Nie jesteś zalogowany.
Witam!
Wiecie, gdzie mogę znaleźć film jak powstaje anime lub jakieś filmy/odcinki specjalne przed wydaniem anime. A procesie tworzenia, osobach poddających głosy itd.
Jak na razie widziałem tylko GreenGreen
A interesują mnie takie anime jak m.in.:
Paradise Kiss
Nana
Fate Stay Night
Speed Grapher
Trinity Blood
Elfen Lied
Basilisk
Otogizoushi
Death Note
Hellsing
Tak m.in. /wiem mam dużą rozpiętość, co do gatunków anime/ Ale inne też
Dzięki i pozdrawiam
DaBiDo
Polecam zobaczyc ostatni odcinek Golden Boya.
Mu raczej chodzi o omake coś w stylu tego: Green Green Omake - sorry ofline :p. Było kiedys na KragaMuffin
Ostatnio edytowany przez Maniack (2007-03-27 22:32:14)
był odcinek specjalny Death Note, gdzie były wywiady z aktorami którzy podkładali głosy i było troche pokazane jak to wygląda. Tylko że to raw nigdzie tego odcinka z subami nie widziałem.
ja mam do "Hungry heart wild striker", ale czy tam jest pokazane jak i kto podkłada głosy, to nie wiem, bo nie oglądałem
Oczami Fana Blog ;]
Obejrzyj Animation Runner Kuromi. Anime opowiadające właśnie o procesie tworzenia animców. Po obejrzeniu go bardzo doceniłem pracę ludzi zajmujących się tą branżą. Co do odcinków specjalnych, to również widziałem tylko Green Green, więc raczej ci nie pomogę.
"Skazany na zajebistość"
W Bleach Blade Battlers (gra na ps2), jako extra, są wywiady z seyiuu
A ja ze swojej strony radzę zajrzeć na ,AniDB gdzie po zalogowaniu i rozlistowaniu, mamy przed sobą wykaz : epizodów, odcinków specjalnych,itp. Co prawda na emule, lecz dla mnie to nie problem. Bądź co bądź, tam znalazłem sporo ciekawych, tego typu rzeczy.
Ostatnio edytowany przez Rein (2007-03-27 23:10:59)
Obejrz pewnego specjala z Naruto, tam dokładnie jest pokazane jak podkładają głosy (seiyuu i postać w anime jednocześnie) oraz pokazane jest jak nakładają tła, robią animacje postaci i takie tam... wszystko było pokazane na 1 kinówce:)
EDIT: znalazłem nawet ci na youtubie:
Ostatnio edytowany przez Hatake (2007-03-27 23:42:35)
Tak, chodzi mi o Omake
Dzięki, będę jeszcze szukał.
Zjadacz
- Dzięki z chęcią zobaczę
Dareios
- o jakoś przeleciał mi ten odcinek. Dzięki
Hatake
- ehyy... <nie przepadam za naruto, ale dziękuję i zobaczę>
thanx
Nawiązując do tematu wątku, to też jest ciekawa rzecz: http://www.youtube.com/watch?v=vzLqzPkALJc - Dodatek z DVD Noeina - klatki kluczowe, fullframe, i ostateczny efekt...
Z subowanych omake między innymi mam(te które mam odnotowane w spisie), zatem są w miarę łatwo dostępne:
Chrno Crusade
Green Green
Ichigo 100%
Saikano
Uta~Kata
A jeśli chodzi o nie subowane tego typu rzeczy to są na ogół dodawane do każdej serii do DVD. Więc wystarczy ściągnąć sobie Obraz Płyty lub wersję zripowaną.
Ostatnio edytowany przez DevilDrom (2007-03-28 19:20:49)