Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Tabu Gohatto
reż.Nagisa Oshima,
wyk.Takeshi Kitano (kapitan Toshizo Hijikata), Ryuhei Matsuda (samuraj Sozaburo Kano), Shinji Takeda (porucznik Soji Okita), Tadanobu Asano (samuraj Hyozo Tashiro), Koji Matoba (samuraj Heibei Sugano), Masa Tommies (inspektor Jo Yamazaki), Masatô Ibu (policjant Koshitaro Ito)
Wlk. Brytania/ Francja/ Japonia 1999
Film Nagisy Oshimy w 2000 roku był nominowany do Złotej Palmy na festiwalu w Cannes. Jest to rozgrywająca się w Kioto w roku 1865, u schyłku epoki szogunów, opowieść o narodzinach zakazanej miłości, która przyczynia się do powstania konfliktu w grupie młodych wojowników, uczniów elitarnej szkoły dla samurajów. Przyjęty do niej zostaje Kano, osiemnastolatek o wyglądzie efeba. Jego obecność budzi w towarzyszach niepohamowane żądze. Młodzieniec umiejętnie manipuluje kolegami, wykorzystując ich namiętność.
nie mogli by tego puścić w normalnych godzinach albo chociaż w weekend ;/
Ha, a mój brat sie taki dobry okaże i mi to nagra xD ^^.
Już nie chcę się czepiać, ale tytuł wątku powinien brzmieć "Jutro - TVP1 OO:05 - Film - "Tabu"
Film jest niezły, swoją drogą (chociaż trochę trąci yaoi
[...] opowieść o narodzinach zakazanej miłości, która przyczynia się do powstania konfliktu w grupie młodych wojowników, uczniów elitarnej szkoły dla samurajów.
Jaka tam elitarna szkoła dla samurajów. Toż to byli Shinsengumi.
Już nie chcę się czepiać, ale tytuł wątku powinien brzmieć "Jutro - TVP1 OO:05 - Film - "Tabu"
Mam napisane w gazecie że dziś
Dzięki za info... Obejrzę se
Film jest niezły, swoją drogą (chociaż trochę trąci yaoi
Heh w sumie to tak
Yaoi, no cóż sam tytuł mówi za siebie.
Dawno nie widziałem japońskiego filmu /ostatnio Shinobi/ więc zobaczę dzisiaj
Może warto, nie widziałem wcześniej tego filmu /Tabu/.
Zgrzyt napisał:Freeman napisał:Już nie chcę się czepiać, ale tytuł wątku powinien brzmieć "Jutro - TVP1 OO:05 - Film - "Tabu"
Mam napisane w gazecie że dziś
A Zgrzyt nie zrozumiał żartu...tralalalala...[papa]
W sumie... jego ostatni post też mógłby być żartem, jakbyś go zrozumiał
Czy też... mógłby być potraktowany jako żart.
Tylko uśmiechu tam zabrakło
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2007-03-23 00:10:17)
yyy a LPR nie zbojkotował tego filmu ??
~bartas21 - jeszcze się nie zaczął, więc wszystko możliwe
dziękuję za info, jakbyś nie dał znać to bym go przegapił[baka] a jak bym się dowiedział że go przegapiłem to był bym zły:D
to lecimy...=]
btw rzeczywiście wygląda jak kobieta xP
Ostatnio edytowany przez Mender (2007-03-23 01:08:37)
heh niezly film ogladalem dawno temu
ara ara...
heheh właśnie oglądam historia samurajów homoseksualistów hehehe
pedryle są wszędzie uciekać
mam nadzieje że nikt nie poczuł się urażony
swoją droga ciekawe jak by to skomentował jeden z znanych polityków PiS heheh
Film był fajny, a samuraje i homeseksualizm to nic nowego, czytalem kiedys o historii Japoni i ich zwyczajach i nie jest to niczym nadzwyczajnym, ale w obecnych czasach bulwersuje, szczegolnie LPR:D
heheh właśnie oglądam historia samurajów homoseksualistów hehehe
swoją droga ciekawe jak by to skomentował jeden z znanych polityków PiS heheh
KACZORY TO GEJE UPRAWIAJA PISing W TOALECIE SIKAJA NA SIEBIE.[ukryty] Wymyślili teraz takie cuś żeby nie obrażać polityków przez internet "Ustawa Pisuarów"[shithappens] A film był spoko;)
Film byl troszke nuzacy jak dla mnie ale dotrwalem do konca co oznacza ze jakos przejdzie
KACZORY TO GEJE UPRAWIAJA PISing W TOALECIE SIKAJA NA SIEBIE.[ukryty] Wymyślili teraz takie cuś żeby nie obrażać polityków przez internet "Ustawa Pisuarów"[shithappens] A film był spoko;)
Heh to już mogę się domyślać, jakie jest Twoje zdanie na temat nowego pomysłu Pana Marka J.
A co do filmu. Spoko. Nie był najlepsiejszy, ale fajnie się oglądało.
darkschab napisał:heheh właśnie oglądam historia samurajów homoseksualistów hehehe
swoją droga ciekawe jak by to skomentował jeden z znanych polityków PiS hehehKACZORY TO GEJE UPRAWIAJA PISing W TOALECIE SIKAJA NA SIEBIE.[ukryty] Wymyślili teraz takie cuś żeby nie obrażać polityków przez internet "Ustawa Pisuarów"[shithappens] A film był spoko;)
[hehe]PiSing hehehe dobre
Strony 1