Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Obejrzałam juz dosc dawno serie fruits basket i w zasadzie gdybym nie zajrzala do mang, ktorej strzepki mozna uzyskac na you tube, nawet nie wiedzialabym o dalszej czesci przygod zwierzakow z chinskiego zoodiaku i Tohru. Seria jest urzekajaca, jeli jest zapodana jako animacja, mangi poki co nie ma na naszym rynku, nie mowiac o czasie jaki minie, gdy skoncze czytac tom odpowiadajacy miejscu w anime, na ktorym stanela seria. Ogolnie to rozpacz bierze. Moze ktos ma jakies cenne informacje ,dotyczace ukazania sie drugiej serii tv Fruits Basket?
Nie ma żadnych i prawdopodobnie nie będzie. Chociaż muszę przyznać, że mnie seria też urzekła. Możesz podać namiary na mangę?
Nie ma żadnych i prawdopodobnie nie będzie. Chociaż muszę przyznać, że mnie seria też urzekła. Możesz podać namiary na mangę?
A kogo nie.
Mangę miał wydać JPF, ale ostatnio coś przysiedli i Furubę poniosło z zapowiedzi. :/ Mam nadzieję, że pamięć mnie nie zawiodła przy ostatnim zdaniu.
[EDIT] Tak sobie posprawdzałem i z tego, co widzę, to polskie grupy skanlacyjne projekty związane z FB mają ciągle zawieszone z powodu licencji, więc może warto poczekać. Życie fana to wieczne czekanie. Nie wiem, w czyim to felietonie było.
Ostatnio edytowany przez Winged (2007-02-15 11:49:20)
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Gracolu ja bralam mange stad http://www.stoptazmo.com/fruit_basket/pozdrawiam i faktycznie pozostaje mi jedynie czekac. JPF zapowiadalo owszem, ale mysle, ze w tak zwanym miedzyczasie cos innego sie zapoda na rynku i dlugo przyjdzie czekac.kurcze sa niepowazni wydaja jakies bzdety (nie mowie koniecznie o jpf)< ale z innych wydawnictw a o tej pozycji jakby zapomniano,acha mam jeszcze jedno pytanie - co sie dzieje z x clampem?stanelam na 18 tomie ,ale to bylo pare lat temu i nie wiem co o tym myslec.ktos wie?milego wieczoru
Opening jest przepiękny.Jeden z najładniejszych jakie widziałem.Zarówno angielski jak i japoński.
offtop u mnei z op to wymiata jednak X TV
acha mam jeszcze jedno pytanie - co sie dzieje z x clampem?stanelam na 18 tomie ,ale to bylo pare lat temu i nie wiem co o tym myslec.ktos wie?milego wieczoru
Z tego, co ja kojarzę, to Autorki jeszcze nie skończyły 19 tomu, chociaż krążyły kiedyś plotki, że w Rosji lewymi kanałami zdobyli owy tom. Ja sam za Clampem nie przepadam i nigdy tematem się nie interesowałem.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
[cytuj]Obejrzałam juz dosc dawno serie fruits basket i w zasadzie gdybym nie zajrzala do mang, ktorej strzepki mozna uzyskac na you tube, nawet nie wiedzialabym o dalszej czesci przygod zwierzakow z chinskiego zoodiaku i Tohru. Seria jest urzekajaca, jeli jest zapodana jako animacja, mangi poki co nie ma na naszym rynku, nie mowiac o czasie jaki minie, gdy skoncze czytac tom odpowiadajacy miejscu w anime, na ktorym stanela seria. Ogolnie to rozpacz bierze. Moze ktos ma jakies cenne informacje ,dotyczace ukazania sie drugiej serii tv Fruits Basket?[/quote]
Drugiej serii nie będzie ponieważ:
a) autorce nie podobało się jak zrobiono serie animowaną, gdzieś się wypowiadała że nie jest zainteresowana robieniem ciągu dalszego anime.
b) wątek Akito został mocno zmieniony w wersji animowanej, i nie specjalnie da się to odkręcić.
c) W Japonii Fruits Basket miało słabą oglądalność. Zresztą manga, z tego co czytałam, też nie jest tam zbyt popularna, seria ta owszem zdobyła sporą popularność ale tylko na zachodzie.
Ostatnio edytowany przez Sephiria (2007-02-24 18:38:41)
to bobowa seria Coś jak CLAMP + AZUMANGA + totalne dziwactwo = Fruits Basket ,tylko szkoda że nie zekranizowali całej mangi (tomów mangi jest chyba 14)
Furuba liczy 23 tomy:D Mam rzucić spoilerem, jaki jest koniec?[szpan]
Taaaaaaaaaaaaak
"am pytanie czy jeżeli Fruits Basket zostanie wydany to czy w tym roku czy bardziej w strone roku 2008?"
Odpowiedź z Wydawnictwa:
"Co do FB bedzie raczej pozniej niz wczesniej"
No, czyżby cierpliwi nie mieli jednak zostać nagrodzeni?
Ostatnio edytowany przez Winged (2007-03-26 14:37:02)
Strony 1