Nie jesteś zalogowany.
Te Anime wydano na początku tamtego roku, ale jak widze chyba nikt o nim nie wspomniał na forum.
Jest to 6-cio odcikowa OVA typu Drama, Romance, SciFi.
Mi sie podoba to Anime ze względu na Jakość, pomysł. Ta szczególna cscha japończyków pracowitość i pomysł sprawia że potrafią z niczego zrobić coś.
Hciałbym poznać waszą opinie na ten temat.
Masz racje Constans73. Nie było żadnego wątku o tym anime.
Długo czekałem do momentu wejścia w jego posiadanie (jakieś dwa miechy - co dla mnie było najdłuższym okresem[placze]) i nie żałuje[yahoo]. Warto było poczekać tak długo[okej], ze względu na świetny pomyśł jeśli chodzi o fabułę. Pokazać wojnę bez żadnego obrazka bitewnego - no, no, ciekawie, dobry pomysł. Szczególnie interesująca była relascja pomiędzy Asabą i Iryią. Byli bardzo blisko siebie, co z resztą było widać, a ostatni epek zasługuje na brawa. Sugoi, sugoi. Ciekawa seria OAV, nawet dwa razy ją oglądałem (dla kilku scen), tylko szkoda, że ma 6 odcinków, bo jakby co nieco rozbudować, jakieś wątki to było by superowo.[okej]
Iriya No Sora, UFO No Natsu było świetne choć myślałem że będzie bardziej dramatyczne .....ale mam pytanie co do końca
----------------------SPOILER--------------------------
Co z Iryią na końcu zginęła czy co.......i czy była człowiekiem(bo modyfikacjach) czy lolem z kosmosu...Choć nierówno pod sufitem miała
Iriya no Sora, UFO no Natsu to świetne anime, warte grzechu; jak co poniektórzy napisali akcja dzieje się podczas wojny, jest w niej wiele odniesień do wydarzeń w Area 51 w Nevadzie. Postacie zostały dobrze przedstawione, tak że ich relacje trafiają do widza... niektóre momenty są (jakby to ująć), ni stąd ni z owąd (sam często przy tłumaczeniu tego zastanawiałem się gdzie zakwalifikować parę ujęć). Szkoda, że ma tylko 6 epów, może kiedyś powstanie seria TV, albo chociażby Movie.
Zgrzyt: Iriya nie zginęła, wsiadła do Black Manty i gdzieś odleciała... zresztą pare rzeczy pozostaje niewyjaśnionych:)
SPOILER!!!!!
Zgrzyt: Iriya nie zginęła, wsiadła do Black Manty i gdzieś odleciała... zresztą pare rzeczy pozostaje niewyjaśnionych:)
A mi się wydaje, że zginęła. Ponieważ to była ostateczna bitwa w której pokonała kosmitów ale sama przy tym także zginęła. Takie ja wyciągnąłem wnioski.
A co do jej człowieczeństwa to uważam, że była człowiekiem tylko odpowiednio "zmodyfikowanym" aby była w pełni kompatybilna z Mantą.
KONIEC SPOILERA!!!
A tan poza tym to naprawdę fajne anime. Chociaż krótkie to jest tak zrobione, iż na mnie wywarło wrażenie jakby była to długa seria.
Ostatnio edytowany przez pawel198804 (2006-07-14 15:02:10)
zapomniałem dodać że bohater pozytywnie mnie zaskoczył w ostatnim odcinku ........I fajnie że niema tam jakiś super bitew niewiadomo gdzie....dzięki czemu skupić się można na bohaterach......
Wlasnie dzisiaj zrobilem sobie seansik i obejrzalem serie:) Mimo ze tylko 6 odcinkow wywarla na mnie wrazenie, milo sie ogladalo. Po obejrzeniu nasuwa sie pytanie "czemu to juz koniec"... Jezeli macie ochote na dosc nietypowy romans i nie tylko to polecam:)
spoiler
Zgrzyt ona nie zginela. No i byla czlowiekiem tylko ze po lekkich "modyfikacjach" tak jak to ujeles:P
Jedyne co mnie dreczy to o co chodzilo z tym kregiem na polu po endingu w ostatnim epku:P czy ten znak cos oznaczal?
No nie a mi się skojarzyło z anime Sora no Iro, Mizu no Iro.
No ale widzę że to co innego.
ten znak oznacza chyba Imie Iriya :] choc moge sie mylic
co do anime nyo milo milo mnie zaskoczylo fajny poczatek tak samo koniec... ^_^ ... imho ona nie miala Nierowno podsufitem jak to stwierdziles zgrzyt (zobaczymy jak by ciebie poddali na takie badania zrobili wojskowego psa i zaczeli wykorzystywac do wlasnych celow ) ^_^... dla mnie te anime bylo full wypas i czekam na wersje 2 jkezeli powstanie ^_^
Dla mnie to anime było troche shizujące, ciągłe krwawienia Iriyi szczególnie, jej zaniki pamięci. Za to bardzo podobała mi się Iriya kiedy miała białe włosy oraz orginalna fabuła nie można było przewidzieć co zdarzy się w następnym odcinku:). Polecam każdemu te 6 odcinków oglądłem bez przerw:) pozostaje niedosyt ale może o to chodziło twórcom.
moze kiedys zrobia wersje 2... kto wie kto wie ^_^ ja bym np chcial ... bo niektore watki nie zostaly do konca wyjasnione
Seria TV by sie przydała, najlepiej 26 odcinkowa... ale żeby trzymała poziom OAVek
seria DVD nie tv najlepiej z jakimis "hardcorowo"smutnymi scenami ^_^
DVD -__- ? Jest coś takiego jak seria DVD ?_? nie wydaje mi się... Raczej TV... OAVki zostały na DVD wydane, a ja tu mówie o czym innym -_-.
znając Virusa seria TV musiała by być bardziej ecchi, więcej krwi i schizu
OAV już był na tyle dobry, że... brak mi słów... a ecchi, krew tam były znikome, choć były ciekawsze momenty:).
Podobne do Saikano ale nie aż tak smutne.
Cały czas się zastanawiam czy ta Iryia zginęła czy nie.
Wiadomo że wróg został pokonany a skoro nie było jej na końcu to widocznie się poświęciła żeby pokonać wroga którym nie wiadomo kto był.Może faktycznie UFO.A mówili coś że te UFO to prostu mogły być wrogie wojska które chciały przejąć urządzenie do grawitacji.
Iryia ma w sobie tu urządzenie i może nie podlegać grawitacji(zobaczcie opening uważnie) co chyba jest konieczne do pilotowania tego pojazdu
To po prostu dramat oparty na schematach.Czyli piękna,młoda,cierpiąca dziewczyna od której zależy los świata.Ja bym nie powiedział że to anime kończy się dobrze,może dla ogółu tak ale nie dla niej.
Jeśli ktoś chce sobie popsuć humor to niech obejrzy to anime.
Bo jest naprawdę przygnębiające lecz nie na siłę jak Saikano
PS:
Fajny odcinek to był piąty.Od tego odcinka dopiero zaczął się dramat.Oto jedno zdjęcie które ukazuje że coś niedobrego dzieje się z Iryią.
Ostatnio edytowany przez tomxxx (2007-03-18 22:44:30)
A co ma się z nią dziać (seksowna mina xD - normalnie się zakochałem xD)... choroba psychiczna ot co. każdemu moze się zdażyć -_- . Po tym co ona przeszla, kazdy normalny smiertelnik gryzł by dawno ziemie (chociazby rozwalając se łeb o ściane - najprostsza metoda).
Wczesniej widzialem Saikano (anime+film) i wiele razy (moze troche zbyt wiele) mialem przy UFO dejavu - szczegolnie ta "ucieczka kochankow" - <czy tego juz nie bylo..?> Nieco nieprzemyslane zakonczenie - jak smierc tego kolesia z MO.. Zostawia za duzo pytan bez odpowiedzi. Tak czy siak warto obejrzec, chociazby ze wzgledu na ciekawie wykreowane postacie. Ps: nie uwazacie,ze Iriya jest niesamowicie podobna do dziewczyny na tapecie animeNfo??
Dobre anime! Obejrzałem i jestem zadowolony, ale oczywiście brakuje mi dłuższej fabuły, więcej akcji, po prostu - za krótkie anime
Ale POLECAM, bo naprawdę BARDZO DOBRE anime! Mimo iż fabuła nie jest zanadto długa, to jest bardzo treściwa, ma w sobie piękny przekaz, oddaje wiele i czuć fajny klimat oglądając to Anime, brakowało w tej serii tylko jednego...
-----SPOILER-----
pocałunku! Tak, kiss'a między Iriyą a Asabą! To by jeszcze dali i byłoby cudownie, ale dla dramatu chyba nie dalo albo sam nie wiem dlaczego nie dali
-----KONIEC SPOILERA-----