Nie jesteś zalogowany.
W porównaniu do np: Shippuudena to w Claymore są twarze beznadziejne ale to tylko moja opinia możesz sie z tym niezgadzać.
ja śmiem twierdzić zupełnie na odwrót xD
Shipek to coś brzydkiego graficznie ale całkiem całkiem fabularnie;P Claymore przebija go jednak(w każdym razie IMO;P)
A jak dla mnie Claymore to graficzna rewelacja w każdym calu, absolutnie żadnego z obecnie emitowanych anime nawet nie ma sensu porównywać (może poza najnowszym epem Death Note który również wygląda powalająco, ale jednak trochę gorzej), a mam wątpliwości czy którakolwiek seria TV z jak dotąd powstałych wygląda lepiej. A twarze bohaterów przebijają Naruto Shippuuden pod każdym względem.
To dołącze do tłumu zachwyconcyh, pierwsze skojarzenia to oczywiście Berserk, chociaż z ładniejszą kreską, no i kolory, w końcu coś co nie katuje jeskrawymi barwami, nie żebym miał coś przeciw, ale dzieki wyblakłym barwą utrzymany jest klimat.
Co do klimatu na plus zasługuje dośc duża szczegółowośc, w berserku odnosiła się ona do broni i pancerzy, tutaj bardzo spodobał mi się obraz miast np taka rzecz jak siodło konia, o konstrukcji własnie takiej jaka była w sredniowieczu, a nie wspólczesnej(mała rzecz a cieszy).
Anime ma szanse na produkcje kultowa, mam nadzieję że się nie rozczaruję.
Właśnie zasiadam do mangi, zobaczymy co będzie lepsze
P.S. dziwne że nie skojarzyło mi się z wiedźminem, po zastanowieniu musze stwierdzić że tematyka podobna.
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Widać większość twierdzi że grafika jest genialna^^ aż mnie rozsadza żeby wytrzymać do 11;D
W porównaniu do np: Shippuudena to w Claymore są twarze beznadziejne ale to tylko moja opinia możesz sie z tym niezgadzać.
no ja też się nie zgadzam, imho kreska w naruto ssie na całej linii ;p
naurciak jak większość tasiemców traci na grafice a szkoda bo manga dobra...
Zapowiada się ciekawie, ale uważam, że przypomina znane już schematy, w przeciwieństwie do takiego Death Note (który IMO jest najlepszą serią ongoing). Berserk, Wiedźmin (swoją drogą - wolałbym, żeby główną postacią był facet, a tymczasem zabili ćwieka oświadczając, że ich grupa składa się z samych kobiet), D.Gray-man, TOKKO, Witch Hunter Robin, Chrno Crusade i inne.
Niemniej jednak myślę, że anime zdobędzie uznanie (właściwie to już zdobyło) i zagości na animesub - gdyby nie DN to zająłbym się jego subbowaniem
Wahałem się, czy już to ściągać, czy poczekać aż ukarze sie całe. W sumie rzadko mi się zdarza oglądać anime, gdy nie mam 100% pewności, że są dostępne wszystkie odcinki i że są napisy. Ale w końcu upatrzyłem sobie to anime i wytrzymać nie mogę, więc ściągam.
Wieżę że Eclips /bo mam zwyczaj ściągać daną serię od jednej konkretnej grupy, nie znoszę mieszaniny/ wyda całą serię.
Mam również ogromną nadzieje, że Yaqb jak i Deshirey wspólnymi siłami doprowadzą tłumaczenie do końca.
Oraz bardzo bym chciał, by było synchro do wersji h264 /tam przynajmniej nie trzeba nakładać polskich napisów na angielskie/
To tyle moich dywagacji.
Dziękuję
zawsze można ściągnąć RAW'ka od S^M;P
A jak dla mnie Claymore to graficzna rewelacja w każdym calu, absolutnie żadnego z obecnie emitowanych anime nawet nie ma sensu porównywać (może poza najnowszym epem Death Note który również wygląda powalająco, ale jednak trochę gorzej), a mam wątpliwości czy którakolwiek seria TV z jak dotąd powstałych wygląda lepiej. A twarze bohaterów przebijają Naruto Shippuuden pod każdym względem.
W 100% zgadzam sie z tym co jest tutaj napisane.
Nie wiem czy przeglądaliście już mange Claymore, ale w pierwszych tomach kreska jest dość kontrowersyjna, żeby nie powiedzieć brzydka. Mimo że to nie pierwsza manga Norihoro Yagi, to widać jak z tomu na tom doskonali tutaj swój warsztat. Tom 11 jest już bardzo daleki od tego co zaprezentował w pierwszym - kreska jest o wiele bardziej dokładna i przyjemna dla oka (osobiście kojarzy mi się bardzo ze stylem manhwy Shin Angyo Onshi, ale może to przez wygląd niektórych postaci). Madhouse robiąc animacje odniósł się do "dojrzałego stylu", dlatego efekt jest naprawdę widowiskowy.
Animacja w Claymore jest bardzo soczysta. Fakt, po pierwszym odcinku trudno jest cokolwiek powiedziec na temat tego, czy madhouse utrzyma jakość w kolejnych odcinkach, ale madhouse to nie gonzo - tragedii nie będzie. Wykonanie, tak Claymore jak i Death Note jest dosc podobne - w obu serialach Madhouse zrezygnowal z możliwości jakie daje HD i pozostał przy zwykłym przekazie, co przekłada się na określony efekt wizualny. Wbrew pozorom, produkcja anime w technologii HD (i nie mówię tu o upscalingu) nie koniecznie musi się okazać trafionym wyborem. Większa szczegółowość obrazu często łączy się z jego sterylnością, a to nie każdemu może się podobać (choć z sezonu na sezon jest coraz lepiej i animacja HD w Sisters of Wellber i Darker than Black wygląda już o wiele lepiej niż chociażby seriale z poprzedniego sezonu).
Nie wiem jak można porównywać animacje do Shippuudena, którego studio Pierrot po prostu partaczy. Cale szczęście,że przynajmniej Bleach'a oszczędziło i skierowało tam lepsze grupy animatorów, bo inaczej byłaby porażka na całej linii.
Magnificus skąd masz mange??:P czytne sobie szybcoiutko;P
Widać że seria będzie mieć obejmować troche ponad 6 tomów wydanej narazie mangi(może do 8...)bo już jest opfelia i etc;P
Ostatnio edytowany przez khadzad (2007-04-07 15:18:43)
Jestem po 6 tomie mangi i z niecierpliwością czekam na dalsze odcinki anime. Co prawda manga nabiera predkości dopiero od 5 tomu więc najbliże odcinki anime mogą byc albo średniawe, albo coś w nich pozmieniają.
Kreska w mandze rzeczywiście na samym poczatku nie jest super (ale widziałem też sporo gorszych), ale widać poprawę z kazdym tomem.
Na uwagę zasługują sceny walk, to chyba jedyna manga w której mozna zorientować się w ruchach postaci, np w Berserku, zwłaszcza w ostatnich tomach w scenach walki było wszystkiego tak za przeproszeniem nasr**e że człowiek nie orientował sie na co ma patrzeć, tutaj dwustronicowe scenki są dopieszczone, kreska na nich nie ulega uproszczeniu.
Bardzo jestem ciekaw jak ukażą walki w anime, dużo ich będzie więc od ich wyglądu będzie zalezeć moja ocena tego anime. Zwłaszcza czekam ma walkę Teresy z innymi wiedźminkami
P.S. znalazłem przetłumaczone 6 tomów mangi, @magnificus mówiłeś że czytałeś 11, cyztałeś w natywnym języku czy też ktoś już to przetłumaczył na jakiś z ludzkich (angielski/polski) ?
Ostatnio edytowany przez opcy (2007-04-08 15:35:15)
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
W ogóle nie ma skanlacji Claymore. Te 6 tomów które wydała manga-sketchbook to piractwo czystej wody bo po prostu skanują amerykańskie wydanie od Viz. Ja niestety morduje się (to właściwe słowo;-) z japońskim orginałem.
hym, no po pierwszym epku wrazenia takie nawet nawet, daje 7/10
jedyna rzecza do ktorej nie moglem sie przyzwyczaic byla kreska, imo jakas taka dziwna
KDE4 ssie
Ja powiem tak...może dzisiaj(ew jutro)fanów mangi Claymore spotka niespodzianka xD ale narazie to tajemnica bo nie wiadomo czy wyjdzie;P
A i prosiłbym by osoby wtajemniczone nie mówiły pozostałym o co chodzi xD
Ostatnio edytowany przez khadzad (2007-04-08 15:59:44)
Nono , fajnie się zapowiadająca po pierwszym odcinku seria , oby tak dalej