Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
No to tak, jaki polecacie programy dla początkującego żeby po wielu tygodniach nauczył się do takiej perfekcji: Zimowy Event - KDR & Dark KDR
Mniej więcej do czegoś takiego (@up)
ogólnie to chyba Montaż Sony Vegas (najlepszy polecam)... Ale do bardziej ambitniejszych teledysków to przydało by się ozdobić graficzką...
-3dsmax
-Adobe After Effect
Have Fun !
heh mozna tez adobe premiere robic ogolnie samo robienie jest proste, najwazniejsze jest miec pomysl
ara ara...
Um, niezłe... Kiedyś grałem na KDR... ^^
Edit
heh mozna tez adobe premiere robic ogolnie samo robienie jest proste, najwazniejsze jest miec pomysl
Dokładnie Pomysł i wyobraźnia najważniejsze.
Ostatnio edytowany przez Nevar (2007-03-26 00:21:13)
No tego filmiku nie widziałem, mimo że brałem udział, nawet fajnie wspominam te święta których sporą część spędziłem przez komuterem w poszukiwaniu blue diary
ma jakieś wymagania sprzętowe ten program sony? bo adobe premiere nie chciał sie odpalic któremuś znajomemu
[cytuj=Wymagania Premiere Pro 2.0]
* Intel® Pentium® 4 1.4GHz processor for DV (Pentium 4 3.4GHz processor for HDV; dual Intel Xeon™ 2.8GHz processors for HD; SSE2-enabled processor required for AMD systems)
* Microsoft® Windows® XP Professional or Home Edition with Service Pack 2
* 512MB of RAM for DV; 2GB of RAM for HDV and HD
* 4GB of available hard-disk space for installation
* Dedicated 7,200RPM hard drive for DV and HDV editing; striped disk array storage (RAID 0) for HD
* Microsoft DirectX-compatible sound card (multichannel ASIO-compatible sound card for surround sound)
* DVD-ROM drive for installation
* DVD+-R burner for DVD creation
* 1,280x1,024 video display with 32-bit color adapter
* OHCI-compatible IEEE 1394 video interface card for DV and HDV (AJA Xena HS for HD)
* QuickTime 6.5 software
* Internet or phone connection required for product activation
* Adobe-recommended graphics card for GPU-accelerated playback (see the full compatible hardware listing)[/quote]
Pewnie nie miał włączonego SSE2 w swoim AMD procesorze, albo nie miał Win XP Service Pack 2.
Ja osobiście polecałbym Sony Vegas 7.0 + Adobe After Effects Pro 7.0 + Particle Illusion i wtedy tylko wyobraźnia jest twoją granicą ;p
Premiere Pro 2.0 jest bardziej do profesjonalnych robót niż dla takich AMV, chyba, że masz Adobe Production Suite Pro, wtedy programy współpracują ze sobą fajnie i można szybko przerzucać projekty z AE7 do PP2, a jeśli nie masz, no to najlepiej mieć tę kombinacje programów, co napisałem powyżej.
[cytuj=Wymagania Sony Vegas 7.0]
* Microsoft® Windows® 2000 SP4, XP Home, or XP Professional (Windows XP SP2 required for HDV and XDCAM)
* 800 MHz processor (2.8 GHz recommended for HDV)
* 200 MB hard-disk space for program installation
* 600 MB hard-disk space for optional Sony Sound Series Loops & Samples reference library installation
* 256 MB RAM (512 MB RAM recommended for HDV)
* OHCI-compatible i.LINK® connector¹/IEEE-1394DV card (for DV and HDV capture and print-to-tape)
* Windows-compatible sound card
* DVD-ROM drive (for installation from a DVD only)
* Supported CD-recordable drive (for CD burning only)
* Microsoft DirectX® 9.0c or later²
* Microsoft .NET Framework 2.0²
* Internet Explorer 5.1 or later²
* Product requires online registration within 30 days[/quote]
Tak na rozpoczęcie pracy z programami to polecam tutki z Lynda.com Jeśli znasz w miarę dobrze angielski(ale zawsze można tylko patrzeć bo to filmy ^^), no i GL&HF ;p
Ostatnio edytowany przez MajK (2007-03-26 08:19:28)
No jakoś się naucze tego programiku... Ten Sony Vegas 6.0 to freeware jest czy trial ??
Ostatnio edytowany przez Ero sannin (2007-03-27 18:55:26)
platny i to kosztuje dosc slono jesli dobrze pamietam cene to vegas 7 = cos kolo 100$, a vegas 7 + DVD production studio = ponad 350$
ara ara...
A próbował ktoś p2p ?? Bo niewiem czy opłaca się szukać jeżeli i tak sciągne wersje trial...
Sony Vegas możesz ściągnąć z oficjalnej www(pewnie będzie szybciej niż z p2p) tylko musisz kupić/posiadać klucz, który można na wiele sposobów zdobyć ^^
A próbował ktoś p2p ?? Bo niewiem czy opłaca się szukać jeżeli i tak sciągne wersje trial...
hmm pytanie calkowice pozbawione sensu przeciez od dawna wiadomo ze z p2p wszytsko mozna sciagnac
ara ara...
Ero sannin napisał:A próbował ktoś p2p ?? Bo niewiem czy opłaca się szukać jeżeli i tak sciągne wersje trial...
hmm pytanie calkowice pozbawione sensu przeciez od dawna wiadomo ze z p2p wszytsko mozna sciagnac
Nie wszystko, jest pare rzeczy których do dziś nie udało mi się ściągnąć.
Kilgur napisał:Ero sannin napisał:A próbował ktoś p2p ?? Bo niewiem czy opłaca się szukać jeżeli i tak sciągne wersje trial...
Nie wszystko, jest pare rzeczy których do dziś nie udało mi się ściągnąć.
sa to wyjatki, potwierdzajace regule
ara ara...
po "informację" zapraszam na PM
Strony 1