Nie jesteś zalogowany.
Duron 1200 MHz
386 SDRAM
GeForce 2 MX 400
Sprawdziłem wymagania na gram.pl i
Wymagania sprzętowe:
Windows XP/2000/ME/98 Pentium III 800 MHz lub kompatybilny 256 MB RAM karta grafiki 32 MB ATI Radeon 8500 lub GeForce 3 lub 4 MX 2 GB wolnej przestrzeni na dysku twardym dostęp do sieci Interne
Takie są pod opisem gry,
jednak w szczegółowych:
Windows XP/2000/ME/98
Procesor: Intel PentiumR III 1 GHz lub podobny
512 MB RAM
Karta graficzna: ATI Radeon 8500 lub GeForce 3 lub wyższy
3 GB wolnego miejsca na dysku twardym
Połączenie internetowe o prędkości 56 kb/s
DirectX 9.0
Do tego dochodzi ilość graczy w danym punkcie ...
No i niewiem te wymagania się nieźle różnią ...
Coz pewnie sie znajdzie ktos kto sie zna dobrze na PC na ansi ale lepiej by bylo gdybys zamiascil ten post na jakis forum o grach,sprzecie.
Wymagania szczegółowe to wymagania tzw: "optymalne" - <ponoć> gwarantują granie bez problemów...
Wymagania ogólne to wymagania jakie powinna spełnić maszyna by gra na niej odpaliła...
CPU: spełnione
RAM: spełnione
Grafika: Ile masz ramu na karcie graf.??
(choć to chyba nie za bardzo istotne) jesli masz słabszą grafikę to gra powinna Ci ruszyć, ale grafika może przycinać
Ot taki sobie (nie)zwykły człowiek...:)
Niewiem ile mam dokładnie ramu na karcie, coś mi się kojarzy, że karta ma 128 ... ewentualnie 64 ...
A jak mogę to sprawdzić ... chialem poszukac w "Informacje o systemie" ale windows nie może znaleźć pliku .exe tego.
[Edit] Mogę dodać, że Word of Warcraft może na minimalnych, ale działał bez zarzutu, czyli miałem płynną i przyjemną grę ... szkoda, że tylko 7 dni na open becie :p
Ostatnio edytowany przez Belraist (2007-03-03 03:29:01)
GeForce 2 MX 400 ma 64MB, a GW będzie ci działać, ale nie oczekuj za wiele, no i może się przycinać w dużych zamieszaniach, ale tego nie jestem w 100% pewien bo mój znajomy miał podobny PC tylko, że miał 256 DDRAM zamiast 368 SDRAM.
Teraz silnik gry trochę się polepszył, więc możesz liczyć tylko na minimalne ustawienia w grafice.
p.s. ilość MB w karcie możesz sprawdzić nawet w sterowniku od karty graficznej, w zależności od Biosu to na samym początku w górnym lewym rogu monitora wyświetla się info o grafice. No i zawsze można zobaczyć w internecie jak się zna model swojej karty graficznej
Ostatnio edytowany przez MajK (2007-03-03 03:39:02)
Thx za info, heh... orientuję się, bo miałbym niezlego doła jakbym kupił grę i okazałoby się, że niechce działać :p
a gra w to ktoś bo ostatnio nachodzi mnie chęć aby wreszcie wymienić kompa na lepszy to od razu mam zamiar sobie sprawić Guild Wars albo coś w tym stylu
nie tylko ciebie
mi tez to ciagle chodzi po glowie ;] ,ale zanim ja kupie sobie kompa to minimum jeszcze pol roku musze wytrzymac na starym ;/
nie polecam guild wars , tak samo sie napalilem szczegolnie po programie na hyperze ale mialem okazje przetestowac dzieki pewnej osobie;* jej za to i pogralem 15 minut i odinstalowalem dlatego nie warto
pogralem 15 minut i odinstalowalem dlatego nie warto
haha i dlatego nie warto - to twoja subiektywna ocena.
Co do działania będzie cieżko - masz MX co znaczy "super okrojony badziew dla biednych" polecam ci zanim kupisz GW poszukaj jakiegos GF TI albo podobnego radka - juz za 50zeta kupisz i problem z głowy będziesz miał. a tak możesz sie nawnerwiać - chociaż pójść pójdzie... ale jak, to jest pytanie
nie polecam guild wars , tak samo sie napalilem szczegolnie po programie na hyperze ale mialem okazje przetestowac dzieki pewnej osobie;* jej za to i pogralem 15 minut i odinstalowalem dlatego nie warto
prawda jest ze dla niektorych gra jest zwyczajnie za trudna, w 15 min to mozna sobie pobiegac w prologu na golasa, bez skilli, broni, bez party. ja juz nie gram z braku czasu ale gra jest naprawde warta grania, tylko przeraza troche na poczatku swoim ogromem
jesli chodzi o grafike zbieraj na r9550, wielu moich znajomych z braku funduszy zdecydowalo sie na ta karte i nadal zyja :]
Pójść pójdzie, ale inna sprawa jak będzie chodzić. U mnie na Duronie 800 mhz, 256 ddr ramu i GeForce 5500 już Lineage II chodzi krowiasto, a co dopiero Guild Wars na GeForce 2 (akurat to że masz trochę więcej ramu i trochę lepszy procesor nie powoduje że masz lepszego kompa ode mnie).
Dzięki za rady, ale naprzykład w moim przypadku... niekupie sobie nowej karty do mojego starego kompa pół roku lub rok przed zakupem nowego, bo to pieniądze wyżucone w błoto :p
Gry Mmorpg nietanieją szybko ... raczej bardzo wolno ... myśle, że jesli sobie teraz go kupie to niestrace nawet jeśli mi niepójdzie ...
A tak pozatym do zamówienia Guild Wars wrzuciłem Diablo 2 z dodatkiem ;], więc jeśli (oby nie) to bede pykał na battle necie.
Edit:
Zapomniałem dodać,a ta karta też wspomaga prametry kompa - mam jeszcze kartę dzwiękową Adigy SoundBlaster 2, dzwięk obsługuję ona, a nie procesor główny :p ...
Ostatnio edytowany przez gracol (2007-03-03 13:43:40)
Thx za info, heh... orientuję się, bo miałbym niezlego doła jakbym kupił grę i okazałoby się, że niechce działać :p
jesli sie nie myle jest 15 dniowy trial, wiec mozesz sciagnac i zobaczyc przed zakupem, a co do gry to coz, malo co gralem zeby cos o niej powiedziec, lepiej pogadaj z Gracolem
ara ara...
najgorszym minusem gry jest brak innych playerow w głownym swiecie
najgorszym minusem gry jest brak innych playerow w głownym swiecie
Jedni uważają to za +, a inni za - wiec to już kwestia gustu
+ plusy:
- nikt nie zajmie ci spotu do farmienia ;p jak ktoś gra pve
- jak farmisz to np. jak w Lineage nie podleci do ciebie jakiś gracz i cię zabije kiedy jesteś zajęty mobami ;p
- minusy:
- ogólnie to tylko 1 minus, że nie ma rywalizacji poza miastem między graczami, ale to nadrabia Alliance Battles, GvG(guild vs Guild), Ta(Team Arena), Ra(Random Arena), Ha(Heroes Ascent), misje kooperacyjne i wiele innych tego typu rozgrywek.
Więc oceniając grę po 15min a nawet 1-4h nie poznając w pełni świata PvE, a w szczególności jednego z najlepiej rozbudowanych ze wszystkich gier według mnie rozgrywki PvP, gdzie się zaczyna dopiero cała gra, jest naprawdę głupie
szefu napisał:najgorszym minusem gry jest brak innych playerow w głownym swiecie
Jedni uważają to za +, a inni za - wiec to już kwestia gustu
+ plusy:
- nikt nie zajmie ci spotu do farmienia ;p jak ktoś gra pve
- jak farmisz to np. jak w Lineage nie podleci do ciebie jakiś gracz i cię zabije kiedy jesteś zajęty mobami ;p- minusy:
- ogólnie to tylko 1 minus, że nie ma rywalizacji poza miastem między graczami, ale to nadrabia Alliance Battles, GvG(guild vs Guild), Ta(Team Arena), Ra(Random Arena), Ha(Heroes Ascent), misje kooperacyjne i wiele innych tego typu rozgrywek.
Więc oceniając grę po 15min a nawet 1-4h nie poznając w pełni świata PvE, a w szczególności jednego z najlepiej rozbudowanych ze wszystkich gier według mnie rozgrywki PvP, gdzie się zaczyna dopiero cała gra, jest naprawdę głupie
true, true !! gdybym tylko mial czas na granie heh...
czyli ze znajomymi nie można pójść na jakiegoś questa ?? są tam wogule jakieś questy ??
Źle zrozumiałeś Nie spotkasz innych ludzi poza miastem oprócz siebie samego i osób, które wziąłeś do swojego party, więc możesz ze znajomymi robić misje i questy, których jest naprawdę dużo.