Nie jesteś zalogowany.
Eh brak SP1?
[roftl]
Ja mam ładnie wszystko partycje, wszystko ntfs (myślałem czy nie fat32, ale jakoś wyszło, to obecnie uniwersalne 'ntfs') i 152GB/160GB, czyli 8gb stracone tylko
ryba napisał:Eh brak SP1?
[roftl]
Ale lol. Czysty XP nie widzi tych większych dysków [papa]
to ladny mi specjalista ktory pierwszy raz spotyka sie z takim problemem, xpsp1 roziazuje juz ten problem ale xpsp2 mozna by odrazu. a skoro tak zrobil to znaczyloby ze partycje uwaga robił z instalatora plytki z windowsem albo podpial do kompa z xpkiem bez zadnego sp.
iii UWAGA: niby da sie to zrobic za pomoca rejestru, ta zmiana zeby zwylky XP widział ci wieksze dyski ale jak przekroczysz ten "punkt 127GB" to stracisz wszystkie dane- wiem bo sam bylem tego ofiara dwukrotnie - instaluj SP1 badz sp2 i tu nie chodzi o calkowita pojemnosc 127GB tylko o adres 127gb danych. czyli przypuszczalnie gdzies na ostatniej utworzonej partycji
Ja mam ten sam dysk co ty czyli Barracuda 7200.10 z zapisem prostopadłym ale o pojemności 250 GB i po sformatowaniu zostało mi 232 GB a dysk podzieliłem na dwie partycje C i D.
Dysk dosyć dobry lecz myślałem że będzie szybszy.
A co do SP2 to każdy chyba wie że musi to mieć zainstalowane.
Ostatnio edytowany przez tom_21 (2007-02-06 23:18:06)
to ladny mi specjalista ktory pierwszy raz spotyka sie z takim problemem, xpsp1 roziazuje juz ten problem ale xpsp2 mozna by odrazu. a skoro tak zrobil to znaczyloby ze partycje uwaga robił z instalatora plytki z windowsem albo podpial do kompa z xpkiem bez zadnego sp.
Ja zawsze robilem z pod instalatora windowsa i jakos problemow z tego powodu nie mialem nigdy.
Ostatnio edytowany przez s0n1c (2007-02-07 00:04:13)
A co do SP2 to każdy chyba wie że musi to mieć zainstalowane.
A ja nie mam, nie musze, nie chcę i nie będe mieć:P
Hatake, a co tworzysz społeczeństwo alternatywne czy jak?
Jeżeli chcesz mi powiedzieć, że firewall załatwia sprawę łatek, to się grubo mylisz Co do lepszej wydajności itd., też mam wątpliwości, bo to co jest kompatybilne z SP2 nie musi koniecznie działać z SP1 - mniejsza ilość problemów jest gdy mamy SP2.
Ogółem po samej premierze jedynie był problem czy jest sens instalować, jeżeli dużo problemów jest przy instalacji, po instalacji i jeszcze nie jest to wszystko w 100% sprawdzone, ale dzisiaj już wszystko jest w porządku i chciałbym przynajmniej, żeby Hatake powiedział dlaczego nie ma SP2 - może sam odinstaluje SP2?
Przeciez ~Kisiel napisal, ze oddaje dysk do sklepu, a dopiero jak cos im nie wyjdzie to bedzie kombinowal
songoku - u mnie nie ma powiedzenia "do 3 razy sztuka". Znów im nie wyjdzie to niech się wypchają Mam w was lepszych specjalistów.
Co do SP2 - nie lepiej użyć programu nLite? -_- ja mam płytkę "Win XP SP-2 Prof PL" dzięki niemu. Zastanawiam się jeszcze czy nie da się do niego dorzucić zintegrowaną instalację Autopachera XP Lite (full już się nie zmieści na jednej płytce). Dzięki takiej integracji nie ma żadnego problemu z instalacją.
Ja nie napisalem, ze do 3 razy sztuka, tylko do dwoch!
Tez bym im trzeciej szansy nie dal, bo jak nie zrobia ci jutro, to mozesz czekac jeszcze i rok
Sorx, ale jeżeli kupujesz u nich dysk i ci drugi raz źle naprawią, to lepiej dać ten 3 i jak zjebią to mówisz, że masz na gwar. czy coś, trzeba przeczytać umowę gwarancyjną lub jakiś papierek związany z tym, kiedy wymienią ci sprzęt ważny na gwarancji, tym bardziej, że oni zjebali sprawę, a nie ty :<
Lepiej samemu nie grzebać, bo potem nie ma już żadnej gwarancji, serwis czasami trzeba wykorzystywać w 100%
Eeee, czas iść kimać - człowieka oczy już bolą
Dobranoc
Ostatnio edytowany przez madafaka (2007-02-07 00:38:25)
Gez ale herezje... po przez wszelakie zmiany ustawień partycji na dysku nie można utracić gwarancji -.-' a samo partycjonowanie jest banalne szczególnie przez toolsy w łindows, a ze łindows nie wykrywa większych dysków no to lol, co za beznadziejny os heh.
Jak to nie wykrywa, przeczytaj to co ludzi pisza wyzej to bedziesz wiedzial o co biega.
~madafaka przeciez to nie jest zadna usluga zwiazana z gwarancja! To po prostu usluga dodatkowa. ~Kisiel umowil sie po prostu z nim, ze mu to zrobia i tyle, a ze zle zrobil to mu poprawia i nigdzie nie bedzie to zaznaczone, w koncu to nie ma nic wspolnego wada sprzetu.
Ja mam dysk 300GB, i utraciłem gdzieś 23GB.
Na którym mam 3 partycje.
Co do SP2 - nie lepiej użyć programu nLite? -_- ja mam płytkę "Win XP SP-2 Prof PL" dzięki niemu. Zastanawiam się jeszcze czy nie da się do niego dorzucić zintegrowaną instalację Autopachera XP Lite (full już się nie zmieści na jednej płytce). Dzięki takiej integracji nie ma żadnego problemu z instalacją.
Oczywiście ze lepiej:). Ile już tym Windowsow zrobiłem
Moja Baracuda przy 160 i dwóch partycjach ma ok. 152GB. Dodam, że sprzedali mi wadliwy dysk. Po wymianie również dostałem skopany. Jak to zrobić? Zrób pełny format. Podkreślam! Pełny format. Jeżeli tego nie przejdzie, czyli zatrzyma się, w którymś tam miejscu to znaczy, że masz skopany dysk. I prędziutko do wymiany. I nie dawaj sobie kitu wciskać. Mi nie chcieli przyjąć z reklamacją. Bo po wymianie na mus musiał być okey. Wkurrr... i dałem dysk do sprawdzenia (za pieniążki) u fachowców, ten wypisał mi kwit. I rozmowa była krótka, albo nowiutki dysk, albo pobawimy się w sąd konsumencki.
Przy szybkim formacie też mi tak ucieło partycję. Więc podejrzewam, że potraktował twój dysk w ten sposób. Wówczas przejdzie, ale... po miesiącu, może dwóch stracisz prawie wszystkie dane. A nie muszę ci mówić jak to bardzo boli stracić ponad 100 Giga danych. Czym prędzej zrób sobie PEŁNE FORMATOWANIE to może coś wyjaśni.
Ech te przesady o SP2
Ja tam o żadnych przesądach nie słyszałem, a nie chcę mieć bo:
1. miałem już to kilka razy
2. nie instaluje, bo mi masakrycznie przy tym komp spowalnia, no ale co poradzić przy 256 mb ram, się w ogóle zastanawiam, czy nie instalnąć Windy 2000.
3. jak miałem zainstalowany SP2, to rąbało mi się wiele rzeczy przy jakichkolwiek połączeniach internetowych, np. spowalniało mi działanie torrenta, albo nie można było przesyłać plików przez tlena Oo, a najlepsze, że te progsy były odblokowane.
4. zaraz po instalacji SP2 nie było różnicy w działaniu kompa, ale po jakimś czasie (jakieś 2 tygodnie), system działał już tak, jakby zaraz miał całkowicie paść, a stoi bo trzyma się na jednym, malutkim kawałeczku kodu:D
Dlatego nie chcę mieć SP2 i koniec offtopu, bo tu o Kisiela HDD chodzi.
PS: A mój dysk to Barracuda 7200.10 rpm i 80 gb i ta "strata" u mnie to 5.49 GB dokładnie:)
Ostatnio edytowany przez Hatake (2007-02-07 08:37:01)