Nie jesteś zalogowany.
Witam
Prowadząc akcje Anime za Free, wielokrotnie przekonałem się o tym, że olbrzymia ilość osób ma problem z wybraniem czy zamówieniem paczek jako, że nie znają tytułów umieszczonych w spisie paczek. Mam nadzieję, że ten poradnik się przyda się nie tylko początkującym miłośnikom anime ale także i innym.
Będę wdzięczny za komentarze, uwagi oraz sugestie.
Poradnik PDF
Pozdrawiam
mbell
P.S. Rok 1999 już niebawem.
Ostatnio edytowany przez mbell (2007-02-15 18:18:26)
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
Tiaa... super. Tylko że już to wszystko widziałem:P.
Fajnie że jest. Czekam na resztę.
Z tych wszystkich dostepnych paczek to nazbieralo by sie tego jeszcze duzo. Rowniez czekam na update, moze akurat bedzie cos czego nie widzialem.
Poradnik takie sobie.Wiele najlepszych anime pominiętych.Ale Kare Kano na pewno muszę obejrzeć.
Ale widzę, że nacisk jest na starszych tytułach
fajnie, fajnie, ale chyba zapomniałeś o Akirze [ps. rok 1988]
bo przecież to klasyk ;]]
Wg. mnie tworzenie takiego poradnika nie ma sensu - powód jest banalny: różnym ludziom podobają się różne rzeczy Więc niech biorą paczki na "chybił trafił" - jak upolują coś co im się spodoba to dopiero będą mieli radochę
EDIT:
a jak nie to tyko przetrzymaja anime ktore ktos inny z checia by obejrzał i wydadza kase na daremno
lajf is brutal and full of zasadzkas i czasem kopas w dupas
Ostatnio edytowany przez Piter666 (2007-02-15 21:59:58)
a jak nie to tyko przetrzymaja anime ktore ktos inny z checia by obejrzał i wydadza kase na daremno
Sama idea poradnika jest w porządku tylko bardzo mało tytułów jak na sam początek, może kolejne uaktualnienie będzie bogatsze ??
Wg. mnie tworzenie takiego poradnika nie ma sensu - powód jest banalny: różnym ludziom podobają się różne rzeczy Więc niech biorą paczki na "chybił trafił" - jak upolują coś co im się spodoba to dopiero będą mieli radochę
Ja się podpisuje pod tą wypowiedzią.
Dzięki za przypomnienie. Akira i Ninja Scroll faktycznie zasługują na dodanie do listy.
Choć Akira 1000 razy lepszy jest jako manga.
W roku 1999 wyszło już całkiem sporo fajnych anime, jutro powinienem skończyć opracowywanie tego roku.
Ostatnio edytowany przez mbell (2007-02-15 23:22:02)
gg - już działa
Aktualnie oglądane :
Dzięki za tą liste mbell. Już zaczynam ssać to czego nie widziałem
Nie lepiej byłoby stworzyć alfabetyczną listę anime i przy każdym tytule podać link'a do stronki z jakąś recenzją?
Ewentualnie dodatkowo pogrupować na róźne kategorię.
Polecam serwis www.anime.tanuki.pl jednak ostatnio coś im odbija i bardzo surowo oceniają większość anime. To nie te same oceny co kiedyś, a szkoda...
Ostatnio edytowany przez likom (2007-02-15 23:23:57)
Podzielam zdanie Pitera. Ludzie maja zupelnie inne gusta. Bardzo dobrze dobrales tytoly lecz moim zdaniem projekt zamknie sie po dodaniu jeszcze paru pozycji. Sugeruje kontynuowanie spisu aczkolwiek bardziej przydatna okazalaby sie lista calosci. Stworzyc i w miare na biezaco aktualizowac liste anime dostepnych w paczkach(+skromny opis, screan/y). Niekoniecznie musisz to robic ty(mBell), i tak masz duzo pracy z akcja(Anime za free). Na 100% znajda sie osoby ktore beda chcialy pomoc. Mozna pomyslec o ocenie danego tytolu(w formie podpowiedzi) wydawanej np przez grupe osob ktore zdazyly zapoznac sie z danym tytolem, lub komentarzach zaczerpnietych z roznych zrodel. Pytanie czy oplaca sie cos takiego robic, zawsze jest aniDB, ANN itd. Moja odpowiedz: czemu nie:)
Nie lepiej byłoby stworzyć alfabetyczną listę anime i przy każdym tytule podać link'a do stronki z jakąś recenzją?
good point
Likom... też się nad tym zastanawiałem. Ale raczej nie o to chodzi.
Zerknij na mój spis anime Lista mbell-a Jest to spis z linkami. Ja znam tytuły i wiem co się z czym je ale inni którzy nie znają nadal nic nie wiedzą.
gg - już działa
Aktualnie oglądane :
Przyznam szczerze, że całkiem sporo tego nagromadziłeś i do tego całkiem udana ta Twoja stronka. Anime zbieram od niedawna (jakieś 2 lata), a zacząłem się nim interesować dość młodo (jak większość). Widzę, że niepotrzebnie napisałem poprzedniego posta i tego również za co przepraszam. Tylko jeszcze jedno pytanie w jakiej jakości masz to anime? Osobiście staram się o jak najlepszą jakość jaka dostępna jest w sieci (przeważnie 640x...).
Pozdrawiam
Osobiście staram się o jak najlepszą jakość jaka dostępna jest w sieci (przeważnie 640x...).
Pozdrawiam
najlepsza to najczęściej dvdiso, zainteresuj się asiandvdclub.org
hmm... problem w tym, że taki poradnik siłą rzeczy nie jest obiektywny.
Można by zrobić selekcje tytułów poprzez głosowanie. Jesli jakiś tytuł zbierze np 20 głosów to pojawia sie na liście. To czy z 1, czy z 2 czy 3 gwiazdkami to już zalezy od uzyskanej liczby głosów.
Wysokie progi pozwoliły by wyodrębnić te na prawdę dobre perełki. Zaś konieczność uzasadnienia takiego głosowania wyeliminowała by tępe głosowanie na ośleb za ulubionym "popularnym" tytułem.
Dzięki za przypomnienie. Akira i Ninja Scroll faktycznie zasługują na dodanie do listy.
Choć Akira 1000 razy lepszy jest jako manga.
bo Akira-film kończy się w połowie mangi
aczkolwiek nie chciałbym, żeby ktoś wpadł na pomysł "Akiry 2" czy coś
w spisie: w Cowboy Bebop masz literówkę w tytule
proponował bym też rozważenie tytułów pokroju
Nausicaa of the valley of the wind i Laputa - Castle in the sky.
Nie wiem jak inni Ansowicze poważają te tytuły, ale
dla mnie to ciągle jedne z najlepszych jakie widziałem.
no i może Metropolis?, ale do tego rocznika jeszcze nie doszedłeś chyba