Nie jesteś zalogowany.
Hejka ^^
Z radością oświadczam, iż najprawdopodobniej w pierwszym tygodniu kwietnia na rynku ukaże się anime Kaidohmaru wydane pod szyldem IDG . Anime to 40 minutowa OAVka i opowiada o przewrocie w XI wiecznej stolicy Japonii oraz o próbującym mu zapobiec doborowym oddziale żołnierzy. Tła opracowane są całkowicie w grafice 3D, co jest dość ciekawym zagraniem i wygląda całkiem nienajgorzej A teraz parędanych technicznych:
- obraz:
16:9 letterbox w 4:3 (innej wersji nie ma)
- dźwięk:
ANG 5.1
PL lektor 5.1 na wersji ANG
JAP 5.1
- napisy:
Fansuby
Napisy
- dodatki:
reportaż (z planu)
przedstawienie modeli 3D
zwiastuny SAC 2nd GIG i serii Horrory świata oraz Przeboje kina Azji
Pozdrówka
PS. Bardzo się cieszę, że mogłem pracować przy tym projekcie. Praca nie była tak łatwa jak przy fansubach, które idą na ANSI, ale sprawiło mi nie lada radość to, że mogłem się tak zaangażować w tłumaczenie.
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Następne anime do kolekcji Super i gratulacje.
trza zacząć zbierać pieniążki:)
Temat przemknął trochę bez echa, tak jak niestety stanie się ze sprzedażą na naszym rynku. Teraz IDG wydaje to co już zostało zakupione i nie sądzę, żebyśmy mogli spodziewać się czegoś więcej po przystępnej cenie. Góra 2-3 tytuły i nie będą top zapewne serie. Pozostaną nam tylko ceny oferowane przez AV lub gówniane tytuły z AG. (Rushuna, bleeeee).
#Wan: gratulacje Mam nadzieję, że nic nie sp**** ;] HYHYHY
Takie życie. Co do prognoz, to IDG mówiło o niezbyt optymistycznych wynikach sprzedaży i rokowaniach co do dalszych serii na stronie, o mój Boże, GTW. Ciekawe skąd #gracol się dowiedział.
Właśnie się zastanawiam, jak AG i AV się trzymają, a IDG nie. Ciekawą uwagą jest fakt, że z Komikslandii "Blood" znikł cały. Szczerze mówiąc myślę, że nie jest aż tak tragicznie, jak zostało to stwierdzone w GTW vs IDG (chwyt reklamowy w kierunku fanów, by kupili i nie dali splajtować przedsięwzięciu? - czyli Wingeda teorie spiskowe ), ale rewelacyjnie też nie jest.
Zapomniałem o najważniejszym - #Wanderer: gratuluję. Sam bym chciał uczestniczyć w czymś takim i zazdrość mnie zżera, ale gratuluję, chociaż efektów pracy nie widziałem. Przy okazji winszuję odwagi, bo nie wielu jest na tyle pewnych swoich umiejętności, by się zgłosić.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Dobrze wiedzieć. Zapewne jak sie pokaże sięgnę po ten tytuł.
A może jakiś konkurs na ANSI, tak jak to było z GITSem urządzić? Tylko teraz żeby Kai Doh Maru był do wygrania
~Aaron - nie ma tak dobrze. KUP SOBIE!
Ciągle nie mam czasu na obejrzenie Blooda, który leży na półce, a tu już Kai Doh Maru.
Ale tak czy siak mówię - NARESZCIE ! ! ! Bardzo czekałem na ten tytuł od IDG ^^ ARIGATOU IDG!
EDIT: Ten temat jest już od wczoraj ? ? ? ? ? ?? ? ? ? ?? ? ? ? jaaaa pier...
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2007-03-21 19:36:01)
Kurka... nie wiem, czy warto to kupić. Nie chcę stracić kasy na jakaś słabizne w stylu Armagedon. Może ktoś powie, czy warto wydać pieniądze na to anime? (bo nie chcę się sugerować recenzją z Tanuki... wiadomo dlaczego)
Ostatnio edytowany przez ivelios (2007-03-21 19:53:07)
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
TAK WARTO! Sam się przekonasz, ale jeśli chcesz, to jak kupię, to mogę Ci wyciąć jakiś fragment ^^ i pokazać - zresztą - YOUTUBE
Ale tak szczerze... nie widziałem ani minutki tego filmu, ale i tak kupię ^^ Lubię niespodzianki.
http://youtube.com/watch?v=_b_Zj0uou9A ^^
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2007-03-21 20:00:48)
#Wanderer, wielkie gratulacje!
No to czekam, aż ten tytuł pojawi się na półkach sklepowych
Ostatnio edytowany przez Deshirey (2007-03-21 20:24:46)
Na pewno zakupię, tymbardziej, że z takimi fansubami.
ciekawe czemu lektor zawsze musi być na angilskim dubingu...
Noo, Wan, w końcu mogłeś się podzielić tym "piętnem" z innymi Gratulować nie będę, bo już to robiłem xD
A sama pozycja, wątpię, żebym kasę na teraz ukulał, ale jak będzie możliwość, to zdobędę ten tytuł (chociażby allegro)
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
zakupie:)
Ja chciałem tylko zauważyć że mamy 2 ludzi z ansi Freemana i Wanderera co mnie bardzo cieszy. Widac że IDG dba o fanów.
BTW. Mistrzu - thx za trailera, wygląda dość ciekawie i zachęca do zakupu.
Nie wiem, kiedy wyszedł Kai Doh Maru, ale ja już mam. Jak obejrzę, to i tak powiem, że świetne, więc możecie już iść i kupować.
Teraz czekam na 5 vol. 2nd GIG ^^
Thx Maniack
Ostatnio edytowany przez Tion (2007-04-05 00:21:51)
w jakich sklepach??:x jaka Cena ?:>
W kiosku ale prędziej w salonie prasowym(empik, Ruch, Kolporter), za 19.90 zł albo na kiosk.idg.pl. Też dzisiaj kupiłem (znaczy się wczoraj 4.04.2007), ale jeszcze nie oglądałem, jako obejrzę to przeniosę tu swoje odczucia
Gratulacje ~Wan.
Poczytam o tym anmie i jak bedzie fajne, to kupie