Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Jako że konwertuję filmy do formatu PAL z NTSC, zmieniach ich frame rate na 25 fps. Niestety w jednym filmie zamiast 23,976 wynosi on 29,970. Obraz konwertuję się ładnie, jednak przerobiwszy dźwięk staje się on wolniejszy, i tubalny (każdy bohater zniża tembre głosu o oktawę ). Czy ktoś wie, czy możnma to jakoś poprawnie skonwertować?
Framerate dźwięku możesz konwertować np w BeSweet (IMHO nalepszy encoder, resampler audio jaki widziałem). Aby było wygodniej radzę użyć GUI (np BeLight lub BeSweetGUI).
Ja też używam BeSweeta, tylko że nakładki AC3Machine, i tam pięknie przekonwertowuje z dowolnego fps do PAL.
No właśnie tego używam i oto tego efekt!
Czyli najwidoczniej gdzieś robisz błąd..
Aa.. i jeszcze jedno.. jak odsłuchujesz sam plik dźwiękowy to może on brzmieć tak jak piszesz... zmuxujgo razem z obrazem i wtedy odtwórz całość, to już powinno być ok.
Dowiedziałem się, że to standardowy bład przy konwersji 29970 na 25000. znalazłem ,dzięki Bogu (i długich poszukiwaniach na forach), program goldwave, który "wydłuża" ścieżkę dźwiękową, bez wyżej wspomnianego efektu. Mimo to dzięki za rady...
Strony 1