Nie jesteś zalogowany.
http://www.numion.com/YourSpeed3/ShowMe … D=55209038
to moj net niewiem czemu utorent sciaga mi po kilka kilobitow
nieweim nieznam sie natym ale peroe i sedow jest duzo
Do p2p to podstawa: zewnetrzne IP, a jesli jestes w LAN, to przekierowane porty (wystarczy jeden). Jesli to jest spelnone, to patrz na liczbe seed-peer (trzeba brac pod uwage, jaki maja upload ustawiony), dla testu mozna sprawdzic jeszcze kilka innych torrentow. Jesli to nie pomaga to dopiero szukac winy w ustawieniach.
BTW Na poczatek zobacz jak ci bedzie dzialalo, gdy np. zmienisz upload na powiedzmy 5kb/s, byc moze upload zapycha ci download.
Ostatnio edytowany przez songoku (2007-02-19 02:04:43)
A zrobiłemś updatea bo ostatni miał właśnie coś zwalone z podłączaniem się , wykrywał tylko seedy z zainstalowaną najnowszą wersją?
niewiem czy mam zew ip nieweim jak sprawdzisc moje gg 9949950 jak ktos moze mi pomuc
mam wersje 1.6.1
Ostatnio edytowany przez BeAsTMaStEr (2007-02-19 02:13:22)
niewiem czy mam zew ip nieweim jak sprawdzisc moje gg 9949950 jak ktos moze mi pomuc
mam wersje 1.6.1
a jak pisac posty to wiesz?
skad mam wiedziec czy mam zew ip jak mialem kabel to mialem zew ip teraz mam radiowke i niewiem
ok jzu wiem ze niemam a amilem musze pogadac z gosciem od neta
Ostatnio edytowany przez BeAsTMaStEr (2007-02-19 02:43:25)
IP ci zew. pewnie nie przydziela, ale moze ci wpuszcza chociaz port.
Niektorzy dostawcy daja miozliwos wykupienia zew ip za doplata do abonamentu np. Zapytaj admina, czy np nie masz nieco przycietego p2p, np limit na ilosc jednoczesnych polaczen.
torrent nie potrzebuje zew ip tylko wolny port nasluchowy...znajdz na googlach jakis skaner portow i wpisz sobie go w utorrenta, na samym dole utorrenta pojawia sie ikonka (czerwona, pomaranczowa lub zielona) jesli trafisz dobry port powinna byc zielona, nie probuj portow www, ftp, ssh itd
No i nie zostala podana najwazniejsza informacja, czy sciagasz z otwartego czy prywatnego trackera, jesli to pierwsze to nie oczekuj nie wiadomo jakich transferow.
zależy też bo program jest uczulony na to jaką prędkością udostępniasz ściągnięte pliki przez utorrenta np jak ustawiłem sobie upload od 10-15 kb/s to mi sciaga pliki nawet 40 kb/s
Wedlug mnie musialbys wyprobowac innych klientow do pobierania z sieci bittorent. I przypasowac do swojej sieci. Ja mam neta z Vectry i uzywalem do tej pory 2 programow BitSpirit i BitComet7.0 .Bitspirit dobrze sprawuje sie w sieciach za nat-em, a BitComet gdy masz zew. ip.
A co ty chcesz ustawiac w programie? Zwiekszyc liczbe polaczen?
Tez jestem za Natem, mam wew. IP, przekierowany port (dokladnie 2) i torrent mi smiga, na otwartych trackerach i na prywatnych. Wszystko zalezy od tego jak ludzie udost. Wiadomo, ze na "prywatnych" praktycznie kazdy torrent idzie z max. predkoscia, natomiast na otwartych niektore (ale ja dosyc czesto trafiam na te "dobre" ). Jesli chodzi o konfig, to oczywiscie ma on wplyw na pobieranie, ale nie tak duzy jak spelnie tych warunkow (zew. IP, porty). U mnie jest tak, ze ze sciaganiem na np. ustawieniach domyslnych nie ma zadnych problemow lecz niestety siada przegladarka (brak polaczenia z www). Po odp. dopasowaniu ustawien (max-min. ilosc polaczen i reszta funkcji z tej zakladki) jest ok.
Mialem utorrent przez jakis czas i program niestety nie zadowolil mnie. Powrocilem do BitCometa ale troche pomieszalem w nim w ustawieniach korzystajac z tej strony.
wczesniej mialem za darmo jak tylko mu powiedzialem tearz tez mi pewnie da ale mam routera czy jak to sie nazywa dokaldnie
wyslalem mu email mzoe sie uda
torrent nie potrzebuje zew ip tylko wolny port nasluchowy...znajdz na googlach jakis skaner portow i wpisz sobie go w utorrenta, na samym dole utorrenta pojawia sie ikonka (czerwona, pomaranczowa lub zielona) jesli trafisz dobry port powinna byc zielona, nie probuj portow www, ftp, ssh itd
A skąd ściągnąć taki skaner bo wpisuje w gogle i żadnego takiego programu znaleźć nie mogę może ja źle szukam.