Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
W wielu anime , w szkole jest sala która tak nazywana, gdzie delikatnie mówiąc uczniowie dostają ochrzan od dyrektora lub całego ciała nauczycielskiego. Czy coś takiego funkcjonuje w Polsce i jak to przetłumaczyć? Może ktoś wie coś więcej o funkcjonowaniu i przeznaczeniu tego pokoju?
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
Nie jestem pewny ale jedyne takie miejsce (w polsce) to chyba przysłowiowy 'dywanik u dyrektora' no przynajmnej tak jest u mie w liceum, co do funkcjonowania to chyba każdy wie jak to działa, czyli przy biórku dyrektor , obok wychowawca a na przeciw 'skazany', który prubuje ratować skure przed naganą lub czymś gorszym. (Wiem bo sam musiałem z tym walczyć)
A to jest specjalny do tego pokój. I to nie jest gabinet dyrektora. Tak mi sie wydaje.
gg - już działa
Aktualnie oglądane :
No, za moich czasów (Boże, ale to brzmi ) nie istniały żadne "pokoje kar" i chyba jak dotychczas to się nie zmieniło. Tak jak wspomniano, chodziło się na dywanik do gabinetu dyrektora.
Masz dwa wyjścia; zachować dosłowność, albo trochę się wysilić i spolszczyć realia. Wszystko zależy od ciebie.
"Pokój kar"
"Pokój odpraw"
.... ?
gg - już działa
Aktualnie oglądane :
U nas mówiło się że ktoś jest "Proszony do Dyrektora"
Imperare sibi maximum est imperium
Ja mogę zaproponować "Sala/pokój dyscypliny/karności ", e lub coś w tym stylu.
Strony 1