#21 2007-02-22 18:25:57

Hyuga
Użytkownik

Odp: Lekko strawne anime

Death note miłe lekkie przyjemne jezor

#22 2007-02-22 18:37:55

ivelios
Użytkownik

Lekkie i przyjemne to zdecydowanie:
-Ikkitousen- na tym anime idzie się odprężyć... smile_big (a wkrótce nowa seria)
-Love Hina

I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side

#23 2007-02-22 18:49:37

Hybrid
Użytkownik

Death note akurat ogladam na bierząco ale do ktoregos tam odcinka bylo naprawde trudne, pozniej jak Light zmienil strony to zaczelo byc w miare dobrze. w kazdym razie to nie o to chodzi.
Love Hina był strasznie irytujący, wcale mi sie nie podobal, szczegolne zachowanie tej glownej bohaterki.
a te Ikkitousen to o czym to mniej wiecej jest i kim jest glowny bohater? mezczyzna czy kobieta?

#24 2007-02-22 18:55:34

opcy
Użytkownik

Ikkitousen jest o tym jak uczennice zdzierają sobie wzajemnie ubrania podczas walki o coś tam jezor, mocno odmórzdzające, bohaterem jest dziewczyna.

Ja bym proponował Inukami, całkiem fajne anime

To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład smile

#25 2007-02-22 18:59:24

Obiwanshinobi
Użytkownik

Ouran? Trzy odcinki widziałem i anime daje radę.

#26 2007-02-22 19:01:55

radziocd
Użytkownik

Maburaho(komedia echi, troche czerpiąca z MSN), Shingetsutan Tsukihime (poważne o wampirach + romans), Dears (kawai), Iketeru Futari (totalne ecchi, dla mnie w zasadzie synonim słowa ecchi), Shakugan no Shana(po prostu fajnie się ogląda, drażniły mnie potwory) , Full Metal Panic: Fumfou (jedna z najlepszych komedii w swiecie anime), Happy_world (bardzo miłe i krótkie, podobne do OMG), Tenchi-Muyo Roy-ohki (stare ale jare, pierwowzór haremówek?? + kosmitki i troche "magii") Zero_no_tsukaima (magia, ładna, zywa kreska) - nie drażnią jak Love Hina Ciebie, działają odprężająco, nie wywołują żadnych stresów po prostu fajnie się je ogląda i nie wymagają nadmiernej pracy mózgu:D

Ikkitousen to anime podobne do Kenichi The Strongest Discipline: sztuki walki ale do tego dochodzą super moce (w stylu opętnia przez duchy dawnych wielkich wojowników) i piekne echi, główna bohaterka to piękna dziewczyna posiadająca utajone zdolności najwiekszego wojownika wszechczasów.

#27 2007-02-22 19:22:10

Zgrzyt
Użytkownik

NO a może Mai Otome i Mai Hime

#28 2007-02-22 19:34:07

Mavet
Użytkownik

lobraziles Love HIna ;O NA STOS ! ;O Love hina tez jest lekko strawna ;O chyba ze masz inny przekroj mozgowy radzio lolz ;O

#29 2007-02-22 19:44:32

radziocd
Użytkownik

Mavet napisał:

lobraziles Love HIna ;O NA STOS ! ;O Love hina tez jest lekko strawna ;O chyba ze masz inny przekroj mozgowy radzio lolz ;O

wczytaj się w to co napisałem, ja tylko przytaknąłem, że wydaje mi się że wiem co Hybrid miał na myśli

Hybrid napisał:

Love Hina był strasznie irytujący, wcale mi sie nie podobal, szczegolne zachowanie tej glownej bohaterki.

I chyba chodziło tu o to wkurzające niezdecydowanie się, kocha czy nie kocha, oto jest pytanie.

dla mnie ciężkostrawne było tylko: Bimbou shimai cos tam, blue submarine i gravitation(to nie do strawienia)

Mavet napisał:

Nie Zno sie chlopok ;O malo widzial z anime to tak jest przeciez Love hina co tam bylo takiego ciezko strawnego ? uczucia bohaterki ? byly jasne od samego poczatku ;O

Jasne były od początku ale do kiedy doszło do konkretów?? i właśnie ta zwłoka jest wkurzająca.

Ostatnio edytowany przez radziocd (2007-02-22 20:10:45)

#30 2007-02-22 20:01:41

Mavet
Użytkownik

Nie Zno sie chlopok ;O malo widzial z anime to tak jest przeciez Love hina co tam bylo takiego ciezko strawnego ? uczucia bohaterki ? byly jasne od samego poczatku ;O

#31 2007-02-22 20:17:25

Sir_Ace
Użytkownik

Obiwanshinobi napisał:

Ouran? Trzy odcinki widziałem i anime daje radę.

Zdecydowanie "Ouran High School Host Club" yahoo

A skoro lekkie i przyjemne... może "Black Lagoon"?

#32 2007-02-22 21:13:20

Hybrid
Użytkownik

Mavet: Love Hina był wkur****** a nie ciezko strawny, to bylo proste dla widza, a glupota/nierealizm/dziecinnośc bohaterow tak raziła że nie wiem jak udalo mi sie dotrwac do końca.
a ten Black Lagoon to o czym jest? interesujący? kto jest gl. bohaterem i co chce osiągnac?

#33 2007-02-22 21:17:56

radziocd
Użytkownik

Gość (typowy urzędas z Japonii) zostaje wciągnięty do grupy gangsterów (firmy kurierskiej:D w składzie Dwuręka, informatyk i szef). Dużo akcji,broni, fajne efekty, świetna realizacja. Godne polecenia.

Ostatnio edytowany przez radziocd (2007-02-22 21:18:14)

#34 2007-02-22 22:51:23

Mavet
Użytkownik

Chlopie jaki nie realizm ? nie realizm a dziecinnosc ? gdzie masz dziecinosc?  daj przyklady a jak nie to nie obrazaj Love hiny :{ bo nie dam! glupota ta glupota nie wiem czyja >.> jak cos to idz ogladnac pokemony / digimony

#35 2007-02-22 22:57:31

ivelios
Użytkownik

Hybrid napisał:

Mavet: Love Hina był wkur****** a nie ciezko strawny, to bylo proste dla widza, a glupota/nierealizm/dziecinnośc bohaterow tak raziła że nie wiem jak udalo mi sie dotrwac do końca.

Cóż, można było mieć coś do Naru... ale Keitaro to był fajny ziomek... a przynajmniej wytrwały ziomek. smile_big
Co prawda anime LH nie było najwyższych lotów, nie dorównywało mandze, jedynie LH Again była naprawdę świetna. Polecam... według mnie całkowicie inna i lepsza od serii TV (przynajmniej ostrzejsza). szpan

I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side

#36 2007-02-22 23:27:38

Hybrid
Użytkownik

"LH Again była naprawdę świetna" - to jeszcze trzymalo poziom. Podziwiam Keitaro ze tyle wytrzymal z tak zarozumiala egoistyczna dziewczyna niepewna swoich uczuc- boże przeciez nie byli dziecmi. tu jest ten nierealizm. Zawsze dostawal nawet jesli nic nie zrobił, aż zaczalem sie irytowac po kilkunastu takich sytuacjach. Powtarzalnosc tych sytuacji byla nierealna, nie ma na swiecie chyba tak irytujących dziewczyn jak sobie to stworcy tego anime wyobrazali, takie cos nie ma miejsca w rzeczywistosci - a juz napewno nie w takim wieku w jakim oni byli. To jest wlasnie ich dziecinnosc, jeszcze gdyby mieli 10lat to nie zloscilbym sie tak.

"jak cos to idz ogladnac pokemony / digimony"
dla mnie to nie jest anime -> nie oglądam.

w kazdym razie to jest moje zdanie o Love Hina, dla mnie to chyba najgorsze anime jakie widzialem, koniec kropka. w kazdym razie nie o takie anime mi chodzi, nie ma przygody- nie interesuje mnie jezor mowilem ze chodzi o cos w stylu One Piece.

#37 2007-02-22 23:36:46

nuito
Użytkownik

Hybrid napisał:

Wogóle nie rozumiem dlaczego Love Hina według ciebie była wkur[cenzura]a, sądzisz, że bohater, który stara się dostać na UT, bo jest to jego dotychczasowym celem, bo złożył obietnice pewnej dziewczynie(nie zapominaj że obietnica w Japonii jest czymś bardzo ważnym), bo jego miłość również tam będzie jest dziecinny i czy takie zachowanie jest nierealne,co?
Mavet... nie damy się. Protect "Love Hina"[yahoo].

#38 2007-02-22 23:41:05

s0n1c
Użytkownik

Nodame Cantabile.

KiXBu

#39 2007-02-22 23:41:39

kensei_satori
Użytkownik

lekkie i przyjemne :  w tej kategori IMO obowiązkową pozycją jest Benjamin Blümchen!
Nie rozumiem dlaczego tu kłócicie sie o LH... nie rozumiem też wrzucania tytułów mało znanych(słabych xD)i przykładowo takich jak Black Lagoon, ktore pod koniec według mnie do lekkich nie nalezy? ojej

Ostatnio edytowany przez kensei_satori (2007-02-22 23:46:24)

Do not only follow the footsteps of your masters, but search what they were searching for...

#40 2007-02-22 23:56:47

nuito
Użytkownik

To teraz coś lekkostrawnego i przygodowego ode mnie:
-Juuousei
-Kiddy Grade
-Mahou sensei Negima
-Scryed
-Tokkou
-Vandread

Stopka forum