Nie jesteś zalogowany.
Oni maga dzialac na umysl czlowieka, ale nie tak jak brat Sasuke, ze sobie robi swoj swiat.
Dales dobry przyklad z Zabuza. I przy tym odpowiedziales sobie na poprzednie pytanie.
na pewno podał dobry przykład??[spojler] z tego co pamiętam to kakashi nie wiedział ze zabuza chce rzucić ten wir, po prostu zaryzykował i fartem mu się udało, a to ze wczesniej tak szybko kopiował jego ruchy... tego nie pamietam czy wyjasniali, ale Kakashi przeciez ma krypto "kserokopiarka" czy jakoś tak bo skopiował juz 1000 technik więc jako takie pojęcie o tym ma a w shippuudenie pokażą jaki może być szybki przy sklejaniu pieczęci...[/spojler]
jednym słowem mówiąc sajdak nie potrzebnie zadałes to pytanie bo sharingan na moce hipnotyzujące ale to bedzie dopier w 100epku a teraz to był zwykły zbieg okoliczności który wyjasni sie za jakies 3 epki...
To nie był żaden zbieg okoliczności. Nie pamiętasz odcinka i wygadujesz głupoty. Włącz sobie je jeszcze raz i obejrzyj dokładnie.
Kakashi poprostu poprzez ukazanie pierwszej pieczęci sugerował Zabuzie jakiej techniki ma użyć i z tąd cały ten wniosek że on niby potrafi widzieć przyszłość/wnikać do umysłu przeciwnika. Ale tak naprawde to dopiero mangekyou sharingan potrafi oddziałwac naprawde na umysł przeciwnika. A conajmniej ja tak to zrozumiałem.
Obejrzałem sobie wersję od NarutoBuzz i powiem szczerze, że w ich tłumaczenie też trochę wątpię...
Kakashi poprostu poprzez ukazanie pierwszej pieczęci sugerował Zabuzie jakiej techniki ma użyć i z tąd cały ten wniosek że on niby potrafi widzieć przyszłość/wnikać do umysłu przeciwnika. Ale tak naprawde to dopiero mangekyou sharingan potrafi oddziałwac naprawde na umysł przeciwnika. A conajmniej ja tak to zrozumiałem.
A to nie bylo tak ze wlasnie [/spoiler]zabuza na poczatku myslal ze kakashi umie przewidywac przyszlosc a potem sie skapnal ze on poprostu kopiuje zabize i robi to troszke pozniej niz on a wyglada jakby robili to rownoczesnie? [/spoiler]
Hmmm. Pawa masz racje oto chodziło tylko mi sie zapomniało napisać.
Obejrzałem sobie wersję od NarutoBuzz i powiem szczerze, że w ich tłumaczenie też trochę wątpię...
W sensie źle przetłumaczone z japońskiego, czy, że jakieś błędy w zdaniach? Bo jeśli o błędy chodzi, to tu się zgodzę, troche za dużo się im tych literówek zdarza, np: "Akatszuki" XD. A tłumaczenie jest robione bardziej na podstawie mangi niż anime.
lb333 napisał:Obejrzałem sobie wersję od NarutoBuzz i powiem szczerze, że w ich tłumaczenie też trochę wątpię...
W sensie źle przetłumaczone z japońskiego, czy, że jakieś błędy w zdaniach? Bo jeśli o błędy chodzi, to tu się zgodzę, troche za dużo się im tych literówek zdarza, np: "Akatszuki" XD. A tłumaczenie jest robione bardziej na podstawie mangi niż anime.
W sensie tłumaczenie.
Na przykład w DB i SD było, że Kakashi ma lepszy węch/nos od Kiby. A w NarutoBuzz jest refleks. Trochę dziwne, zważywszy, że Kibę zapamiętałem ze świetnego węchu, a nie refleksu (może się mylę).
Chociaż mimo to ich tłumaczenie wygląda na najlepsze. Po prostu nie ufałbym mu na ślepo.
A tłumaczenie jest robione bardziej na podstawie mangi niż anime.
Ale mangi tłumaczonej przez nich samych?
Ostatnio edytowany przez lb333 (2007-03-04 17:09:07)
no cóż w sumie Naruto mówi w jakiejś formie きゅう*こう... co pochodzi od *szybki, nagły, gwałtowny* o ile się nie przesłyszałem czyli NarutoBuzz byłoby bliżej
Ostatnio edytowany przez bogasman (2007-03-04 17:36:53)
Hmm tylko że Kakashi nie znał technik Zabuzy, a mimo to i tak wykonał wir jako pierwszy. Sharingan potrafi przewidywać ruchy przeciwnika co było ładnie wyjaśnione w walce Saske vs Naruto.
No fakt , z tym węchem lepszym od Kiby to z deka przesada
Przysłuchałem się, sprawdziłem Wakanem (chociaż byłem przekonany, że nie uda mi się zapisać poprawnie tego co usłyszę). Wynik? Naruto powiedział "kyuukaku", co oznacza "zmysł węchu".
Ostatnio edytowany przez lb333 (2007-03-04 17:54:46)
W sumie jeżeli chodzi o refleks to Kiba niema go lepszego niż np Lee lub Neji .
Ale węch ....hmm , może to ma jakiś związek z tym że Kakashi umie przywołać stadko piesków obdarzonych nieprzeciętnym węchem
Przysłuchałem się, sprawdziłem Wakanem (chociaż byłem przekonany, że nie uda mi się zapisać poprawnie tego co usłyszę). Wynik? Naruto powiedział "kyuukaku", co oznacza "zmysł węchu".
Tak, też to sprawdziłem. I wydaje mi się, że chodzi o zmysł węchu.
Hm, sebastianx ja bym nie był zadowolony z takiego tematu, toż to istny burdel a nie topic na forum XD
I jeszcze sie kłócą kto ma co pisać... Se pisz co chcesz, od tego jest forum, by wyrażać swoją opinię i poglądy na dany temat. Demokracje mamy:-DTak dorzucę: animacja w 4 odcinku w ogóle stoi na niskim poziomie, jest totalnie skitrana... i nie rozumiem dlaczego[deprecha][fuj]
Hatake coz masz racje wojna tu sie zrobila ale co ja poradze nie moge ich jakos zablokowac zeby nie pisali :P:P:P no i trace juz zadowolenie z tego tematu bo juz 8 stronek to klotnia a nie temat narut
:P:P[deprecha][deprecha][deprecha]
no ale wojna tez kiedys sie konczy :P
ja nie moge sie doczekac jakiegos epka z lee i gai sensei`em [yahoo] zawsze maja dobry humorek
Ostatnio edytowany przez sebastianx (2007-03-04 18:13:39)
Tu wg mnie raczej na pewno chodzi o węch bo jak zaczynaja atakować naruto i sakura to kakashi wybadał ich węchem (wtedy jak zdobyli dzwoneczki)
Tu wg mnie raczej na pewno chodzi o węch bo jak zaczynaja atakować naruto i sakura to kakashi wybadał ich węchem (wtedy jak zdobyli dzwoneczki)
a co do epka to racja wechem zauwazyl ich (jesli zauzyc wechem jest mozliwe nie wiem dokladnie :P)
ale powiem wam ze ta szybkosc wykonywania pieczesci byla przesadna nawet 3 hokage szybko tak nie wykonywal (Jiraya tez)
Ostatnio edytowany przez sebastianx (2007-03-04 18:16:23)
Fajnie sobie poradzili Hiszpanie z karaoke. Wygląda to naprawdę dobrze, tak dynamicznie. No i najważniejsze, pasuje do całej reszty.