Nie jesteś zalogowany.
INFORMACJA
Nasza grupa uruchomiła podobną działalność do tego, którą prowadzi Zatoichi w Anime-People, czyli wydawanie rawów:) Będą ode dostępne pod nazwą SLF-Raws, ta działalność była planowana już od dłuższego czasu, ale dopiero wczoraj uruchomiliśmy ją na dobre. Niebawem zrobię też podstronę na naszej stronie, specjalnie do tego przystosowaną.
A tu proszę: prezent od nas, jako, że tą działalność uruchomiliśmy:):
[SLF-Raws]_Shingetsutan_Tsukihime_OP_Textless_[H264_852x480_AC3][B0ED10F5].avi
Ostatnio edytowany przez Hatake (2007-02-04 17:11:05)
]Dzisiaj została wydana przez nas, pierwsza OVA Naruto.
Jak narazie dostępna tylko torrentem:)
Tutaj link do torrenta: http://hatake.ovh.org/[SLF]_Naruto_OVA_1_[9A982397].mkv.torrent
EDIT: Szlag by to... coś się linki psują...
Ostatnio edytowany przez Hatake (2007-02-13 01:23:59)
Po długich, trzaskach, hukach, i rozruchach w naszym warsztacie, z nie lekkim opóźnieniem wyszedł:
Naruto Shippuuden 01 - 02!
Tak jak mówiliśmy, dostępna ona będzie w wersji na PC, jak i na stacjonarne DVD.
Tutaj linki do ściągnięcia:
Naruto Shippuuden 01 - 02 PC
Naruto Shippuuden 01 - 02 DVD
Jeżeli kogoś interesuje, to mogę tu też podać informacje (kodeki, bitrate, fps itp.) dla danych releasów.
Tak więc, życzymy przyjemnego oglądania;)
Nie mam pojęcia od czego zaczyna się druga seria, ale sobie ściągnę, żeby zobaczyć jak wam wyszło. Oby lepiej niż 1 ep pierwszej serii
Właśnie zauważyłem jeszcze jeden drobny błędzik w skrypcie i jedną literówkę powtórzoną dwukrotnie... trudno... poprawi się to w 3 odcinkuu:)
Ostatnio edytowany przez Hatake (2007-02-27 16:34:40)
Nie mam pojęcia od czego zaczyna się druga seria, ale sobie ściągnę, żeby zobaczyć jak wam wyszło. Oby lepiej niż 1 ep pierwszej serii
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Jak masz zamiar oglądać pierwszą serię jeszcze to nie radzę tak wyprzedzać Quithe
Ok. wiec tak nie mialem z Naruto wiekszej stycznosci, oprocz urywkow i fragmentow, wiec aby animca krytykowac badz lubic nalezy troche go "liznac" Moja prosba czy moglby ktos wtajemniczyc mnie w tego animca, tzn. zrobic krotka rozpiske ile ma: filmow kinowych, odcinkow, OVA i jak ogladac po kolei (czy np. mozna podejsc do kinowki bez ogladania serii?).
Bede wdzieczny
Są 2 filmy i 3 Ova, można je oglądać bez znajomości serii, ale lepiej jak się zna bohaterów
BTW Nie zaczynaj tylko oglądać Naruto na Jetixie
Ostatnio edytowany przez Aaron (2007-02-27 17:01:18)
...wiec aby animca krytykowac badz lubic nalezy troche go "liznac" ...
Animca tak... suba już nie koniecznie...
Fanem serii nie jestem i raczej nie będę, ale zassam tak samo jak pierwszy ep Naruto od SLF i zobaczę z chęcią jak wyszło...
[cytuj]Nie zaczynaj tylko oglądać Naruto na Jetixie
Giń przepadnij, to już w ogóle potrafi zniechęcić do oglądania...
PS: jakieś znaczące różnice pomiędzy wersją PC, a DVD są poza kontenerem?
Ostatnio edytowany przez Isao (2007-02-27 17:09:25)
@songoku:
W sumie obejrz tylko serie TV do ok 140 odcinka, reszta to fillery. A filmy czy OVA
to dodatki, nie mają powiązanie z główna fabułą. Tylko Shippuden to kontynuacja głównj osi
No Hatake, at last. Wreszcie bede mógł sobie obejrzeć nowego naruto
A wiec tak, z tego obrazka, ktorego zapodal ~Maniack wynika, ze sa 3 movie (~Aaron wspomna tylko o dwoch), a gdzie sa te OVA? Moglby ktos zapodac tytuly movie i OVA (wiem jestem troche leniwy, ale bez znajmosci serii takie szukanie moze mnie troche czasu kosztowac :/ ).
Rozumiem, ze to co wstawil ~Hatake, to poczatek drugiej serii, ktora rownie jak pierwsza bedzie tasiemcem ??
Więc tak:
1. songoku, nie, powróciło do mangi:)
2. OVA1 też wydaliśmy i zwie się Znajdź Karmazynową Czterolistną Koniczynę (Find Crimson Four-Leaf Clover)
OVA2 - nie pamiętam, ale coś z Ukrytym Wodospadem...
OVA3 - to Narutimatte Hero 3 (tak naprawdę to intro do gry Narutimate Hero 3 xD)
3. kinówki są 3, ale 3 jeszcze nie jest dostępna na DVD
4. 1 seria liczy 220 odcinków i do 135 jest zgodna z mangą.
5. 2 seria z tym tygodniem będzie liczyć 4 epki.
6. teraz o naszym fansubie:
różnice są takie:
a)
PC - jest w mkv
DVD - jest w avi
b)
PC - wszystkie dialogi są w soft (poza karą, efektami itp.)
DVD - wszystko jest hard
c)
PC - dzwięk jest w OGG
DVD - dzwięk jest w MP3
d)
PC - kodowane XviD'em
DVD - kodowane DivX'em 5
e)
PC - rozdzielczość video jest pod PC czyli standardowo VGA 640x480
DVD - rozdzielczość video jest pod DVD czyli PAL 720x576
I to chyba wszystko
Ostatnio edytowany przez Hatake (2007-02-27 17:36:26)
Dzieki.
A info z pkt. 6 przydaloby sie rzucic tez na ANFO, bo tam juz zaczynaja skomlec
Quithe napisał:Nie mam pojęcia od czego zaczyna się druga seria, ale sobie ściągnę, żeby zobaczyć jak wam wyszło. Oby lepiej niż 1 ep pierwszej serii
Jak masz zamiar oglądać pierwszą serię jeszcze to nie radzę tak wyprzedzać Quithe
Nie ch... ja nie mam zamiaru oglądać pierwszej serii xD Jestem tylko ciekaw od którego momentu z mangi zaczyna się 2 seria i czy było to w ramach 17 tomów (tyle czytałem).
Najbardziej mnie interesuje w sumie poziom roboty, bo przy Naruto 001 żadnego popisu nie było. Za dużo błędów w każdej kategorii.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Ja nic nie mówię... ale kurde, ciagne już ten epek 5 h i mam dopiero 55 % >< the hell? Ten gigashare jest jakiś dziwny. Wiem że wczesniej więcej userów miało z tym serwisem problemy jeżeli chodzi o prędkość i teraz też mnie to dopadlo... hmmm może zaproponuje by dalsze releasy uploadowac na:
http://megashares.com/ czy http://rapid-dl.com/- na ten się ch... uploaduje albo może przez torrenta. Nigdy nikomu nie dopasujecie, z tymi serwisami hostującymi to teraz bida
PS. Czy zarejestrowanie sie na giga zwiekszy mój transfer?
Ostatnio edytowany przez Maniack (2007-02-27 23:07:46)
Ja nic nie mówię... ale kurde, ciagne już ten epek 5 h i mam dopiero 55 % >< ...
nie jesteś sam... z tego podobno mega szybkiego gigashare u mnie też licho ciągnie... z całego łącza jedzie mi max 15kilo w porywach jak się rozpędzi...
Całe 45% w tym samym czasie co ty... xD może do 'wielkanocy' się ściągnie, to będzie przynajmniej choć jeden prezent od zająca...
Bije rekordy, 15 % w 6,24 h. Gige suxx, mu suxx... Gige ladnie w nocy tylko u mnie idzie (40-50 kb).
Po pierwszych 5 minutach porzucam oglądanie, bo w mandze akurat jestem przy pojawieniu się brata Sasuke, który goni za Naruto...
A mi ciągnie z giga około 50kb/s i za 2h powinno być:P
Po pierwszych 5 minutach porzucam oglądanie, bo w mandze akurat jestem przy pojawieniu się brata Sasuke, który goni za Naruto...
Widać ściągłeś już, ale powiem ci, pierwsze 8 i pół minuty to taka "dziwna wstawka" z tym Sasuke... potem jest opening i już normalnie od początku, jak wraca z treningu itp.:)
Hehe, też^^
Co do dystrybucji, to chyba się pomyśli nad jakimś tam pierwszym lepszym i szybszym serwem + torrent.
Ostatnio edytowany przez Hatake (2007-02-28 02:22:21)
Hehe, też^^
Co do dystrybucji, to chyba się pomyśli nad jakimś tam pierwszym lepszym i szybszym serwem + torrent.
Naprawdę inny sposób dystrybucji się przyda Co prawda ja już mam obie wersje ale jedna mi się ciągnęła 4 godziny - jak na mój net to
Nie wypowiadam się jeszcze o błędach [musi jakiś być ] Za to pochwalę efekty w openingu - bardzo mi sie podobają.
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2007-02-28 11:55:46)