Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Sciągnełem sobie radośnie Sorcerer Hunters OAV w ogm (wedłóg opisu hardsub angielski) tylko że pojawia sie problem z napisami . Niechcą się wyświetlać , mimo że w opcjach je właczam , to się nie pokazują .
Czy ktoś mi może poradzić co można zrobić (lub skąd można sciągnąć angielskie traskrypcje ) ?.
A w jakich opcjach włączyłeś te napisy? Masz na pewno directvobsub? Sprawdzałeś czy są wogóle te napisy (patrz temat "jak wyciągnąć napisy z OGM"? Czy aby na pewno to jest hardsub? Bo jak tak to napisy powinny być w obrazie.
Natomiast angielskie transkrypcje są problematyczne do zdobycia. Przeważnie wypuszczane są tylko hardsuby.
Za pomocą czego otwierasz film?
Spróbuj MediaPlayerClassic...
a ja tez mam pytanko moze ktos mi powie co trzeba zrobic aby mi nie cielo filmu podczas ogladania a sa formatu OGM kompa szybszego kupic ?? bo mam 600:(
600 mHz? Zdecydowanie by się przydał mocniejszy sprzęt do OGM. Dodatkowo radziłbym powyłaczać postprocesing w Divix'ie i Xvidzie (wszystkie dodatkowe efekty). Wtedy już nie powinno się aż tak mocno desynchronizować. Jednak OGM jeszcze nie są idealne i wciąż wymagają dopracowania.
JA dodam jeszcze, że na czas oglądania warto zwiększyć piorytet dla playera na Wysoki
a nastepne pytanko jakiego programu urzywacie do odtwarzania filmów w OGM ???
Z tego co się orientuję to OGM dotyczy tylko i wyłącznie napisów i dźwięku, a filtry to sobie bierze z Xvid (chyba), ale ekspertem nie jestem. Ja mam zainstalowany K-Lite Pack (wcześniej trzeba odinstalować wszystkie inne kodeki w systemie. (te doinstalowywane poza WMP)
Za OGM odpowiedzialny jest codec Vorbis OGG, poza tym jeszcze jest potrzebne coś takiego jak splitter i mixer (powinny być w pakiecie Vorbis OGG). Z doświadczenia wiem, ze większość problemów zarówno z AC3, OGG jak i Xvid da się usunąć przez odpowiednią konfigurację.
Najlepiej Media Player Classic. Zresztą, jeśli są zainstalowane odpowiednie kodeki, to można każdym, np BSPlayerem, VLC itd itp
Do OGM MKV jak i z resztą innych formató świetnie nadaje się MediaPlayerClassic.
Bolszaja spasiba
Strony 1