Dungeon Master
Ishar

W Periheliona, Ambermoona oraz Amberstara nie miałem jeszcze okazji grać, ale słyszałem że ciekawe, szczególnie cyberpunkowy Perihelion

"Skazany na zajebistość"

#52 2007-01-31 10:52:24

liia
Użytkownik

Freeman napisał:

Bierz się za NWN2, uwierz mi na słowo smile To niestety nie Baldur, ale na szczęście to nie NWN smile Zdecydowanie najlepszy RPG zeszłego roku moim zdaniem i praktycznie bez konkurencji. Ogólnie trochę powrót do przeszłości smile

Skoro tak polecasz, to poszukam demo i zobaczę, bo naciągnąć się drugi raz nie dam zly.
A grał ktoś w Świątynię Pierwotnego Zła? Widziałam gdzieś za grosze.

Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)

#53 2007-01-31 11:16:07

sa1d
Użytkownik

poza wymienionymi: Legend of Legaia , Chrono Trigger , Super Metroid

#54 2007-01-31 11:32:06

Freeman
Użytkownik

liia napisał:
Freeman napisał:

Skoro tak polecasz, to poszukam demo i zobaczę, bo naciągnąć się drugi raz nie dam zly.
A grał ktoś w Świątynię Pierwotnego Zła? Widziałam gdzieś za grosze.

Hmm, chyba nie ma dema NWN2 o ile pamiętam smutny Najwyżej pełna gra w wersji "testowej" smile
Grałem w Temple, ale niezbyt długo - dla mnie słaba, albo inaczej - nie moje klimaty. To nudny dungeon crawler ze szczątkową historią, zwyczajny hack&slash tylko w otoczce Dungeons&Dragons.

#55 2007-01-31 12:19:34

nazghoul
Użytkownik

Zjadacz napisał:
nazghoul napisał:

Ambermoon
Perihelion
Albion
Dungeon Master 1
Dungeon Master 2
Black Crypt

Aż się łezka w oku kręci jak przypomnę sobie te szczęśliwe godziny spędzone przed moją Amigą. Jeśli wymieniać starsze tytuły to ja również lubiłem te serie, ale u mnie kolejność wygląda nieco inaczej

Dungeon Master 2
Black Crypt
Ishar 3
Ishar 2
Dungeon Master
Ishar

W Periheliona, Ambermoona oraz Amberstara nie miałem jeszcze okazji grać, ale słyszałem że ciekawe, szczególnie cyberpunkowy Perihelion

Jakże mogłem zapomnieć o Isharze? cholera
Jeśli nie miałeś okazji grać w Perihelion'a to powinieneś nadrobić zaległości smile Ponadto cała saga Amberstar, Ambermoon i Albion (tak to trzecia część) jest absolutnym 'must see' (a raczej 'must play') dla fana cRPG. Gorąco polecam - można odpalić pod UAE, Albiona pod DOSBOX'EM, a Ambermoon ostatnio wyszedł na Nintendo DS (!!!). W nowych grach przeszkadza mi ten przepych graficzny. Powód jest prozaiczny - fantasy wiąże się nieodłącznie z wyobraźnią a ta specjalnie nie jest stymulowana gdy wszystko ma się 'na tacy'. Grywałem w Baldura, NWN, nawet zerknąłem na Obliviona, ale gdzieś zniknął już ten 'feeling' starszych gier. A szkoda...

#56 2007-01-31 12:54:13

Obiwanshinobi
Użytkownik

nazghoul napisał:

W nowych grach przeszkadza mi ten przepych graficzny. Powód jest prozaiczny - fantasy wiąże się nieodłącznie z wyobraźnią a ta specjalnie nie jest stymulowana gdy wszystko ma się 'na tacy'.

Planescape:Torment składa się ma dobrą sprawę głównie z tekstu, choć wykorzystuje rewelacyjny swego czasu silnik Infinity. Moja wyobraźnie nie uskarżała się na brak stymulacji podczas grania w Tormenta.
A z jRPG-ów rządzi Chrono Trigger.

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-01-31 12:55:42)

#57 2007-01-31 13:22:39

nazghoul
Użytkownik

Obiwanshinobi napisał:
nazghoul napisał:

W nowych grach przeszkadza mi ten przepych graficzny. Powód jest prozaiczny - fantasy wiąże się nieodłącznie z wyobraźnią a ta specjalnie nie jest stymulowana gdy wszystko ma się 'na tacy'.

Planescape:Torment składa się ma dobrą sprawę głównie z tekstu, choć wykorzystuje rewelacyjny swego czasu silnik Infinity. Moja wyobraźnie nie uskarżała się na brak stymulacji podczas grania w Tormenta.
A z jRPG-ów rządzi Chrono Trigger.

Piję do gier w stylu Obliviona czy NWN. Planescape jak by nie patrzeć to nie ta liga wytrysków graficznych.

#58 2007-01-31 13:27:29

desarian
Użytkownik

Zagrajcie sobie w Elder scrolls II Daggerfall, świat w tej grze jest tak wielki że kolejne części takie jak Morrowind czy Oblivion się chowają. Widomo że klimatem może nie przewyższa tych nowszych części ale napewno jest warta spędzia kilku ładnych nocy przy kompie

#59 2007-01-31 13:39:48

kalamir
Użytkownik

od razu prosze o wybaczenie ale nie mam polskich znakow na kompie wiec post bedzie troszke denerwujacy. Nie rozumiem jak mozecie nazywac DIABLO erpegiem :/ ? to samo tyczy sie Ice wind dale ...toz to zwykla sieka bez ladu... Jezeli mial bym wybrac na serio dobrego erpega to olal bym wszystkie jrpg jak kolwiek bardzo bym je lubil i strzelil bym FALLOUT-y. W historii gier komputerowych nie bylo drugich i trzecich takich gier z taka swoboda gry. Inny erpeg ktory bardzo mi sie podobal (o dziwo D20 xD) to KOTOR ktory zdobyl moje serce nie najgorsza grywalnoscia i klimatem SW.

#60 2007-01-31 13:50:01

desarian
Użytkownik

Nie obrażaj Diablo, może i jest to siekanina ale wielu graczy uznaje ten tytuł za kultowy i pomimo tego że gra ma już wiele lat to dalej uwają ją za jedna z najlepszych.

Stopka forum

© Animesub.info 2024