Nie jesteś zalogowany.
Problem mam. Czasami jak uruchamiam sobie jakiś program czy coś innego co wyświetla się na fullscreenie w niższej rozdzielczości niż mój system, to automatycznie zmienia się też rozdziałka windy co powoduje potem burdel na blacie, zmianę rozmarów okien itp itd. Strasznie irytujące.
Da się to jakoś ominąć?
Problem mam. Czasami jak uruchamiam sobie jakiś program czy coś innego co wyświetla się na fullscreenie w niższej rozdzielczości niż mój system, to automatycznie zmienia się też rozdziałka windy co powoduje potem burdel na blacie, zmianę rozmarów okien itp itd. Strasznie irytujące.
Da się to jakoś ominąć?
napisz dokladnie co ci ta rozdzialke zmienia, grafike, sterowniki oraz typ windy.
btw kozacko temat nazwales
Ja miałem tak po subedicie jak przestawiłem by zmieniał rozdzielczość na 800-600
I kompletnie nie mam pomysłu jak to zmienić. Paskudna wada, może ktoś zna na to sposób?
napisz dokladnie co ci ta rozdzialke zmienia, grafike, sterowniki oraz typ windy.
btw kozacko temat nazwales
Co nie wiesz co się zmienia po zmiane rozdielczości np. z 1024-768 na 800-600 i na odwrót,
po pierwsze wielkość okien po drugie położenie ikon na pulpicie, a czasami zmienia jeszcze odświeżanie z 85 na 60 hz to jest wkurzające!!!!!!!!!!!!!!!!!!![cholera]
Ostatnio edytowany przez Bakura (2007-02-03 17:12:43)
What's the point with pointer?
Szisza jest zła a Demo jeszcze gorsze
Kainote link
Umu umu
W sterownikach do kart Nvidi była kiedyś opcja, która pozwalała na utrzymanie za wszelką cenę ustawionych parametrów.
Force-cośtam się to nazywało i sprawowało się nieźle
Ja miałem tak po subedicie jak przestawiłem by zmieniał rozdzielczość na 800-600
I kompletnie nie mam pomysłu jak to zmienić. Paskudna wada, może ktoś zna na to sposób?lukio napisał:napisz dokladnie co ci ta rozdzialke zmienia, grafike, sterowniki oraz typ windy.
btw kozacko temat nazwalesCo nie wiesz co się zmienia po zmiane rozdielczości np. z 1024-768 na 800-600 i na odwrót,
po pierwsze wielkość okien po drugie położenie ikon na pulpicie, a czasami zmienia jeszcze odświeżanie z 85 na 60 hz to jest wkurzające!!!!!!!!!!!!!!!!!!![cholera]
umiejetnosc czytania ze zrozumieniem....[hehe]
Da się to jakoś ominąć?
Najprościej byłoby przed uruchomieniem czegoś takiego wybrać z kontekstowego menu "Ukryj ikony pulpitu". Po przywróceniu pożądanej rozdziałki "Pokaż ikony pulpitu" - i układ ikon powinien się zgadzać.
najprosciej bylo by znalesc przyczyne czemu tak sie robi, proponuje zmiane driverow do grafy. ostatecznie pomysl Obiego lub jakis sprytny program do virtualnych desktopow, tzn odpalac z innego desktopa te dziwne aplikacje zmieniajace rozdzialke. wypiszcie co wam tak paskudzi to sprawdzimy czy to przypadlosc owych programow czy tez waszych komputerkow.
subedit nie zmienia rozdzialki - sprawdzone 2 min temu
umiejetnosc czytania ze zrozumieniem....[hehe]
masz rację.;) Mój typ 'windy' to xp service pack2, karta geeforce 6200 a rozdzielczość
to zostaje ta na którą zmieniło np. teraz mam 1024-768 subedit zmienił przy pełnoekranowym na 800-600, a po wyłączeniu subedita zamiast powrócić do rozdzielczości
1024-768 to zostaje na 800-600. Tyle wyjaśnień wystarczy?
Kainote link
Umu umu
lukio napisał:umiejetnosc czytania ze zrozumieniem....[hehe]
masz rację.;) Mój typ 'windy' to xp service pack2, karta geeforce 6200 a rozdzielczość
to zostaje ta na którą zmieniło np. teraz mam 1024-768 subedit zmienił przy pełnoekranowym na 800-600, a po wyłączeniu subedita zamiast powrócić do rozdzielczości
1024-768 to zostaje na 800-600. Tyle wyjaśnień wystarczy?
sprobuj tych driverow http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1556
jak nie pomoze to formacik ^^ albo zabawa z programikami
swoja droga nie wiem czemu zmieniasz 800x600 w sepie, suby sa jakies takie posiepane
zmieniałem bo jak otworzyłem wideo 340 na cośtam pikseli, to obraz był jakby liniami pocięty a na 800-600 wygląda znacznie lepiej sterowniki ściągnę wypróbuję ale formatowania robić nie mam zamiaru hehe tego winda to już chyba ponad
pół roku mam:P i oprócz takich błahostek to jeszcze dobrze działa, te linie to mam od momentu zainstalowania
geeforca 6200 na geeforce2 mx 400 tego nie było. może na to znasz jeszcze sposób?
Kainote link
Umu umu
zmieniałem bo jak otworzyłem wideo 340 na cośtam pikseli, to obraz był jakby liniami pocięty a na 800-600 wygląda znacznie lepiej sterowniki ściągnę wypróbuję ale formatowania robić nie mam zamiaru hehe tego winda to już chyba ponad
pół roku mam:P i oprócz takich błahostek to jeszcze dobrze działa, te linie to mam od momentu zainstalowania
geeforca 6200 na geeforce2 mx 400 tego nie było. może na to znasz jeszcze sposób?
zielone linie po przekatnej ?
Nie, obraz jest jakby pocięty liniami pionowymi co dobrze widać np na napisach, po prostu złe rozciąganie tak małej rozdzielczości:(
Te drivery to chyba jeszcze 2 godziny będą ściągać, transfer mają nieziemski, już pokazuje 1.5 kb/s
Ostatnio edytowany przez Bakura (2007-02-03 19:00:23)
Kainote link
Umu umu
moze cos z kodekami ? ja tak nie mam w kazdym razie.
Najpierw zobaczę te sterowniki, puściłem z 2 mirrora i idzie pełną parą, jeśli chodzi o kodeki to zauważyłem że
mpegi2 gorzej wyglądają niż przedtem, ale z tego co próbowałem to na elecardzie jeszcze najlepiej to wygląda/działa.
Kainote link
Umu umu
Dzięki ~lukio problem z zmianą rozdzielczości naprawiony, może nawet te wideo niskiej rozdzielczości lepiej wygląda, co jak co to na razie testuję te nowe sterowniki, nawet nazwę karty mi zmieniło.:D
Kainote link
Umu umu
sygnaturka [NGOHQ] to podpis grupy przerabiajacej drivery, ciesze sie ze pomoglo
Oooo kolega "Się" przed maturą "się" jeszcze znajduje "się"
Hi,
W moim przypadku najczęściej syfią starsze gry oraz dema i intra (co to jest?).
Mam GeForce 6600 LE i WinXP SP 2
W ustawieniach NVidii szukałem tej opcji, o której pisał Sir_Ace, ale znaleźć nie mogę (sterowniki z grudnia)
Za to znalazłem opcję do tworzenia wielu wirtualnych puplitów, sprawdzę to.
Ostatecznie spróbuję sposobu Obiwan'a.
Dzięki za odpowiedzi
Drivery pomogły tylko jest kolejny problem, ustawienia zniknęły i pisze:"All of the NVIDIA control panels have been consolided into single application, the NVIDIA CONTROL PANEL. It can be lanched from windows control panel or menu start" a pod spodem przycisk 'start the Nvidia control panel', który nie działa, a w menu start ani w panelu sterowania nie zauważyłem żadnego linka do tego, co zrobić? Jak to włączyć? Bo bez zaawansowanych ustawień to bardzo ciężko.:(
Kainote link
Umu umu