Nie jesteś zalogowany.
"Powinno : 95 odc ,a ja wymiękłem po paru pierwszych."
a ja wymiękłem po paru pierwszych GITSa SACa i co? to jest twoje zdanie a nowych uzytkowników zniecheca do jednego z lepszych seriali... zdecydowanie tego zdania nie powinno tam byc.
a ja sugeruje zeby kazdy napisal cos o anime jego zdaniem wartym obejzenia i tu wzucil (+ screany) to moglo by pomoc mbell'owi
jakiekolwiek klasyfikownie anime na ciekawe i nie jest z definicji subiektywne
a wasza klutnia o gusty bez sensu
Ostatnio edytowany przez camel (2007-03-04 03:04:25)
A dlaczego nie ma tam Dragonball'a to jest klasyk, który dla polskiej sceny anime zrobił naprawde dużo
Wątek nazywa się "Anime które trzeba zobaczyć - Poradnik [by mbell]", ale nie jest tożsamy z tytułowym poradnikiem. Poradnik PDF redaguje mbell, a forum to jest forum.
P.S. Eee... Kinówka Escaflowne jest, a serii TV brak? Czy przeoczyłem? Seria to wyśmienite przygodowe anime, dzieje się w nim strasznie dużo (fabuła nie jest pretekstowa) i to pozwala wybaczyć różne tam deusy, natomiast audiowizualnie - superprodukcja. Mam wrażenie, że kinówkę przyjęto chłodniej, ogólnie rzecz biorąc.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-03-05 15:03:24)
ale po co powtarzac te same tytuly kilka razy i klucic sie dlaczego mbell to tak opisal a tego nie zamiescil itd.
albo mowic ze to zalezy od gustu
w koncu temat brzmi
"Anime które trzeba zobaczyć - Poradnik [by mbell]"
a jak weszlem to spotkalem sie z klutnia na temat anime i procz zamieszczonego poradnika mbella nic wiecej nie ulatwilo mi wyboru dobrego anime a wrecz przeciwnie, zastanawialem sie "skoro oni pisza ze to nie jest takie dobre to czy jest warto tym sie zainteresowac??"
dlatego uwazam ze lepiej juz by bylo zeby w tym temacie zostal juz tylko pierwszy post Mbella to reszta wcale nie pomaga w wyborze anime
Fullmetall alchemist <obecnie na kanale Hyper> Polecam tym, którzy z jakiegoś powodu jeszcze do nie obejrzeli...
ale po co powtarzac te same tytuly kilka razy i klucic sie dlaczego mbell to tak opisal a tego nie zamiescil itd.
albo mowic ze to zalezy od gustu
w koncu temat brzmi
"Anime które trzeba zobaczyć - Poradnik [by mbell]"
a jak weszlem to spotkalem sie z klutnia na temat anime i procz zamieszczonego poradnika mbella nic wiecej nie ulatwilo mi wyboru dobrego anime a wrecz przeciwnie, zastanawialem sie "skoro oni pisza ze to nie jest takie dobre to czy jest warto tym sie zainteresowac??"
dlatego uwazam ze lepiej juz by bylo zeby w tym temacie zostal juz tylko pierwszy post Mbella to reszta wcale nie pomaga w wyborze anime
"Wymiana poglądów" nie znaczy "kłótnia". Forum jest od tego, żeby na nim pisać.
Witam
Aktualizacja poradnika. Zamieściłem anime z lat 2001-2002.
Dzięki za wasze uwagi ( szczególnie Maniac za GITS ).
Opinię na temat serialu Kehshin po uwagach Hybrida , po zastanowieniu zredagowałem.
Faktycznie ten serial nie cieszy się u mnie poważaniem bo oglądanie rozpocząłem od oavki
i miałem ogromny apetyt a tu taki zawód. Prace nad rokiem 2003 trwają.
Pozdrawiam
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
Uważam ze warta uwagi jest seria X-clamp jest to dobre anime z 2001 z bardzo ciekawą fabułą.
Na pewno trzeba zobaczyc anime sprzed roku 95. takie jak Akira i Dragon Ball
Uważam że X powinno sie znaleźć w spisie , ale nie z uwagi na to że jest to dobre anime ( bo np. wg. mnie nie jest ), ale jako przykład anime CLAMP-a , niech sobie ktoś obejrzy i zobaczy czy CLAMP nie powoduje u niego odruchów wymiotnych.
Escaflown TV , był rysowany w ten sam sposób jak Trigun , czyli w sposób kiepski. Muzyka , z tego co pamiętam ograniczała się do wycia Escaflown na różne sposoby. Pod koniec przekombinowali zaś z fabułą. Movie był o tyle lepszy , że był dużo ładniejszy i muzycznie też odebrałem go lepiej. No ale fabularnie , faktycznie dużo lepiej się prezentował EScaflown TV.
no teraz moze byc... jednak Shaman King czy aby na pewno jest wart zwrocenia uwage? ogladalem tego troche bez cenzury zeby sie przekonac ile zniszczyla cenzura ale nadal nie ma tam chyba nic ciekawego...
rownierz sie zgadzam ze DB to jednak Kultowe Anime i jest podobne do One Piece [przynajmniej odnosze takie wrazenie] nawet gł. boh sa tacy sami [psychika]
Uważam że X powinno sie znaleźć w spisie , ale nie z uwagi na to że jest to dobre anime ( bo np. wg. mnie nie jest ), ale jako przykład anime CLAMP-a , niech sobie ktoś obejrzy i zobaczy czy CLAMP nie powoduje u niego odruchów wymiotnych.
DWg mnie ma w sobie coś urzekającego. Może muzykę, postaci... nie wiem.
Dyzajn postaci w Escaflowne TV może się podobać, albo i nie podobać, jednak dyzajn świata mam za przewspaniały (pancerne ciżmy mechów, hell yeah!). Na miecze się tam rezają wyk?rwiście.
Escaflown TV , był rysowany w ten sam sposób jak Trigun , czyli w sposób kiepski. Muzyka , z tego co pamiętam ograniczała się do wycia Escaflown na różne sposoby.
Mało pamiętasz (że ograniczę się do eufemizmu).
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-03-05 20:53:24)
Jako że serii X-clamp nie oglądałem trudno mi zająć stanowisko.
Z twórczością tych pań miałem styczność przy okazji Tsubasa Chronicle i xxHolic.
Tsubasa było dość sprawnie zrobionym filmem klasy B, xxHolic natomiast miał w sobie to "coś". Chętnie umieszczę tę serię w poradniku, proszę tylko o kilka ( 2,3 max 4 ) zdania subiektywnej oceny.
Co do Akiry ... tu hm zdanie mam następujące anime tak dalekie jest od kultowej mangi że oglądałem je z niesmakiem. Możliwe że jest sprawne warsztatowo, jak na owe czasy to faktycznie coś ale to nie zmienia faktu że jest to takie Łu-bu-du : american-holywood-action.
Dragon Ball, co to jest, wie chyba każdy fan. Najczęściej był to pierwszy kontakt z anime w życiu. To niewątpliwie pozostawia ślad. Niemniej patrząc z perspektywy czasu anime DB jest to straszliwa komercja przy której spoilery Naruto należą do arcydzieł kinematografi. Ja sam do tej pory wzruszam się kiedy słyszę opening z Sailor Moon co nie znaczy że bez żenady dam radę obejrzeć choć jeden odcinek. Nie mieszajmy naszych sentymentów z wartościami danego anime. DB i SM są to pozycje głównie dla tych co znają kochają te filmy. Ale żeby je komuś polecać...
Zdaję sobie sprawę że jest sporo anime których nie miałem przyjemności zobaczyć do tej pory. ( Np Soul Hunter, czy Argento Somma ) Wasze sugestie są więc bardzo cenne, proszę się nie zniechęcać. Postaram się dołączać wasze propozycje ( tych anime których nie widziałem ) najchętniej z waszym komentarzem ( 2,3 max 4 zdania ).
Hybrid... co do porównania One Piece z DB... hmm... ciekawy punkt widzenia jakby nie patrzeć ale ja jednak wolę One Piece.
Pozdrawiam
gg - już działa
Aktualnie oglądane :
dopatrzylem sie wiele podobienstw miedzy DB a OP... jednak OP trochę wygrywa... to na DB przynajmniej warto zwrocic uwagę
Witam
W poradniku pojawiły się anime z roku 2003.
Chciałbym prosić o pomoc w uzupełnieniu opisów kilku anime które tam umieściłem ale których jednak do tej pory nie miałem okazji zobaczyć.
Pozdrawiam
mbell
Ostatnio edytowany przez mbell (2007-03-09 19:47:29)
gg - już działa
Aktualnie oglądane :
Ja myślałem, że będziesz wstawiał na tą listę pozycje, które Ci się podobały.