#21 2007-02-10 19:38:37

Suchy
Użytkownik

Odp: Najlepszy player do*.rm

sprawdzić jaki jest prawdziwy fps plików rmvb (to nie oniecznie musi być 23 lub 25), ustawić w SE taki FPS jako domyślny oraz dopasować FPS napisów do tego ustawionego.

#22 2007-02-10 21:08:04

Yaku
Użytkownik

Nie jestem Lami Lamerski lecz Yaku. Wiem jak uzywan SE i nie rozumiem czemu mnie nie słucha.

1. Jak mogę sprawdzic rzeczywista ilość fpts jesli pliki *.rm nie są opisane?
2. Ustawianie FPSów nic nie daje. Gdy zmieniam je na dowolnie inne wciąż wyświetlają się jak niezminione!

Powiedz mi w jaki sposob w takiejsytuacji mam dopasowac napisy do anime?
Próbowalem odtworzyc w VPlayerze (moj pierwszy player ^^) lecz rowniez w nim odtwarza napisy z identycznym problemem jak SE

center

#23 2007-02-10 22:28:22

ryba
Użytkownik

Po co się tak meczycie? Nich zainstaluje Real Media Player i po krzyku. Tylko nie wiem jak z napisami. Wypróbuj smileszpan[wstyd]

#24 2007-02-10 22:44:02

Bakura
Użytkownik

Ja od 104 odcinka oglądam Bleacha w rmvb, w subedicie, i jedyne co robię to zmieniam fps z 23.976, na 25, no i format z mdvd na czasowy(ass lub mpl2), wszystko działa dobrze, a kodeki to mam k-lite, i aż mi się wierzyć nie chce, że ten format sprawia aż takie problemy.:D

A jaką ty masz wersję subedita? Bo ze starymi wersjami to są problemy;)

Ostatnio edytowany przez Bakura (2007-02-10 22:46:01)

What's the point with pointer?
Szisza jest zła a Demo jeszcze gorsze
Kainote link
Umu umu

#25 2007-02-10 23:06:51

Yaku
Użytkownik

bulid4043 nie wiem nic wiecej > Bakura

center

#26 2007-02-11 00:24:22

Bakura
Użytkownik

Ściągnij sobie najnowszy, bo ten co tam napisałeś, to ma problemy właśnie z odtwarzaniem niektórych typów plików. Tu masz link
do najnowszej wersji subedita, zainstaluj i wtedy spróbuj.;) Moje kodeki do rm, to już chyba ponad pół roku mają, i wszystko działa jak trzeba.[cool]

Kainote link
Umu umu

#27 2007-02-11 00:26:31

de99ial
Użytkownik

Do real najlepszy jest real alternative, a jak potrzeba napisów to w bestplayerze i po kłopocie.

Nienawidzę politycznej poprawności.
I feminizmu.
2080373594486b3aebea620st2.jpg
16419124964943955504551.jpg

#28 2007-02-11 02:09:10

Yaku
Użytkownik

nuu.. z odtwarzaniem anime nie mam juz problemu
teraz mecze sie z napisami
napewno wiecie o czym piszecie?
nowsza wersja moze i lepiej odczytuje filmy lecz jak to sie ma do napisow?

P.S.
Czy jak odinstaluje obcna wersje SE to zostaną sterowniki które być może nim instalowałem? (pak player+stery)

center

#29 2007-02-11 08:45:25

Bakura
Użytkownik

[cytuj]P.S.
Czy jak odinstaluje obcna wersje SE to zostaną sterowniki które być może nim instalowałem? (pak player+stery)[/quote]
tego ci nie powiem bo ja najpierw zainstalowałem nową wersję a później po zobaczeniu, że jest lepsza, usuwałem stare.
Najlepiej będzie jeśli napiszesz, skąd wziąłeś to anime, ściągnę i ci to dopasuję:D

EDIT:
Napisz mi jaki współczynnik fps mają napisy które próbujesz dopasować,(zwykle to pisze w opisie pod napisami albo w napisach), jak będziesz wiedział jaki współczynnik mają napisy, to tylko przerób go w subedicie na 25 klatek, wciskasz ctrl+q i wyskakuje ci okienko, w którym u góry wpisujesz współczynnik napisów, u dołu dajesz 25 klatek, jak po tym nie będą już pasować to znaczy, że musisz, przesunąć je względem filmu o odpowiednią liczbę klatek (ctrl+d).

Ostatnio edytowany przez Bakura (2007-02-11 08:59:48)

Kainote link
Umu umu

#30 2007-02-11 16:40:32

Yaku
Użytkownik

Bakura napisał:

tego ci nie powiem bo ja najpierw zainstalowałem nową wersję a później po zobaczeniu, że jest lepsza, usuwałem stare.

Wiec ten sposob u ciebie sie sprawdził - zrobie identycznie.

Bakura napisał:

Najlepiej będzie jeśli napiszesz, skąd wziąłeś to anime, ściągnę i ci to dopasuję:D

Pomocy nie odrzuce ^^ Opisz mi pozniej dokładnie jak to zrobiłes.
kliknij HOME dalej powinienes sobie poradzic,

Bakura napisał:

Napisz mi jaki współczynnik fps mają napisy które próbujesz dopasować,(..)

Niestety nie wiem. Zawsze bazowałem na informacjach jakie dostarczał mi SE

center

#31 2007-02-11 17:08:22

Bakura
Użytkownik

Ściągnę to później i powiem ci co i jak, a najlepiej to napisz do mnie na gg to będzie znacznie szybciej jeśli chodzi o wymianę informacji.;)
ps.
Całą serię ściągnąłeś w tym formacie czy tylko ten odcinek?
ps2.
dziś ściągnąłem Love Hina Again w rm, i napisy do wersji ogm w formacie ssa, no i pasują jakby były do niego stworzone.:-D

EDIT:
Wchodziłem na tą stronę i nic nie znalazłem, nie mów mi tylko, że to z Inuyasha Revoluton jest ten plik, z tego co widzę po tym obrazku, to tym plikiem jest Ikkitousen ep 6 a w napisach do tego odcinka, na samym początku wyraźnie pisze, że fps wynosi 23.976, chyba że się mylę. Albo napisz mi bezpośredni link do tego odcinka albo chociaż napisz mi czy to jest ten Ikkitousen czy nie.

Ostatnio edytowany przez Bakura (2007-02-11 17:34:07)

Kainote link
Umu umu

#32 2007-02-11 22:36:00

Yaku
Użytkownik

RePS
od 6->
RePS.2
Dobry fart Więcej takich ! ^^
ReDIT
Ściezka Downloadera:
Wchodzisz pod wskazany link / klik HOME / pierwszy czarny kwadracik to ANIME / klik VIDEO / klik NEXT x2 / klik Download przy Ikkitousen / klik odpowiedni epizod.(po lewej)

center

#33 2007-02-11 23:30:01

Bakura
Użytkownik

Dzięki za link, w życiu bym nie zgadł, że trzeba kliknąć w ten czarny kwadracik, a może tam powinien być jakiś napis. Tak szczerze to zaraziłeś mnie tą serią ecchi, miałbym już pierwszy odcinek, z animecorner.nl, tylko to było na rapidshare i megauploadzie, a oni się chyba zmówili i nie mogłem ściągać ani z jednego ani drugiego.A jak już ruszyło to ściągnęło pół odcinka, zrywając połączenie. jak jutro ściągnę to dopasuję i przyślę ci napisy na emaila z wyjaśnieniami co i jak robić.

[cytuj]RePS.2
Dobry fart Więcej takich ! ^^ [/quote]
W tym przypadku to nie fart, większość napisów w ssa lub ass pasuje do wersji rm, chyba że wersja rm ma obcięty początek albo oryginał ma dodatki w stylu 'sponsa'.;)

Z tego co widzę to te rmy mają po 50 mega, to pewnie jakość jest słaba albo przeciętna, a te z animecorner po 85 mega mają i po połówce odcinka widać, że jakość
jest dobra, jak  ściągnę to porównam, i będę ściągał te lepszej jakości, co nie zmienia faktu, że napisy i tak dostaniesz.:)

Ostatnio edytowany przez Bakura (2007-02-11 23:44:16)

Kainote link
Umu umu

#34 2007-02-12 13:36:39

Yaku
Użytkownik

Jeśli na animecorner jest lepsza wersja podessam je z tamtad jeszcze raz.

Załuje ze nie ma nigdzie na http ftp wersji ogm lub chociaz avi. Jakosc jest nieporównywalnie lepsza.

Ostatnio edytowany przez Yaku (2007-02-12 13:48:06)

center

#35 2007-02-12 14:03:40

Hybrid
Użytkownik

odinstaluj wszystko co masz i zainstaluj:
subedit najnowszy
ffdshow - najnowszy kodek pack
real alternative

po tym nie mam zaaaadnego problemu z formatem RM/RMVB co więcej nie musze nic innego instalowac.

#36 2007-02-12 14:34:52

Bakura
Użytkownik

Yaku napisał:

Jeśli na animecorner jest lepsza wersja podessam je z tamtad jeszcze raz.

Załuje ze nie ma nigdzie na http ftp wersji ogm lub chociaz avi. Jakosc jest nieporównywalnie lepsza.

po pierwsze, na animecorner.nl są tylko linki do plików które znajdują się na megauploadzie lub rapidshere. po drugie to jeszcze poszukam w innej wersji, po trzecie to widzę, że też jesteś przeciwnikem torrentów, czy mi się tak tylko zdaje, za jakieś 15 minut sprawdź email, wyślę ci napisy z opisem co i jak zrobić.

Hybrid napisał:

odinstaluj wszystko co masz i zainstaluj:
subedit najnowszy
ffdshow - najnowszy kodek pack
real alternative

po tym nie mam zaaaadnego problemu z formatem RM/RMVB co więcej nie musze nic innego instalowac.

Yaku nie ma już problemów z odtwarzniem tylko, z dopasowaniem napisów, a ten ffdshow
to działa chyba najlepiej z h264, bo np. divx to obraz wygląda gorzej, tak samo z mpegami, deinterlace słaby ma, obraz czasami wygląda jakby go ktoś na linie podzielił.

EDIT:
Yaku napisy już do ciebie wysłałem.

Hybrid to napisz jakiej ty wersji ffdshow używasz, to porównam z moją, i ewentualnie
ściągnę nowszą, a najlepiej to mi podaj direct link do nich, ale oprócz tej divx.pl, bo tam to odnośniki do jakichś innych stron są, skąd tego ściągnąć nie umiałem.

Ostatnio edytowany przez Bakura (2007-02-12 15:02:53)

Kainote link
Umu umu

#37 2007-02-12 14:53:17

Hybrid
Użytkownik

"to działa chyba najlepiej z h264, bo np. divx to obraz wygląda gorzej, tak samo z mpegami, deinterlace słaby ma, obraz czasami wygląda jakby go ktoś na linie podzielił."

to chyba miales jakas stara wersje, bo obecnie jakosc obrazu jest najlepsza tym bardziej jesli chodzi o RMVB. sprawdzalem. kazdy inny przegrywa. a co do obrazu to mozna sobie ustwic czy chcesz jakosc czy wydajnosc

#38 2007-02-12 16:20:11

Bakura
Użytkownik

Yaku napisał:

Yaku jak wiesz, jak ściągać z megauploadu to tam są wersje avi po 170 mega. jeśli cię to interesuje to się odezwij, napiszę ci skąd wziąć linki.
ale ściągać za darmo można od wczoraj tylko rano bo później się pojawia:
[cytuj]Niestety cała szerokość pasma jest obecnie zarezerowana dla klientów posiadających konta Premium. Darmowe pobieranie plików będzie dostępne po upływie 7 szczytu.

Pracujemy obecnie nad zwiększeniem przepustowości dla użytkowników niepłacących. Przepraszamy za utrudnienia.

Zespół Megaupload

Kainote link
Umu umu

#39 2007-02-21 22:43:48

David250
Użytkownik

Ja oglądam wszystko w jetAudio i polecam.
Program jak dla mnie świetny i niezastąpiony.

#40 2007-02-21 23:26:37

R4Zi3L
Użytkownik

ja korzystam z Media Player Classic... korzysta z DirectX9 który usuwa błedy w kompresji (wygładza obraz, ale jest dalej ostry) smile

Stopka forum

© Animesub.info 2024