Nie jesteś zalogowany.
Pijany mistrz Jui kuen (AKA Drunken Master) był dzisiaj emitowany w Polsacie - Nie wiem , czy była już o tym mowa, ale jako ciekawostka można powiedzieć, że technika ukazana w filmie " 8 pijanych bogów " znalazła także miejsce w Naruto a mianowicie w walce rOck-Lee vs Kimimaro
nie wiem czy ktoś zwrócił na to uwage... ale to taka mała ciekawostka ^^
Film ogladalem troche, ostry ;D
Klasyk Wydany w Polsce? Jak tak to muszę go kupić! Uwielbiam takie filmy.
ciekawe czy drugą część[okej] puszczą
Ostatnio edytowany przez Jmi (2007-02-03 23:49:11)
nie wiem czy ktoś zwrócił na to uwage... ale to taka mała ciekawostka ^^
od razu zwroclem na to uwage
szacunek Kisiel[respekt]
Ostatnio edytowany przez skubii (2007-02-04 00:04:18)
No to jeszcze z tą samą pierwszoplanową postacią (Jackie Chan) : Legenda pijanego mistrza (AKA Jui kuen II).
Mam wersję DVD i muszę powiedzieć że ta wersja, którą puszczają w TV jest lekko okrojona, na DVD jest tego troszkę więcej . A co do drugiej części, fatk też dobra ale już bez Jackie Chan'a choć tak jak jeszcze powiedział ~redskin istnieje jeszcze "Legenda Pijanego Mistrza" ^^'
ja uwielbiam filmy z jacki chanem i jet lei itd
To ten z Jackie Chanem? Jak tak to wypas filmik, miałem niezły ubaw oglądając to "Idź po wino!"
EDIT
Przejcież już byłem dzisiaj na winie
Ostatnio edytowany przez Quithe (2007-02-04 01:54:59)
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
...za to swoją drogą nie wiem za co lubicie Jackiego
Za styl walki - "byle czym" między innymi humor i jego charakter jest taki że przyciąga nawet zgredów
Jak nie wiecie o co mi chodzi to obejrzyjcie EKRANIZACJĘ anime "City Hunter" [szkoda, że tylko film] z gł. rolą Jackiego Uśmiałem się na nim nieźle podczas sceny jak sie zmienili w postacie ze steert fightera a szczególnie jak Jackie był Chun Li [roftl]
Film bardzo fajny, mialem niezly ubaw z siostra :>, tylko moze mi ktos powiedziec dlaczego raz mowili po chinsku a raz byl dub angielski ?, bywalo tak ze mowia po chisnku nagle jedno slowo dub angielski i znowu chinski ;>
Ednit: hm widze ze na forum dodaly mi sie lata ;> a urodziny mam dopiero za 4 dni... ech jaki ja stary :/
Ostatnio edytowany przez Saeroth (2007-02-04 11:21:01)
Film fenomenalny.Dużo śmiechu i świetnych walk.
Jet Li moze jest dobry ,ale Jackie ma swój styl, efektowne walki, przeskakiwanie przez przedmioty na których normalny człowiek by się zaj...:) Moze gra pajacowato ale to jest świetne:) Humor i akcja:) Fajnym filmem był City Hunter z Jackim:D Postacie ze street fightera:D:D
Pewnie będziecie mnie bili, ale najlepsze dla mnie filmy z Jackie Chanem to obie części Rush Hour i Shanghai Noon i Shanghai Knights, ale zaraz za nimi Police Story i Project A W kategoriach czystych filmów walki to Jet Li wymiata bezapelacyjnie (Fist of Legend), zobaczymy jak wyjdzie ten film w którym zagrają razem
Z Jetem Li widziałem mało filmów (2 lub 3). I wśród nich najlepiej wpadał Człowiek Pies. Porządne kino
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Jak dla mnie Jet Li i seria 3 części filmu: Pewnego razu w Chinach... on tam poprostu wymiata... kto by pomyślał, że np. parasolką można dać takiego łupnia. Jednak J.C też jest aktorem, którego filmy oglądam z wielkę przyjemnością.
Swoją drogą Jet Li także pokazał styl pijanego mistrza, tylko nie pamiętam dokładnie w jakim filmie.
jesli chodzi o przyjemnosc ogladania samej walki to Jet Li jest duzo lepszy od Jacka, no ale oni graja w zupelnie innych filmach.
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Ja uwielbiam ich obu, kazdy ma swoj wlasny styl i tworzy inny klimat. Jet bije szybko i konkretnie, malo gada, nie cacka sie z przeciwnikiem. Jackie sie bawi, oberwie tu i tam, potknie sie czasem, wykorzysta scenerie, on wrecz lata po ekranie (i nie chodzi mi tu o linki ). Jakby mieli grac razem to by mi to troche przypominalo duet Mugena i Jina z Samurai Champloo
Jak dla mnie, wszelkie ich amerykanskie produkcje to juz nie to samo. W tych starszych byl jakis taki inny klimat. Cala ta otoczka, walki klanow, pojedynki z byle powodu
Nawet jak byla to historia wspolczesna ale zrobiona u nich w kraju, to lepiej mi sie to ogladalo niz te produkcje z USA, Hollywood juz cos poknocil (dodali np. efekty komputerowe "Smoking" itp.) Wczesniej uzywano tylko stalowych zylek, ale nie po to zeby latac jak w "Hero" (chociaz takie filmy tez sie trafialy) tylko zeby efekt kopniecia przeciwnika byl bardziej naturalny, niż jak widac, ze przeciwnik sam siebie wyrzuca w powietrze z ugietych nog
Nie wiem czy wiecie, ale to Jackie wymyslil smieszne scenki pod koniec fimow i ma najlepsza grupe kaskaderow filmowych (nie wiem czy moga byc tez inni ), ktora sam trenuje (sam nigdy zadnego nie wystawil za siebie, ofkoz).
Z reszta sam Jackie powiedzial w wywiadzie, ze jak rozmawia z ludzmi to jest wyrazny podzial na 2 grupy: na tych co uwielbiaja jego produkcje krajowe a te z USA juz mniej i vice versa. Dlatego zrobil cos takiego jak Medalion, ale jak widac mu nie wyszlo, bo to chyba najgorszy film jaki widzielem z jego udzialem
Co by nie bylo i tak z przyjemnoscia ogladam filmy z ich udzialem. Czasem w anime nie ma takich walk jakie oni potrafia zaprezentowac. To wykorzystanie ludzkiego ciala do takich akrobacji i wyczynow. Ta fantazja Jackiego. Tyle fimow zrobil a za kazdym razem potrafi mnie zadziwic, czego to on nie wykorzysta, jak nie skoczy itd.
Z niecierpliwoscia czekam, na to co wyjdzie z duetu Jet & Jackie, ciekawe czy beda przeciwko sobie czy ze soba
Jak widzialam zapowiedz tego filmu w TV, to od razu mi sie skojarzylo z Rockiem Lee
a co to lecial czy bedzie lecial ? :8 bo dzis chory jestem i za bardzo nie lapie ^^