#21 2007-02-28 23:35:28

Yoshiko
Użytkownik

Odp: Kto pomoze?

"Ktoś powie to sobie ustaw zarówno monitor i TV jako primary. Ale to raczej odpada z powodu że przy takim ustawieniu podczas ładowania profilów w Windowsie obraz niemiłosiernie skacze i pojawiają sie czarne ekrany przez około 2-3 sekundy. Niby nic ale mnie to drażni i oczywiście zniekształcenia obrazu(które może i ta sie wyregulować ale nie próbowałem)."

Ja kiedy ustawiłam na funkcje obu monitorów na raz, poniewaz w mojej karcie nie ma napisane "primary" czy nie primary, obraz w kompie byl gorszy ale nie ma to dla mnie znaczenia bo i tak oglądam w telwizorze. Ale wole jak wyswietla sie tu i tu, gdyz jak chce przesunąć film,  to przyjemniej przesówac na obrazie a nie na czarnej plamie. Zadnej różnicy w jakosci, czy jakis czarnych plam nie zauwazyłam. napisy czyta kazdym programem. A filmy dvd i tak wyswietla na obu ekranach, nawet jesli mam włączona opcje tylko 1. oczkod

#22 2007-03-01 00:26:29

Bakura
Użytkownik

DevilDrom napisał:

Natomiast w przypadku Monitor - primary, TV - secondary Tryb teatralny - napisy się nie wyświetlają na ekranie ustawionym jako secondary, czyli i tak trzeba ręcznie przełączać w zależności czy chcę oglądać na TV czy na kompie. Chociaż z tego co kojarzę to napisy wyświetlane przez DirectVobSub są chyba widoczne przy tych ustawieniach ale pewności nie mam.

jest tak jak napisałeś vobsub wyświetla napisy, więc z tym problemów nie ma, właściwie sam ciągle mam ten tryb włączony, (monitor-primary, tv-secondary, tryb teatralny jak to nazwałeś)nawet jak filmu na tv nie puszczam, a najlepsze jest to, że w XP sp2 przy podłączeniu do tv odświeżania nie zmienia na 60hz tylko zostaje takie jak normalnie, a jeśli chodzi o jakieś straty na jakości obrazu to, w ogóle takie nie występują. No ale mam gf a nie radeona a z tego co wiem radeony są 'oszczuplone' w niektóre funkcje.

Ostatnio edytowany przez Bakura (2007-03-01 00:28:13)

What's the point with pointer?
Szisza jest zła a Demo jeszcze gorsze
Kainote link
Umu umu

#23 2007-03-06 00:27:51

Yoshiko
Użytkownik

A kto powiedział, że mam Radeona? Wszyscy rozpisujecie sie o radeonie a ja mam Geforca jezor  i wszystko jest picuś glancuś wow

#24 2007-03-06 00:32:41

lb333
Użytkownik

Yoshiko napisał:

A kto powiedział, że mam Radeona? Wszyscy rozpisujecie sie o radeonie a ja mam Geforca jezor  i wszystko jest picuś glancuś wow

Hę?

Yoshiko napisał:

Mam karte ATI Radeon 9550, 128 mb

smile

Ostatnio edytowany przez lb333 (2007-03-06 00:32:49)

#25 2007-03-06 00:42:11

Hybrid
Użytkownik

wiesz... ktos tu pisal o stracie jakosci... jak sie ma monitor della z kineskopem sony trinitron to nie ma problemu z pogorszeniem jakosci obrazu na monitorze w trybie podwójnym/

Stopka forum

© Animesub.info 2024