Nie jesteś zalogowany.
Witam na początku chce zaznaczyć że chodzi mi o usługe net24 na lini tp. Kilka dni temu dostałem potwierdzenie od neti że moge juz aktywować usluge net24. Aktywowałem ją na stronce neti pobrałem dane i zabrałem sie za instalacje modemu (thomson speed touch 330 czarny), zainstalowałem sterowniki z plytki dołaczonej do modemu, po instalacji podłączyłem modem, wykrył go,lampka do powera na modemie sie świeciła a od ADSL migała a po chili staneła, działał tak może 20 sek a po chwili komputer powiadomił mnie że znanalazł nieznane urządzenie. Uruchomiłem kompa ponownie i nic to samo nienane urządzenie. Czytałem na jakimś forum że własnie z czarnymi thomsonami 330 są problemy jeśli chodzi o sterowniki, że te co dają do niego są złe i działają ale z srebrnym modelem a z czanym mają problemy więc napisałem do neti i w odpowiedzi dostałem linka do strony z której mialem sciągnąć inna wersje Klik. Ściągnąłem, zainstalowałem i to samo, zadzwoniłem na infolinie neti ale po czekaniu na połaczenie z konsultantem 40 min i 30min zrezygnowałem[cholera].Nie wiem czy może modem jest zrąbany czy to tylko wina sterowników?? Może ktoś będzie wiedział coś na ten temat??
Ostatnio edytowany przez Seventh son (2007-02-25 17:41:39)
instalowałeś tą wersję? "Sterowniki dla Windows Bitstream: ADSLBIT.zip 4,09 MB [Net24 na lini TP sa]"
Tak i dalej widzi go jako nieznane urządzenie.
przecie Netia super ktoś mówił
~Seventh son, powiedz mi ile minęło czasu od podpisania przez Ciebie umowy do otrzymania modemu i uruchomienia usługi. Bo coś mi się zdaje, że zrobie im gnój w tej netii.
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
[cytuj] ~Cain napisał(a):
~Seventh son, powiedz mi ile minęło czasu od podpisania przez Ciebie umowy do otrzymania modemu i uruchomienia usługi. Bo coś mi się zdaje, że zrobie im gnój w tej netii.
[/quote]
ja też jestem ciekawy
sry za offtop
~Cain ty też miałeś telefon z netii że się podłączanie opuzni ??
Ostatnio edytowany przez Jmi (2007-02-25 20:27:31)
Wypowiedzienie umowy w neo podpisałem 18 stycznia a umowe z netia podpisałem tego samego dnia, neo wyłaczyli mi dopiero 19lutego a 20 był telefon z neti.
Ostatnio edytowany przez Seventh son (2007-02-25 22:27:32)
Dzieki, ja podpisałem 2 lutego i do dziś ani modemu ani czegokolwiek. Tylko durne maile przychodzą, że się im opóźnia.
A co do ich infonetii śmiesznej to też tak wisiałem na telefonie i cały czas mieli "zajętych konsultantów". Ahh...
Najlepsze że neostrada teraz planuje odzyskac klijentów, do mnie np wczoraj dzwoniła babka z tp i zachęcała mnie żebym wrócił do neo to oni dorzucą mi do prędkości. Zaczyna to byc coraz śmieszniejsze.
ja mam podobnie do Caina, umowe wysłałem im 2 lutego, modem od neti juz dostałem, TP neo odłaczylo mi 22 lutego ale do dzisiaj nie otrzymałem telefonu od neti o aktywacji lini, wie moze ktos jak to jeszcze dlugo bedzie trwało? a co do problemu seventh sona to sprobuj reinstalki windowsa
pozdro
Kopek, ale ja modemu nie dostałem jeszcze...
kurna juz mnie zaczynaja wkurzac w tej netii mam nadzieje ze w tym tygodniu juz bede mial ta netie!!!
niby ja też miałem dostać modem w tym tygodniu ale raczej na to nie liczę
a umowe podpisałem 5 lutego (kurier)
Ostatnio edytowany przez Jmi (2007-02-27 16:17:47)