Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Obejrzałem Shuttera. Wg. mnie bardzo dobry tajwański horror.
Mam też prośbę do osób obeznanych z Ju-On. Mianowicie wiem, że tego jest sporo filmów i prosiłbym aby ktoś mi napisał w jakiej kolejności najlepiej oglądać Ju-On. A może filmy nie są ze sobą powiązane? (w co szczerze wątpie )
Shutter jest horrorem tajskim :>
.
Ostatnio edytowany przez pnat (2013-01-14 01:49:31)
ja chciałbym przestrzec wszystkich przed "hypnosis" - badziewie jakich mało. bez kitu ten co ten film stworzył to chyba powinien zmienić fach ;/ obejrzałem cały, ale tylko i wyłacznie dlatego, że bylem tak załamany tym co się działo na ekranie mojego monitora firmy highscreen, że nawet nie chciało mi się ręki wyciagać do myszki żeby wyłączyć ten shit ;/ Widzę też że jedna osoba wpisała film "Kairo", który nawet polecam ale hypnosis nie, nie już wolę wyskoczyć przez okno niż oglądać to jeszcze raz a najlepszy horror jak dla mnie to seria "Nightmare On Elm Street" - kurde ma się do tego sentyment chociaż dwa ostatnie troche komercha się zrobiła (a przynajmniej w tym ostatnim "Wes Craven`s New Nightmare" czy coś w tym stylu).
"...już wolę wyskoczyć przez okno.." hehe kolejny dowód jak na psychikę działają azjatyckie horrory
Mam możliwość ściągnięcia filmu Telefon (Phone) z 2002 r. produkcji koreańskiej. Jeśli moglibyście coś na jego temat napisać byłbym wdzięczny
Obejrzałem wczoraj Dark Water i muszę przyznać że jestem zaskoczony zakończeniem. Myślałem, że film skończy się "happy end'em" jak np. w Ringu czy One Missed Call. Jako że japońskie horrory przeważnie oddziaływują na psychikę chyba do końca nie zrozumiałem tego filmu. UWAGA - NIE OGLĄDAŁEŚ NIE CZYTAJ!!! Czy ktoś może mi powiedzieć czemu matka "wyżekła się" Ikuko? I czemu nie zajrzała do zbiornika na dachu, żeby sprawdzić czy jest tam ciało?
Oglądałem Dark Water i były chyba dwie sceny które mnie przestraszyły a poza tym ten film to prawdziwy dramat.
Matka wyżekła się Ikuko bo wiedziała że Ikuko może zostać z ojcem a że miała dobre serce to nie chciała żeby tamta dziewczynka była samotna i straszyła innych.
Wiem że to bez sensu bo jakoś tego nie rozumiem.
ALe film był super.
czerwone pantofelki
red eye
zobacz jakie tytuły wydaje kino domowe ostatnio prowadz serie horrory swiata i sa tam filmy z orientu
Ostatnio obejrzałem"Infekcja" japoński horror.Muszę przyznać że potrafił mnie przestraszyć.Ale oto przecież chodzi.Mam pytanie czemu to jabłko na końcu było zielone ?
I czy to wszystko w tym filmie to był tylko wytwór ich wyobraźni i wzajemnie się pozabijali ?
A poza tym obejrzałem jeszcze "Widmo" doskonały tajlandzki horror.Jeszcze lepszy niż poprzedni.Nie sposób przewidzieć do końca tego horroru a zakończenie tak mnie zmroziło że szkoda pisać.Niesamowicie straszne.
Jak masz odpowiednie warunki do oglądania to oba filmy ciebie przestraszą.Najlepiej oglądać samemu,w nocy,w całkowitej ciszy,na dużym ekranie,nie za cicho,z bliska.I jak masz takie warunki to na pewno się przestraszysz.
może nie oglądałem ich dużo, ale mogę powiedzieć, że chyba najlepszym horrorem pochodzącym z krajów azji jest Shutter:) na żadnym się tak jeszcze nie bałem jak na tym:)
ostatnio ściągnąłem sobie film Sąsiad spod 13, bo się fajnie zapowiada, tylko że to nie horror a raczej thriller, ale jeszcze go nie oglądałem, więc jak obejrzę, to powiem jakie są moje odczucia wobec niego:)
ps. film ma fajny plakat:P
Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2007-02-24 10:15:43)
ja nawet nie obejrzałem do końca tego filmu:) po fajnym wejściu, robi się coraz gorzej:) podobnie jak kubik odradzam ten film:)
Polecam obejrzeć film pod tytułem Marebito produkcji bodajże japońskiej... naprawdę dziwny, potrafi miejscami nieźle zaskoczyć...
Jednak z góry uprzedzam ma strasznie specyficzny klimat i raczej trafi w gusta dość wąskiego grona odbiorców...
mushisi nieżły film a co do horrorów Japońskich są bardzo dobre ale treudne nie dla kazdego widza
Przemek3 napisał:ja nawet nie obejrzałem do końca tego filmu:) po fajnym wejściu, robi się coraz gorzej:) podobnie jak kubik odradzam ten film:)
To nie wiesz jak się skończyło?
wiem jak zginął potwór ale zaraz potem wyłączyłem:P
Ale jednak Widmo(Shutter) było niesamowite.To nie jest taki film który można obejrzeć i o nim zapomnieć.
Będzie się śnić po nocach.
Osobiście uważam że lepiej się ogląda z lektorem niż z napisami.
I tak właśnie to oglądałem.
Ja polecam zapoznać się z filmem Kairo lub ewentualnie z amerykańską wersją o tytule Pulse. Według mnie Japońska wersja była lepsza ale amerykańska nie jest taka zła. Oraz z Ab-normal Beauty jest to raczej nietypowy horror z powodu na ogólną akcję ale moim zdaniem jest świetny.
Zresztą moim zdaniem duża część japońskich horrorów wymiata. Jedyną wadą Japońskich horrorów jest budżet, który jest o wiele mniejszy niż w przypadku amerykańskich produkcji.
Ostatnio edytowany przez DevilDrom (2007-02-24 17:32:26)
A ja się z wami nie zgodze japońskie horory(skośnookie)to nic specialnego , pojecia nie mam co wam sie podoba w filmie typu woda z kibla sie wylewa i uuu ale straszne albo gdy sie obejzy kasete i zaraz tel zadzwoni , a moze jak dzieciak ukryty na strychu i strasszy... i zauwazcie ze w kazdym tego typu filmie zawsze jakis dzieciak z czarnymi dlugimi wlosami... no proszeee was dobry horor = masa krwi jak dla mnie nic nie pobije 4 moich ulubionych serji "Koszmar z ulicy wiązów" hyhy ahh ten fredek mam do niego słabość;), "Piątek13" jason wymiata "Evil dead" a także "Hellraiser" jak znacie lepsze serje podajcie... Ktoś wspominał tutaj gre fear jedyne co w niej straszy to wymagania nie zauwazylem tam nic strasznego znudziła mnie po 2h grania
Ostatnio edytowany przez szefu (2007-02-24 17:10:45)
Skoro mówisz że taki dobry to obejrzę.Chociaż wolę z polskim lektorem ale chyba nie ma ich zbyt wielu.
Szefu śmieszny jesteś no ale każdy ma swój gust.
Ostatnio edytowany przez tomxxx (2007-02-24 17:34:18)
Skoro mówisz że taki dobry to obejrzę.Chociaż wolę z polskim lektorem ale chyba nie ma ich zbyt wielu.
A to ilu polskich lektorów potrzeba do przeczytania listy dialogowej filmu? Czy może przy horrorach praca lektora jest tak straszna, że zawsze ich przy niej kilku umiera??
Obejrzałem właśnie wydanego u nas "Sąsiada spod 13", zaskakująco dobry film (ofkors horror, no może z domieszką thrillera, zależy jak kto sobie horror definiuje).
Z Evil Dead to najlepsza jest Armia Ciemności Szefu byś już nie męczył dłużej tej Różowej Pantery
A ja się z wami nie zgodze japońskie horory(skośnookie)to nic specialnego , pojecia nie mam co wam sie podoba w filmie typu woda z kibla sie wylewa i uuu ale straszne albo gdy sie obejzy kasete i zaraz tel zadzwoni , a moze jak dzieciak ukryty na strychu i strasszy... i zauwazcie ze w kazdym tego typu filmie zawsze jakis dzieciak z czarnymi dlugimi wlosami...
W wspomnianym przeze mnie wcześniej filmie Ab-normal Beauty nie występują żadne duchy i nic w tym stylu. A Główną bohaterką jest studentka fotografii która jest lesbijką. Znudzona fotografowaniem przyrody, ludzi i budynków zaczyna interesować sie śmiercią......
Zresztą tutaj macie recenzję: http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=835
A ja się z wami nie zgodze japońskie horory(skośnookie)to nic specialnego , pojecia nie mam co wam sie podoba w filmie typu woda z kibla sie wylewa i uuu ale straszne albo gdy sie obejzy kasete i zaraz tel zadzwoni , a moze jak dzieciak ukryty na strychu i strasszy...
no proszeee was dobry horor = masa krwi
Tłumaczyć nie mam dzisiaj siły, więc odsyłam to przeczytania tego artykułu: krypta-smierci - GORE
W skrócie wszystko zależy od rodzaju horroru, i wśród azjatyckich występują filmy w których krew leje się litrami. Ale nie wszyscy preferują tego typu horrory niektórzy wola filmy mniej krwawe a o głębszej fabule. Co nie oznacza że mniej przeraźliwe/straszne.
Ostatnio edytowany przez DevilDrom (2007-02-24 18:06:59)
Japońskie horrory to całkiem inny klimat więc jak oglądasz same amerykańskie to może być ciężko ci się przestawić na japoński klimat.
Ostatnio edytowany przez tomxxx (2007-02-24 18:04:21)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna