#1 2007-03-13 22:56:39

Obiwanshinobi
Użytkownik

Webmasterów uwadze polecam...

...stronę - dzieło sztuki.
http://www.ashesandsnow.org/en/thankyou.php
Należy mieć, rzecz jasna, odpowiednie pluginy zainstalowane aby to wszystko palnęło, no i szybki net nie zawadzi, jednak warto poczekać aż się załaduje co trzeba. Audio też jest.
P.S. Coby uniknąć nieporozumień, polecam konkretnie odnośnik zatytułowany Explore the Ashes and Snow site.

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-03-14 00:54:25)

#2 2007-03-13 23:05:12

szefu
Zbanowany

Odp: Webmasterów uwadze polecam...

nie nazwałbym tego dziełem sztuki...[kupa][beznadzieja]

Ostatnio edytowany przez szefu (2007-03-13 23:05:51)

#3 2007-03-13 23:09:32

Quithe
Użytkownik

kubik napisał:

Bo widzisz...na odnośnik znajdujący się na środku strony trzeba jeszcze kliknąć smile_big

hahahahah, good one xD

Nom, stronka nieźle skrojona, każdy zegarek ma swoją scenerię. Fajnie wygląda.

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#4 2007-03-13 23:12:15

madafaka
Użytkownik

Nom, trzeba przyznać, że ładnie skomponowane wszystko - nie może to być strona młodzieżowa, więc większość powie, że nie przyciąga uwagi - ona musi mieć swoją klasę, prestiż smile
Wykonanie eleganckie! Ale bym zmienił nieco stronę główną, bo jednak nie czuć tego, że to strona Rolex'a, takie mam wrażenie, że trochę 'zd*pczyli' stronę główną.

#5 2007-03-13 23:14:04

shinma
Użytkownik

to zadne dzielo sztuki, jedynie ladnie wyglada a od strony programistycznej to nic nowego nie wnosi

#6 2007-03-13 23:14:18

wumi_szoda
Użytkownik

Niezła robótka.
Ja polecam też http://www.beksinski.pl/

shimma napisał:

to zadne dzielo sztuki, jedynie ladnie wyglada a od strony programistycznej to nic nowego nie wnosi

Rozumując w ten sposób można by powiedzieć, że między ferrari a czerwonym fiatem nie ma różnicy. Cztery koła, silnik, kolor... Zastosowanie technologii a zastosowanie technologii z wyobraźnią to dwa odrębne levele jednak są.

Ostatnio edytowany przez wumi_szoda (2007-03-13 23:21:15)

#7 2007-03-13 23:17:09

Quithe
Użytkownik

kubik napisał:

~Quithe ale Obiemu nie o tą stronę chodziło smile

Właśnie zauważyłem, że nie oto chodzi, bo mi się stronka otworzyła w drugim oknie xD
No dobra, rewizja poglądu, nie zmieniam go, wycofuję jeno zegarki smile_big
Stronka Rolexa jednak też fajna jest jezor

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#8 2007-03-13 23:17:41

Obiwanshinobi
Użytkownik

kubik napisał:

~Quithe ale Obiemu nie o tą stronę chodziło smile

Sam się zaraz zacznę zastanawiać, o co mi chodziło. Enyłej, do przeglądania tego, co miałem na myśli warto mieć audio podłączone.
Pamiętam jeszcze bardzo elegancką stronę Zdzisława Beksińskiego, ale z oczywistych względów obawiam się, że może już jej nie być.

shinma napisał:

Nie twierdzę, że to dzieło sztuki użytkowej, programistycznej. Ale gdyby cały net był tak gustownie oprawiony...
Strona SunaBouzu daje radę.

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-03-13 23:31:09)

#9 2007-03-13 23:44:13

strusic
Użytkownik

A co powiecie na to Coca-Cola xD. Mimo iż jest to tylko strona coca-coli to podoba mi się wykonanie smile

strusic.pngmalsig2.png

#10 2007-03-14 00:28:52

Suchy
Użytkownik

Strona rolexa może i jest ładna i elegancka, ale jej prędkość pozostawia wieeele do zyczenia (a mam łącze 2 MB).

Stronę Baksińskiego już widziałem kiedyś i jest to bardzo dobrze zrobione portfolio i jako takiej stronie nie mam nic więcej do zarzucenia.

Strona CocaColi, typowo marketingowa strona z ciekawym zaskakującym wyglądem.

P.S.
Dobra strona wcale nie musi mieć mnóstwa efektów i bajerów, czy też być wyśrubowana technicznie.
Dobra strona cechuje się tym, że doskonale spełnia rolę jaką ma pełnić i pasuje do treści jaką przedstawia.
Przykład? Animesub właśnie. Czy też (a co tam, nie będę skromny) www.scarlet.ivy.prv.pl

#11 2007-03-14 00:41:26

Obiwanshinobi
Użytkownik

Suchy napisał:

Strona rolexa może i jest ładna i elegancka, ale jej prędkość pozostawia wieeele do zyczenia (a mam łącze 2 MB).

Podpowiadam, że jednak chodziło mi niezupełnie o stronę Rolexa (faktycznie wolną). To nie jedyny odnośnik, jaki tam widnieje.

strusic napisał:

A co powiecie na to Coca-Cola xD. Mimo iż jest to tylko strona coca-coli to podoba mi się wykonanie smile

Widać, że zrobili ją fachowcy, czemu się zresztą trudno dziwić.

#12 2007-03-14 01:00:30

themic
Użytkownik

Shinma może i ma rację, programowo to chyba dobrze flash'a wystarczy znać... ale pomysł i koncepcja naprawdę dobra,
oraz dobrze wykonana (na pierwszy rzut oka)

Ot taki sobie (nie)zwykły człowiek...:)

#13 2007-03-14 08:00:52

ryba
Użytkownik

No bo w Flashu można robić wszystko, ludzie...

#14 2007-03-14 08:25:01

filippiarz
Użytkownik

Obiwanshinobi napisał:

...stronę - dzieło sztuki.
http://www.ashesandsnow.org/en/thankyou.php
Należy mieć, rzecz jasna, odpowiednie pluginy zainstalowane aby to wszystko palnęło, no i szybki net nie zawadzi, jednak warto poczekać aż się załaduje co trzeba. Audio też jest.
P.S. Coby uniknąć nieporozumień, polecam konkretnie odnośnik zatytułowany Explore the Ashes and Snow site.

Kliknąłem i okazało się, że tam nie ma żadnej strony...
Tam jest tylko jakaś prezentacja we flashu...

A film "Ashes and Snow" polecam - prześliczne zdjęcia tam są.

#15 2007-03-14 08:31:08

Saeroth
Użytkownik

Heh Flash=Zło..... i nic tego nie zmieni

#16 2007-03-14 10:05:58

Obiwanshinobi
Użytkownik

Suchy napisał:

Dobra strona wcale nie musi mieć mnóstwa efektów i bajerów, czy też być wyśrubowana technicznie.
Dobra strona cechuje się tym, że doskonale spełnia rolę jaką ma pełnić i pasuje do treści jaką przedstawia.
Przykład? Animesub właśnie. Czy też (a co tam, nie będę skromny) www.scarlet.ivy.prv.pl

Strona Animesub.info działa nienajgorzej, choć nigdy nie przepadałem za jej mięsno-zakrzepową kolorystyką. Natomiast po zajrzeniu na www.scarlet.ivy.prv.pl zacytuję z pamięci wiersz Andrzeja Waligórskiego o Leszku Białym:
Gdzie już odtąd nieustannie
Dnie i noce spędzał w wannie
Podważając wiarę ludu
Że nie można umrzeć z brudu

#17 2007-03-14 10:26:20

Suchy
Użytkownik

hehe... fajny wiersz (ale nei schodźmy z tematu jezor)
co do wyglądu animesub, to też imho mógłby być lepszy, ale nie jest fatalny i nie psuje funkcjonalności.

Flash <> zło.
Trzeba go tylko umiejętnie używać.
Stwierdzenia typu "Flash=zło" to jeden ze standardowych stereotypów (tak jak "wszystko od MS = zło" )

#18 2007-03-14 11:07:40

filippiarz
Użytkownik

Ja polecam csszengarden - http://www.mezzoblue.com/zengarden/alldesigns/official/
Aktualnie można sobie obejrzeć 202 wersje tej samej strony - do koloru do wyboru...
Autentycznie, wszystkie te strony mają ten sam kod. Magia CSS-a jezor

A flasz jest ok - lubię Youtube, gry flaszowe i inne takie...

#19 2007-03-14 12:01:48

Obiwanshinobi
Użytkownik

Suchy napisał:

Flash <> zło.
Trzeba go tylko umiejętnie używać.
Stwierdzenia typu "Flash=zło" to jeden ze standardowych stereotypów (tak jak "wszystko od MS = zło" )

Nawet "ukończyłem" (ultymatywnego zakończenia gra chyba nie posiada) Freelancera i może wrócę do tamtego świata, ot - choćby pozwiedzać, tak jak do Vice City wracam zrobić komuś krzywdę. Inni pewnie mogliby pochwalić jakieś ich strategie, czy symulatory.
Co się tyczy Flasha - widzę to, co widzę. Ładne i szybko działa.

filippiarz napisał:

Ja polecam csszengarden - http://www.mezzoblue.com/zengarden/alldesigns/official/
Aktualnie można sobie obejrzeć 202 wersje tej samej strony - do koloru do wyboru...
Autentycznie, wszystkie te strony mają ten sam kod. Magia CSS-a

Szybko się ładuje, albo w necie dobra pogoda jest.

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-03-14 13:32:53)

#20 2007-03-14 15:07:38

wumi_szoda
Użytkownik

filippiarz napisał:

Autentycznie, wszystkie te strony mają ten sam kod. Magia CSS-a jezor

A flasz jest ok - lubię Youtube, gry flaszowe i inne takie...

CSS to potęga, fakt. Chyba najbardziej przemyślana i dojrzała technologia. Co do flasha, to wciąż przypomina mi telefony komórkowe z początku lat 90-tych (vide "Big Lebowski", albo "Pulp Fiction"). Rozumni ludzie dostrzegają wielki potencjał, natomiast praktyczne wykorzystanie pozostawia jeszcze spory niedosyt...

Stopka forum

© Animesub.info 2024