Nie jesteś zalogowany.
Ja nie wiem czemu wy tak jedziecie na tą neo?? Ja mam łącze 1mb podkręcą mi do 2mb płacę 76 złotych i jeszcze teraz jest bez limitów ściągania.
na monopolistę zawsze się narzeka Taki stary polski zwyczaj Zresztą w Polsce narzeka się na wszystko (vide Naruto na Jetix)
Kolesie z neti pod koniec stycznia mówili mi że na promycyjne ceny się już nie załapie:(
Kolesie z neti pod koniec stycznia mówili mi że na promycyjne ceny się już nie załapie:(
Zapewne mieli na myśli poprzednią promocję która trwała bodajże do 29 stycznia.Obecna trwa do 14 lutego.Różnica polega na dodatkowym miesiącu za złotówkę na niekorzyść obecnej promocji.
Wie ktoś jak sprawdzić w chelo ile jeszcze moge sciagnac do osiagniecia limitu?
Mi od kilku dni, gdy zaczynam coś ściągać, transfer przez pierwsze trzy sekundy leci normalnie, a potem zwalnia do połowy. Ktoś wie o co może chodzić?? Ty Haku pisałeś że też tak miałeś, ale jedynie przez jeden dzień. Ja mam tak już z tydzień :/ Any ideas?
"Skazany na zajebistość"
Mi od kilku dni, gdy zaczynam coś ściągać, transfer przez pierwsze trzy sekundy leci normalnie, a potem zwalnia do połowy. Ktoś wie o co może chodzić?? Ty Haku pisałeś że też tak miałeś, ale jedynie przez jeden dzień. Ja mam tak już z tydzień :/ Any ideas?
No właśnie... coś przez to zniesienie limitów i podniesienie z 128 na 256 chyba terminale zaczęły nie wyrabiac i jakoś tak wolniej chodzi. Co prawda u mnie aż o połowe nie zwalnia, ale daje sie zauważyć że jest wolniej, widocznie terminale TP nie byly przygotowane na takie obciążenie i teraz trzeba wszystko ulepszać
Ja nie wiem czemu wy tak jedziecie na tą neo?? Ja mam łącze 1mb podkręcą mi do 2mb płacę 76 złotych i jeszcze teraz jest bez limitów ściągania.
Co ty wygadujesz? Jak to ci podkreca? xP
Dzięki Maniack za odpowiedź, to mi chociaż w jakiś sposób naświetla sytuację. A wie ktoś ile czasu może potrwać modernizacja tych terminali?? (wiem że to pojęcie względne)
"Skazany na zajebistość"
Proponuje zerknac pare postow wyzej, pisalem o tym. TPSA mowi, ze szybko.
Zell ff8 napisał:Ja nie wiem czemu wy tak jedziecie na tą neo?? Ja mam łącze 1mb podkręcą mi do 2mb płacę 76 złotych i jeszcze teraz jest bez limitów ściągania.
Co ty wygadujesz? Jak to ci podkreca? xP
o co Ci chodzi?? normalnie do końca kwietnia czy tam do 14 mają podkręcic każdemu internet. A że jako ja mam 1mb to podkręcają do 2.
Ostatnio edytowany przez Zell ff8 (2007-02-08 23:16:13)
Podkrecic ale chyba tylko 128 na 256...
Podkrecic ale chyba tylko 128 na 256...
no to ja już nie wiem. Czytałem na stronce i nawet w punkcie obsługi mi mówili.
Podniosą jedynie ze 128 kb/s na 256 kb/s, by TP mogło dostosować się do norm UE. I tak Netia jest lepsza...
A skad wiesz, ze netia jest lepsza? Masz? Uzywasz zebys mogl to stwierdzic? Czy tylko porownywales cennik i po tym, ze netia ma taniej o 20 zloty czy iles tam, sadzisz, ze jest lepsza? Ja mam neo 512kb/s za 33zlote miesiecznie, bez limitow, 0 awaryjnosci, full speed w pelni przetestowane i po co mi wiecej?
Zjadacz napisał:Mi od kilku dni, gdy zaczynam coś ściągać, transfer przez pierwsze trzy sekundy leci normalnie, a potem zwalnia do połowy. Ktoś wie o co może chodzić?? Ty Haku pisałeś że też tak miałeś, ale jedynie przez jeden dzień. Ja mam tak już z tydzień :/ Any ideas?
No właśnie... coś przez to zniesienie limitów i podniesienie z 128 na 256 chyba terminale zaczęły nie wyrabiac i jakoś tak wolniej chodzi. Co prawda u mnie aż o połowe nie zwalnia, ale daje sie zauważyć że jest wolniej, widocznie terminale TP nie byly przygotowane na takie obciążenie i teraz trzeba wszystko ulepszać
U mnie byla analogiczna sytuacja. Na 512 predkosc pobierania przez jakies 6 dni nie przekraczala 5KB/s. Na szczescie teraz jest normalnie i juz odrobilem zaleglosci:P
To teraz maly plebiscycik: czy od marca wroca limity neostrady?
To teraz maly plebiscycik: czy od marca wroca limity neostrady?
nie ma szans, telekomunikacja była dinozaurem na rynku z tymi swoimi limitami (chyba jeszcze era cos takiego ma, ale nie wiem dokladnie), takie coś nie ma racji bytu, a konkurencja czuwa
KDE4 ssie
Przywrocenie limitow przez TPSA by bylo samobojstwem. Pomysl...
Ostatnio edytowany przez KAT (2007-02-09 00:21:12)
Przywrocenie limitow przez TPSA by bylo samobojstwem. Pomysl...
Nie mow hop! Po pierwsze gdyby nie netia to TPSA dalej maltretowala by nas swoimi limitami, oplatami, kruczkami prawnymi i niegodziwymi kalkulacjami. Ich taktyka byla prosta: uciulac jak najwiecej. Neostrada wyciagnala juz swojego asa z rekawa co i tak nastapilo zbyt pozno(moim skromnym zdaniem). Tak jak z miesiaca na miesiac wyczerpywaly sie moje limity tak moje przekonanie do neo spadalo z kazdym MB. Faktem jest ze technicznie wszystko dzialalo w jak najwiekszym porzadku ale gdy na wlasne oczy zobaczylem brak limitow w netii to o malo nie spadlem z krzesla. To bylo to!
Ggdyby wziasc pod uwage taka sytuacje: od marca wracaja limity, ludzie sa oburzeni, zrywaja umowy masowo placac kary, neo bez uzytkownikow. Zaraz po tym neo wchodi z taka oferta ze reszta moze sie pocalowac w d**** i powoli zbieraja klientow na nowych umowach(tym razem kara za zerwanie umowy na czas okreslny byla by wieksza) a gdy sytuacja sie ustabilizuje > skok cen i znowu manipulacja. Brzmi to troche abstrakcyjnie ale kto wie jaki rozwoj wydarzen przyjdzie nam obserwowac...
A skad wiesz, ze netia jest lepsza? Masz? Uzywasz zebys mogl to stwierdzic? Czy tylko porownywales cennik i po tym, ze netia ma taniej o 20 zloty czy iles tam, sadzisz, ze jest lepsza? Ja mam neo 512kb/s za 33zlote miesiecznie, bez limitow, 0 awaryjnosci, full speed w pelni przetestowane i po co mi wiecej?
Może dlatego, że inni za neo 512 płacą 96 zł i to w promocji.
KAT napisał:A skad wiesz, ze netia jest lepsza? Masz? Uzywasz zebys mogl to stwierdzic? Czy tylko porownywales cennik i po tym, ze netia ma taniej o 20 zloty czy iles tam, sadzisz, ze jest lepsza? Ja mam neo 512kb/s za 33zlote miesiecznie, bez limitow, 0 awaryjnosci, full speed w pelni przetestowane i po co mi wiecej?
Może dlatego, że inni za neo 512 płacą 96 zł i to w promocji.
Powtarzam ja płacę 76 za 1mb[baka]