Nie jesteś zalogowany.
Od czasu załadowania StyleXP przy starcie windy pojawia mi się ekran z wyborem bootscreena (1. WinXP Home - bootscreen i 2. Win XP Home), przy czym w StyleXP w ogóle opcji zmiany bootscreena nie ruszałem (w związku z czym obie opcje prowadzą i tak do tego samego, domyślnego dla XP ekranu startowego). Problem jest taki, że nie wiem, jak ten wybór usunąć, bo to jest jednak 30 sekund dodatkowe przy starcie windy i ogólnie wnerwia (można skipnąć, jak się akurat siedzi, ale to denerwujące). Odinstalowanie StyleXP łącznie z czyszczeniem rejestru nic nie daje (poza tym jednak StyleXP mi się przydaje do zmiany theme). Może ktoś ma jakieś pomysły?
Wejdź w właściwości Mojego komputera do zakładki zaawansowane i tam z uruchamianie i odzyskiwanie w opcje zaawansowane. Może tam masz 2 systemy bo ten problem co ty opisałeś to ja też miałem i okazało się że mam 2 systemy i wystarczyło mu zmienić czas wyświetlania listy systemów operacyjnych ale mogę się niestety mylić.
Panel sterowania -> system -> zakładka ''zaawansowane'' -> w "uruchamianie i odzyskiwanie" klikasz na ''ustawienia'' -> klikasz na edytuj i usuwasz z pliku nazwę jednego systemu operacyjnego, tego z nazwą kończącą się na bootscrean wraz z całą linijką przy nazwie.
EDIT: ktoś mnie wyprzedził.
Ostatnio edytowany przez DevilDrom (2007-02-03 16:24:22)
Wasze rady pomogły z siłą wodospadu, wielkie dzięki
Jeśli chcesz zmieniać ekran bootowania to najbezpieczniejszym i zarazem najprostszym programem jest Bootskin
Udostępnię wam (chyba) ostatnią wersję razem z moją kolekcją LINK(aby dodać nowy ekran bootowania do programu wystarczy dwa razy kliknąć na odpowiednim skinie) obsługa programu jest banalna i chyba nie muszę jej tłumaczyć?
więcej skinów do tego programu możecie znaleźć TUTAJ
btw. StyleXP używam do wszystkiego prócz bootowania
a wczoraj sobie ustawiłem taki fajny ekran logowania - cute maid ^^
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2007-02-03 19:39:24)
btw. StyleXP używam do wszystkiego prócz bootowania
a wczoraj sobie ustawiłem taki fajny ekran logowania - cute maid ^^
No niezły ekran ;]
Jeśli chcesz zmieniać ekran bootowania to najbezpieczniejszym i zarazem najprostszym programem jest Bootskin
Udostępnię wam (chyba) ostatnią wersję razem z moją kolekcją LINK
wypas ten BootSkin, prosty i DZIAŁA
kiedyś go miałem, ale zapomniałem o nim ze 3 reinstalki temu,
dźwięki więc za przypomnienie o nim
Ostatnio edytowany przez fuchikoma (2007-02-04 23:31:12)