Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Mam problem
Idzie mi sam dźwięk i brak obrazu.
Nie wiem jakiego codecku mi brakuje.
To dane:
File Info :
File Name : [gg]_Red_Garden_01_[E60B7DEA].mkv
Duration : 0:23:09
File Type : MKV
Video Info (** ERROR **):
H.264 AVC, 704 x 396, 29.97 fps, 909 Kbps
Audio Info :
Audio : Ogg Vorbis, Stereo, 48KHz, 112 Kbps
Może ktoś pomóc
Juz w temacie udzieliles sobie odpowiedzi. :]
Zainstaluj sobie pakiet K-Lite lub cccp to nie bedziesz mial zadnych problemow.
W tym rzecz, że mam CCCP
Ale ok zajmę się tym jutro, bo muszę wcześnie wstać
Jednak proszę o pomoc
Pozdrawiam i dziękuję
To moze sprobuj najnowsza wersje.
Ja bym zwalił na słaby komputer. Nie wiem, na ile ta teza może być prawdziwa, ale miałem ostatnio podobny problem, tylko, że przy zwykłym avi. Na dwóch komputerach, przy tych samych kodekach i tych samych wersjach, film zachowywał się inaczej. Na lepszym było normalnie, na gorszym tak jak u kolegi. Ot drobna sugestia, bo jak wiadomo ja się na tych sprawach nie znam, wiec proszę nie niszczyć.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Komp też może być przyczyną. Już bywało, że leciał dźwięk normalnie, a obraz szedł po klatce xD Trzeba go wreszcie upgrade'ować xD
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Ale on w ogole nie ma obrazu. :/
A co do avi, to plynnie powinien chodzic juz na Celeronie 500MHz (sprawdzone w praniu )
Komp też może być przyczyną. Już bywało, że leciał dźwięk normalnie, a obraz szedł po klatce xD Trzeba go wreszcie upgrade'ować xD
no ale on napisał że dźwięk jest a nie ma obrazu czyli to raczej na pewno kodek
~darkschab, no dobrze, spokojnie, wystarczy, że ~songoku już to napisał
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
A co do avi, to plynnie powinien chodzic juz na Celeronie 500MHz (sprawdzone w praniu )
Hmm... A na 466 MHz i 64 mega ramu plus fakt, że jest windows xp, który do "normalnego" chodzenia wymaga co najmniej 128 mega (podobno)? Powyższa sytuacja też sprawdzona w praniu. Niestety przez jego turbo-prędkość nie mogłem posprawdzać innych wersji kodeków, bo za długo by to trwało, a mi się najzwyklej nie chciało.
Powyższe nie oznacza, że chcę się kłócić, bo się nie znam za bardzo na tym wszystkim. Moją dewizą jest CCCP i do przodu. Jak nie działa, to sobie odpuszczam, stąd nie mogę uchodzić za autorytet w tej dziedzinie. Jak w większości zresztą.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
nie powiedziałbym przecież użycie wysokiego bitrate i kodeku h.264 w kontenerze avi jest możliwe! a więc?
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2007-03-19 01:52:34)
Ok. tu mnie masz, rzeczywiscie zapomnialem dodac divx, xvid
~Winged co do twojego pytania, to nigdy jeszcze nie instalowalem XP na 466 z 64 RAM, czy on w ogole chodzi?
Z tego co ja sie orientuje to 128MB ram jest dla XP minimum (byc moze mozesz miec 64 MB ram i lepszy procek, ale to pewnie dziala niesamowicie wolno lub jest prakycznie nie do uzytku) Dla takiej konfiguracji kompa, to w ogole nic nowszego niz mielonka bym nie zalecal, a jesli procek to pelen Pentium 466MHz, avi (divx, xvid) beda na nim chodzily plynnie (moga czasem jakies zajakniecia sie pojawic) ale na platformach Win Milenium, Win98.
Jak zaczynalem przygode z filmami na kompie to wlasnie mialem pelen Pentium 333MHz podkrecony do 450MHz i na nim filmy smigaly
Ok. tu mnie masz, rzeczywiscie zapomnialem dodac divx, xvid
~Winged co do twojego pytania, to nigdy jeszcze nie instalowalem XP na 466 z 64 RAM, czy on w ogole chodzi?
Z tego co ja sie orientuje to 128MB ram jest dla XP minimum (byc moze mozesz miec 64 MB ram i lepszy procek, ale to pewnie dziala niesamowicie wolno lub jest prakycznie nie do uzytku) Dla takiej konfiguracji kompa, to w ogole nic nowszego niz mielonka bym nie zalecal, a jesli procek to pelen Pentium 466MHz, avi (divx, xvid) beda na nim chodzily plynnie (moga czasem jakies zajakniecia sie pojawic) ale na platformach Win Milenium, Win98.
Jak zaczynalem przygode z filmami na kompie to wlasnie mialem pelen Pentium 333MHz podkrecony do 450MHz i na nim filmy smigaly
uwierz że chodzi:)
kiedyś instalowałem na 400 amd i 64 ramu i śmigał no może to za dużo powiedziane ale działał
Tak na offtopie powiem, że czytam wypowiedź Winga i se myśle kto to ku@#$wa jest, nie kojarze. Dopiero po poście Songoku się ściąłem, że to Ty Zmiana nie koniecznie na lepsze.
A co do tematu to...temat był przerabiany ze 100 razy :|
Nowe szaty króla. Mam nadzieję, że i sygnaturkę niedługo zmienię.
Wracając do meritum sprawy - nie miałem innego windowsa pod ręką i... wyszło jak wyszło.
Komputer chodzi, a mi z zasady, nigdzie się nie spieszy.
songoku napisał:Ok. tu mnie masz, rzeczywiscie zapomnialem dodac divx, xvid
Jak zaczynalem przygode z filmami na kompie to wlasnie mialem pelen Pentium 333MHz podkrecony do 450MHz i na nim filmy smigalyuwierz że chodzi:)
kiedyś instalowałem na 400 amd i 64 ramu i śmigał no może to za dużo powiedziane ale działał
Osobiscie kolesiowi ostatnio na P466 i 128 Ram zainstalowalem XP i od razu mowilem mu, ze na poczatku to moze pochodzi, ale na taki sprzet w tym czasie byl przeznaczony Win98 i tyle, ale mnie nie sluchal, no i doigral sie... Jak chcial juz otworzyc jakis program na tym sprzecie, to mulilo niemilosiernie, wiec przyszedl do mnie aby przeinstalowac na Win98 - zaplacil dwa razy wiec mnie to tam...
Tak na marginesie moze i ruszy, ale jak juz mu sie chociaz firewall'a, czy antywira dogra, czy nie daj Boze sprobuje jakas gierke uruchomic, to juz makabra :/
ja tez tak mialem ze obrazu nie mialem... okazalo sie ze w ustawieniach kodeka sam wylaczyl wsparcie dla niektorych formatow... trzeba je poprostu wlaczyc ponownie...
~R4Zi3L Dzięki pomogło
Dzięki wszystkim za pomoc
Mój kolega zainstalował na PII (333mhz) i kością 64 ram.
Też tak niedawno miałem, skasowałem wszystkie kodeki i zainstalowałem CCCP packa i jak na razie działają wszystkie formaty, które próbowałem odtworzyc
Na takich maszynach windowsa xp ? heh sadomaso... a instalowac win 98 ? chyba zeby lapac wirusy i inne dzikusy, xubuntu i komp przezywa swoja druga mlodosc.. bezpieczny, stabilny, wydajny, ladny, z nowoczesnymi programami
A co do problemu z kodekami... MPlayer i nie ma zadnego problemu - http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1938&t=24
Strony 1