Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Moglby mi ktos, kto juz cos podobnego robil, napisac jak za pomoca Subrip'a wyciagnac hardsub.
Dotychczas uzywalem wersji 1.17 i tam nie bylo tej mozliwosci (mozna bylo wyciagnac za pomoca skanera napisy z dvd), a teraz zainst. wersje 1.50 i jest funkcja wyjmowania hardsubu, ale nie bardzo wiem jak to zrobic. Cyz wlaczyc skaner, czy co?
Moglby mi ktos w skrocie napisac co musze zrobic, aby je wydobyc?
Hmm, nie pamietam skad wzialem.
Po prostu w googlach wpisz subrip lub subrip 1.50 i na pewno cos wyskoczy.
W sumie to mi zalezy na czasie, zeby ktos mnie naprowadzil na obsluge tego.
Jak ktos mi odp. za pare dni, to juz pewnie zdarze sam do tego dojsc
Powiem tak zawodny programik. Jeśli czcionka użyta w subie jest wymyślna nie licz na zadawalający efekt
Moze byc, pewnie podobnie jak w AVISubDetector, ale moglbys mi przyblizyc w kilku krokach, jak to zrobic?
Sorki sam ci nie pomogę za dużo, ale masz tu link do tutka po angielsku http://zuggy.wz.cz/guides/video.htm
Sorki sam ci nie pomogę za dużo, ale masz tu link do tutka po angielsku http://zuggy.wz.cz/guides/video.htm
Dzieki za tego linka. teraz juz umiem.
Jednakze jest on jeszcze nie opracowany - OCR. Troche upierdliwy, bo jednak nie do konca rozpoznaj znaki np. "m" musialem mu praktycznie za kazdym razem wbijac. Chyba szybciej jest nadal, wyciagnac timing i przy otwartym avi tlumaczyc
Ale wiele znakow rozpoznawal za kazdym razem. Najwiekszy problem sprawia ustawienie odp. koloru tekstu o skanowania. trzeba sie troche nameczyc.
Z napisami dvd to ten program sobie nieźle radzi ale jeśli chodzi o hardsuby to jest tak jak napisałeś, ja
próbowałem na angel heart, a tam litery były trochę za małe, to dlatego później dzieliło jedną literę na 2 części,
ale np. japoński napisz pojawił się w całości do wpisania, no i różnego rodzaju białe punkty też wykrywało. może
gdybym wprowadził lepsze ustawienia to byłoby dobrze, ale ten program na pewno nie nadaje się do hardków słabej jakości.;)
What's the point with pointer?
Szisza jest zła a Demo jeszcze gorsze
Kainote link
Umu umu
Zgadza sie. DVD ok. a hardki to zalezy od typesettingu. Przy malych, chudych literach naprawde trzeba sie napracowac przy ustawieniach zeby efekt byl zadowalajacy.
Strony 1