Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Mnie się tam nie podobają Wasze skanlacje, bo masa w nich błędów ortograficznych i interpunkcyjnych a tłumaczenie jest drętwe czasem (tyczy się to School Rumble - tu błędów dużo (np. "poprostu", "nie ważne", brak przecinków przed że i ale, nie wspominając o innych miejscach) i Mahoraba - jakoś nieciekawie przetłumaczone). Poza tym czytałem jeszcze Hack GU i Negima Neo!?, tu już trochę lepiej Widocznie tamte rozdziały, które czytałem były jakość wcześniej wydane, a teraz już bardziej się wyrabiacie Pozdrawiam
aaron proste zrób lepiej :]
Ja nie rozumiem ludzi którzy nie umią przyjąc nawet lekkiej krytyki i wyskakują z tekstem "zrób lepiej" Czy jak np. nie podoba ci się samochód wyskakuje ci ktoś z tekstem zrób lepsze?
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
jak cos mi sie nie podoba to tego nie ogladam taka zasada:P mała
i mnie nie przeszkadzają znaki interpunkcyjne typu "," "." itp bo tak szczerze nigdy na to nie patrze:P
Ostatnio edytowany przez szefu (2006-11-06 19:43:09)
Smoczek pisał "...Tak więc raz jeszcze - jeżeli masz coś do zarzucenia naszym skanlacjom (czy to ze względu na błędne tłumaczenie, czy też ze względu na jakiś błąd w edycji) napisz o tym...". Więc piszę, nie rzucać mi się tu
Ja nie rozumiem ludzi którzy nie umią przyjąc nawet lekkiej krytyki i wyskakują z tekstem "zrób lepiej" Czy jak np. nie podoba ci się samochód wyskakuje ci ktoś z tekstem zrób lepsze?
tia ale tez nie powinno sie isc do salonu fiata i mowic ze ich auta sie prosto z e sklepu na zlom nadaja choc taka jest prawda ja nie za bardzo jestem za wytykaniem bledow predzej za dopingowaniem np:
plis plis plis niech juz ktos zrobi napisy do naruto bo teraz takie ciekawe odcinki leca (manga rulez)
JaDaK napisał:plis plis plis niech juz ktos zrobi napisy do naruto bo teraz takie ciekawe odcinki leca (manga rulez)
na stronie znajdziesz wszystkie napisy do najnowszych epiozdów Naruto...
Wracając do tematu to MSN rządzi 2 tygodniew temu sciągnąłem 7 pierwszych epizodów przetłumaczonych przez was i są super, a dzisiaj czeka na mnie następny rozdział.
PS. Wasze test nie jest bardzo trudny, ale pochłania wiele czasu
tia a gdzie znajde te napisy do naruto daj linka OMG (cos mi wczesniejszy post niewyszedl chyba najlepiej[baka])
a propos mangi pochlaniam wszystko co po polskiemu wiec popieram kazda strone na ktorej ludzie cos proboja robic w tym temacie wasza mi sie tez podoba[okej]
tia a gdzie znajde te napisy do naruto daj linka OMG (cos mi wczesniejszy post niewyszedl chyba najlepiej[baka])
a propos mangi pochlaniam wszystko co po polskiemu wiec popieram kazda strone na ktorej ludzie cos proboja robic w tym temacie wasza mi sie tez podoba[okej]
na stronie głównej użyj funkcji szukaj. Tak wystarczy wpisać naruto z numerem epizodu, który cię interesuje, np. Naruto 208 (najnowszy) i nacisnąć przycisk "Szukaj"
Aaron - wszelką krytykę (czy wszelkie pochwały) czytamy bardzo chętniej, chociaż dużo łatwiej nam jest coś konkretnego odpisać u nas na forum niż ansi (bo z Hayate nie ma tu na pewno wszystkich, o ile jest ktoś poza mną).
SR faktycznie jest dosyć starym projektem i faktycznie, jak teraz na to patrzę, to niestety... błędów troszkę jest, będziemy to musieli w wolnej chwili popoprawiać.
Co do sztywności tłumaczeń... to już kwestia gustu, mogę jednak powiedzieć, że Mahoraba jako jeden z niewielu tytułów (wśród polskich skanlacji) jest tłumaczony z japońskiego ^_-.
Od ostatnie mego posta w tym miejscu sporo się pozmieniało, odszło kilka nowych projektów i kilkadziesiąt nowych chapterów (możecie obejrzeć xD), dodatkowo dnia dzisiejszego pojawił się nasz pierwszy hardsub ^^ (do OAVki MSN!). Chciałem poinformować gdyż o tym zapewne ciężko byłoby się dowiedzieć z innych stron/miejsc ^^.
That's all Folks ^^.
Ova bardzo fajnie zrobiona!!!;) Mam Pytanie czy będziecie robić hardki do nowej serii Negima!?
DZIECIĘ NEO
PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz
Ehh Hayate :p Już pół roku czekam na dalsze chaptery Bad Company a jak staneło na 3 tak jest ... tymaczasem ciągle widze aktualki MSN ...
Ostatnio edytowany przez Belraist (2007-04-07 20:32:50)
Ponieważ to ich flagowy projekt jest!;)
DZIECIĘ NEO
PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz
Zwierz - obawiam się że nie, a na pewno nie teraz. Moiże kiedyś, w dalekiej przyszłości o.o.
Belraist - wiem :/... niestety nic nie możemy na to poradzić w chwili obecnej.
Odnośnie Bad Company - jakiś czas temu był 4 chapterek, niedługo powinien pojawić się 5 i 6.
Ponadto wczoraj była aktualka i dodatkowo doszło kilka nowych projektów (m.in. REC i Inukami).
Tak piszę, jeżeli kogoś by to interesowało (no i trochę MSN doszło xP).
A błędów nie robi tylko ten, kto nic nie robi Mamy dużo projektów, pracują nad nimi różni ludzie, z różnymi umiejętnościami. Nie każdy rozdział jest w stanie przeczytać więcej niż jedna osoba, niestety. Więc czasmi coś się przegapi, szczególnie, jeśli siedzi się nad jednym rozdziałem kilkanaście godzin.
A MSN OVA 2 też bym chciał zrobić, namawiam resztę do mobilizacji ;P hmm, może jednak...
Drugie OVA mieliśmy niby zrobić, ale ja czasu trochę nie mam ^^".
btw. od ostatniego posta pojawiło się kilka zmian na stronie, doszło sporo rozdziałów (w międzyczasie mieliśmy dwulecie istnienia grupy, co również przyczyniło się do wrzucenia większej ilości rozdziałów). Doszedł również pierwszy (i mam nadzieję, że nie ostatni) Doujinshi na podstawie gry Disgaea (btw. polecam grę xD), tu taki króciutki opis tegoż tytułu (z naszej stronki ^^):
[cytuj]Flonne, niewinna anielica, wierzy w bezgraniczną miłość, zaś Laharl, Władca Demonów, gardzi tym uczuciem. Żeby udowodnić jej, czym jest miłość, Książę postanawia pokazać jej potęgę cielesnego pożądania, coś zupełnie przeciwnego, niż wyobrażenia Flonne o czystej miłości. Jednak do akcji wkracza nieobliczalna Etna, niwecząc plany Laharla, a Flonne odkrywa swoje nowe oblicze...[/quote]
Na stronce w czasie grudniowej zawieruchy pojawiła się cała manga "Afuganisu-tan", pojawiała się po jednym odcinku dziennie. Wszystkim polecam - można trochę wiedzy historycznej nabyć no i niektóre gagi są naprawdę świetne.
Poza tym dziś na stronie pojawił się już drugi doujinshi (tym razem inspirowany mangą "Hayate no Gotoku").
Zaczeliśmy również nową mangę - Magical Girl Lyrical Nanoha A's.
To chyba wszystko co miałem do przekazania ^^.
Aj. Nie zaczynajcie nowych mang tylko kończcie stare. Już masę czasu czekam na School Rumble ^^.
Acha. Wielkie dzięki za Afu-tan
Kogucik zesrał się na wietrze. Opryskał Zbysława na swetrze.
Za x - pocałujcie w dupe nas
Za x - pocałujcie w trąbke nas
Za x - pocałujcie Tadzia w Tadzia
W Tadzia nie wypadzia!
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna