Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Dla mnie Chobits jest zbyt naiwne. Jakies takie nijakie to jest. Czytałem mange i widziałem anime i raczej już nigdy do tego nie wróce. Zresztą nie wiem czemu to ludzie nazywają komedią ecchi :| Bardziej bym powiedział że jest to anime obyczajowe lub nawet momentami dramat obyczajowy. Nie znalazłem tam momentów, w których by szło się tam posmiać. :/
"Ciekawe dlaczego ludzie nazywają to komedią?" Hmm. Może, dlatego że nią jest. Na to pytanie odpowiedź znajdziesz oglądając powtórnie odc. 4. Ależ tam dramat jest... ale zakupu
niezła fabuła i kreska, jednak humor wogule (jak się pisze wogule bo mi zawsze na czerwono to słowo podkreśla) mi się nie podobał, a chii jak dla mnie wcale taka piękna nie była (6\10 )
mógłbym podsumować że anime dobre lecz ma swoje wady które sprawiają że niektóre odcinki wogule mi się nie podobały.
w ogóle
Pisze się "w ogóle" i radzę to zapamiętać, bo takie 2-błędowe "wogule" razi każdego grafomana.
Ja uważam, że Chobits, to kolejne udane anime od CLAMPa, tak jak i Tsubasa Chronicle, Angelic Layer (i zdaje się XXXholic -tzn. zdaje się, że dobre, ale jeszcze nie widziałem).
W każdym razie mi się podobało, zobaczyłbym jeszcze raz (często tak mówię, a jednak lepiej zobaczyć coś nowego )
Ostatnio edytowany przez Nevar (2007-03-25 17:43:15)
Mi się tam anime Chobits podobalo. Mangę też czytałem i też była świetna. Zarówno mangę jak i anime można każdemu polecić. Przyjemna kreska, ciekawa i oryginalna fabuła.
Nevar jak już wymianiasz twórczość Clampa to nie możesz zapomnieć o serii X. Może trochę zamotana ale i tak świetna!
Chobits jest genialne pod kazdym wzgledem.
Fakt, sa smieszne sytuacje, wiec czemu nie nazwac tego komedią?... Ale przede wszystkim jest to zaje#%sty dramat. Godne polecenia!!
Ja tam patrzę na tą serię jako komedię romantyczną z bardzo niewielkim dodatkiem S-F. A jak łatwo zauważyć bardzo częstym zabiegiem jest robienie tego typu serii w pewnym momencie całkiem poważnymi. Elementy dramatu to ma, ale bez przesady, drugie Shuffle czy Air to to na pewno nie jest.
Obejrzałem dziś 3 pierwsze epki i na pewno to nie jest złe anime - widać po prowadzeniu fabuły, że twórcy raczej wiedzą co robią... Fajne były te akcje z włącznikiem i ogólnie wiejski chłopak-erotoman to całkiem ciekawy anty bohater.
Pozdrawiam
nie gloryfikowal bym na Waszym miejscy tak bardzo Chobits'a...
anime jest przyjemne, fajne i godne polecenia ale do idealy wiele mu brakuje
ktos wspomnial o pieknej kresce - zgadzam sie ale tylko jesli chodzi po stac Chii,
oraz jej podobnych - bo np jej wlasciciel juz zbyt nakreskowany nie jest...
ponadto anime oglada sie milo... i z wielka checia czek na kolejny epizod...
jednak w miare zaglebiania sie w serie staje sie nieco schematyczne i malo zaskakujace,
az nastepuje koniec ktory jest najgorszy pod wzgledem tresci...
nie czytalem mangi, ale zakonczenie serii tv jest jednym slowem zle
podsumowujac anime warte obejzenia
Mi się tam anime Chobits podobalo. Mangę też czytałem i też była świetna. Zarówno mangę jak i anime można każdemu polecić. Przyjemna kreska, ciekawa i oryginalna fabuła.
Nevar jak już wymianiasz twórczość Clampa to nie możesz zapomnieć o serii X. Może trochę zamotana ale i tak świetna!
No tak, niedawno oglądałem film X, ogólne wrażenie było dobre, ale popełniłem 2 "błędy" - nie widziałem serii i oglądałem w kiepskim formacie rmvb.
Dołączmy jeszcze do tego Magic Knight Rayearth, Card Captor Sakura i resztę plejady xD
Dla fanów CLAMPa - http://www.wonderland.pl/clamp/sakura/phpBB2/
Mam pytanie dotyczące tego anime. Obejrzałem wszystkie epizody (1-24) i wiem ,że jest jeszcze jeden specjalny. Kiedy go szukałem zauważyłem, że na niektórych stronach są epizody od 1 do 26, a napisów na ANSI jest do 27 epka. Możecie mi wytłumaczyć o co z tym chodzi?
ja mam 27
spoiler
ostatni dzieje sie jak Hideki idzie na egzamin wstempny
koniec spoileru
dawno nie widzialem wienc ci wiencej nie pomoge nie wiedząc które masz
Anime składa się z 24 odcinków "niepowtarzalnych" i 3 odcinków streszczających: "Shinbo and Sumomo talk", "Minoru and Yuzuki talk" i "Hibiya and Kotoko Tell the Story". Podsumowując nie oglądając tych trzech odcinków nie straciłeś nic z fabuły.
no tak fakt[baka] faktycznie dawno nie oglądałem chobits
Ostatnio edytowany przez camel (2007-05-25 12:23:14)
Anime składa się z 26 odcinków plus odcinek specjalny często zaliczany jako 27 który jest streszczeniem w 80 % tego co było wcześniej i jest jeszcze jeden ,ale bardzo krótki special o nazwie Chibits o przygodach Sumomo i Kotoko.
Mi sie podoba i to bardzo, komiks czytałem nie raz. Anime tez widziałem już z kilka razy, ogląda i czyta sie łatwo milo i przyjemnie. Nie raz sie uśmiałem, warto obejrzeć.
jest w sumie 27 epków. ~Krid ujął to bardzo przecyzyjnie.
btw, Chobits jest u mnie w top10 najlepszych anime ever;)
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2007-05-25 12:53:40)
Chobits jest u mnie w top10 najlepszych anime ever;)
Oglądałem to jeszcze w czasach jak prawie wszystko mi się podobało i już wtedy było dla mnie średnie. Może do top 100 by się załapało u mnie
Kilka pierwszych odcinków nawet mi się podobało, ale później to nuda. Końcówka nie przemawiała do mnie anime średnie
Jak dla mnie to anime jest BOSKIE ponieważ sie uśmiałem za wszystkie czasy a najbardziej mi sie podobał odcinek o majtkach no i ostatni ;] A tak szczerze mówiąc to mogli by zrobić druga cześć ;] jak np jest pełno myślących percesconow i takie tam i jest jakaś zawiła akcja (wiecie chodzi mi o to żeby coś sie dzialo w przyszłości)
Pozdrawiam Zmora
Ps.nieumień sobie dokładnie akcji "Chobits 2" wyobrazić ;p bo gdzieś na necie czytałem ze planują zrobić druga serie ;] plotki ala Dragon Ball AF ;p ale ja na to czekam niecierpliwie
Ps2.Chobitsa oglądałem jakieś 2 lata temu ściągając przez "LimeWire" to dopiero było utrapienie ^_^
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna