Nie jesteś zalogowany.
Przygotowuje sporą dawke środków przeciwbulowych i biorę sie za poszukiwania Bokusatsu.. (mam nadzieje ze nie wiele ma wspolnego z Happy Three Frends - czy jak temu czemuś było)
Eeeee no tego... No przygotuj sie na dawke spranego humoru. Niekiedy krwistego i nieco niesmacznego... Dodatkowo polecam Uruchuban Ebichu - swietna karykatura relacjii damsko - meskich z perspektywy wscibskiej chomiczki
LAST EXILE!!!
26 odcinków mocarnej klasyki (z 2003, ale to już klasyka).
Eureka seveN!!!
50 odcinków samego gęstego (prawie, bo jeden zawiera głównie retrospekcje, a jeszcze jeden zrobiono chyba dla jaj). Eurekę seveN tłumaczę i jest już prawie wszystko (jeśli koniecznie potrzebujesz polskich napisów, to wiedz, że pewnie zdążę dotłumaczyć resztę zanim obejrzysz całość).
Są to rzeczy niepozbawione rozbryzgu i umierania, ale też nie jakoś skrajnie pancerne.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-07-24 19:19:34)
Ja właśnie oglądam Last Exile
Fajna muzyka, ale nie podoba mi się akcja z muszkieterami na statku powietrznym (kosmicznym prawie )
polecam posprzatac pokuj (odkurzaczykiem, i kurze w zakamarkach wytrzec KOMPA szczegulnie )
a potem obejrzec se filnik na czystym ekranie S-F, sensacyjke, komedy lub jakies romansidelko (blee)
Ja właśnie oglądam Last Exile
Fajna muzyka, ale nie podoba mi się akcja z muszkieterami na statku powietrznym (kosmicznym prawie )
Strzelcy w Last Exile nie strzelają z muszkietów (ładowana odprzodowo, gładkolufowa broń palna), ale z broni pneumatycznej (może adekwatniej byłoby ją nazwać parową). Nie nazwałbym ich więc muszkieterami (za dużo d'Artagnana się nawciągałeś?). Ich umundurowanie nawiązuje bardziej do czasów napoleońskich, niż wcześniejszych. Last Exile obejrzyj koniecznie co najmniej 2 razy, a rozmaite elementy świata przedstawionego i niuanse fabuły docenisz może po trzech razach. Twórcy BARDZO się starali NIE zrobić serialu o mechach i to wypada docenić.
Wiedz, że Eureka seveN jest porównywalnie dobra, ale ma więcej odcinków i są w niej mechy.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-07-24 21:22:35)
Hajime bo Ippo:) Moja ulubiona seria.
to co kubik
ja bym polecil BLEACH swietne anime a osoba ktora zalozyla topic nie wymienila go jako obejrzane anime wiec polecam bo pozycja niemal obowiazkowa ( przynajmniej do 60 ktoregos odcinka )
Bleach,Naruto,Hellsing,Grobowiec Swietlikow,Nausicca of the Valley of the wind,Tottoro,Porco Rosso,Berserk(myslałem ze bedzie wiecej mocy),Tokio Godfathers ,Full Metal Alchemist
Pzdr. wiecej nie pamietam(zresztą nowy jestem)
Chcialem jeszcze dopisac,że jestem pod wrażeniem obejżanego własnie Vampire Hunter Blood Lust niesamowite!!Oczywiscie Ninja Scroll i Ninja Scroll 2(Resurection).
Ostatnio edytowany przez adimon (2006-10-26 22:47:06)
To może odświeżę ten temat ... chodzi mi o takie anime,gdzie bohater ciągle staję się silniejszy, tylko coś podobnego do np: Naruto, Bleach, Dragonball, tak mówię Bo naprzyklad w Hikaru no Go też bohater staje się silniejszy, ale nie o ten typ mi chodzi ... czy są jeszcze jakieś dobre tytuły z takiego gatunku ? ... rownież ciekawią mnie inne anime ale podobne do Juuni Kokki opisujące inne światy ( ale nie przyszłości) i tutaj z góry mówię, że niechodzi mi coś na styl Kiby, gdyż niepodoba mi się i w tym przypadku zarąbiście przypomina mi pokemony Może ktoś coś polecić ?
One Piece (Każdy tam na swój sposób staje się silniejszy)
Mermaid Forest! - Świetna seria, wspaniala fabula, niesamowite postacie, krew (:P), cudowna muzyka... co tu wiecej pisac xP
Pokemon pasuje do schematu ~~
Pokemon pasuje do schematu ~~
Idziemy za ciosem, Digimon, Yu-Gi-OH! i reszta tego podobnego świństwa
No, ale Fate/Stay Night czy Hunter x Hunter ogląda się fajnie
Sevortharte napisał:Pokemon pasuje do schematu ~~
Idziemy za ciosem, Digimon, Yu-Gi-OH! i reszta tego podobnego świństwa
hehe... noo powalił mnie ten cios :p Wszystko co jest podobne do pokemonów nie jest postrzegane, przeze mnie :p z One Piece zrezygnuje - niepodoba mi się, Fate Stay Night oglądałem :p Narazie tylko jedna konkretna pozycja Naprawdę tak mało jest takich animców ? :|
Shakugan no Shana może ci się spodobać.
Do Bleacha podobna jest Gintama (w sygnaturce mam link do AMV-ki, która ukazuje jak wygląda anime), ale nie wiem czy da się powiedzieć, że bohater się rozwija. Seria na pewno warta jest obejrzenia. Poza tym jest bardzo śmieszna.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2007-02-13 16:43:00)
Gravitation, tsubasa chronocle, X, Death note, angel sanctuary:)