Nie jesteś zalogowany.
Obejrzałem: grafika i animacja są OK, ale trochę bezpłciowe - brakuje mi mocniejszej stylizacji, bo w takiej tematyce (rycerze, jatka) łączenie realistycznej grafiki z lajtowymi walkami niezbyt mi pasuje...
Fabuła fajna, faktycznie mocne skojarzenie z Wiedźminem...
Zbyt nachalne "flashbacki".
Schematycznie pokazana psychologia postaci.
Muzyka zupełnie mi nie pasuje - metalowe riffy pasują do jakiegoś infantylnego wygrzewu, a nie do rycerzy "na serio".
Strasznie drażni mnie głos dzieciaka.
Strasznie schematyczne pokazanie zadawania ran.
Brak "obchlapań" na postaciach, a krew tryska na kilometry.
Eksponowany wzgórek łonowy i "cielesne" wdzianko u "wiedźminek" jest kolejnym sygnałem, że targetem tego produktu są młodzi chłopcy.
Parę pozytywnych i parę (więcej) negatywnych wrażeń, zobaczy się jak dalej jest to zrobione...
Ostatnio edytowany przez filippiarz (2007-04-08 18:47:43)
Nie wiem czego sie czepiasz xD Imo wszystkie wymienione przez ciebie wady albo nie są prawdziwe albo są zaletami(np muzyka xD)
Kolejne anime o bohaterze z mieczem o 2 metrowej wysokści i 0.5 metrowej szerekości A tak poważnie nieźle sie zapowiada.
Jak dla mnie jest to połączenie FSN Blood+ i Berserka całość w ślicznej grafice. Jak więc to sie może nie podobać ?
Kolejne anime o bohaterze z mieczem o 2 metrowej wysokści i 0.5 metrowej szerekości A tak poważnie nieźle sie zapowiada.
No fakt, japońce coś mają do tych dużych mieczy .
~filippiarz, a czego się spodziewałeś po ekranizacji mangi z Jumpa ? Przecież on jest właśnie skierowany do teenage chłopców .
MasterJabko napisał:Kolejne anime o bohaterze z mieczem o 2 metrowej wysokści i 0.5 metrowej szerekości A tak poważnie nieźle sie zapowiada.
~filippiarz, a czego się spodziewałeś po ekranizacji mangi z Jumpa ? Przecież on jest właśnie skierowany do teenage chłopców .
Myślisz , że mają jakieś kompleksy ?
Bardzo ciekawie sie zapowiada ta seria! Ładna oprawa graficzna, fajna muzyka, ciekawa fabuła( chociaż jeśli chodzi o to, trzeba poczekać na inne odcinki) Jak dla mnie ciekawe anime. Czekam na następne odcinki^^
Yaqb napisał:MasterJabko napisał:Kolejne anime o bohaterze z mieczem o 2 metrowej wysokści i 0.5 metrowej szerekości A tak poważnie nieźle sie zapowiada.
Myślisz , że mają jakieś kompleksy ?
Yy, chłopcy czy japońcy do mieczy?
Jeżeli chodzi Ci o miecze (a tak mi się zdaje)to jest to raczej zamiłowanie niż kompleks . Przynajmniej IMO.
Właśnie doczytałem, że to Shonen Jump Japan mangę wydał...
Zmylili mnie ludzie, którzy to anime z Berserkiem porównywali...
Anime mangi raczej nie przeskoczy, a skoro manga to shonen, to z drugiego Berserka nici...
Zastanawia mnie zupełny brak humoru... Boję się momentu, gdy się on pojawi
Se takie se to anime se.
Oczywiście jeszcze go nie skreślam.Poczekam co będzie dalej skoro sie tak podniecacie. ;f
Ostatnio edytowany przez Sevortharte (2007-04-08 20:49:55)
Serio Shounen Jump mangę wydaje? Bo po pierwszym odcinku mi to bardziej wygląda na seinen niż shounen.
shonen shonen:P ale w sumie to mi gatunek nie przeszkadza xD choć dziwne że dali coś co aż tak shounenowskie nie jest xD
Serio Shounen Jump mangę wydaje? Bo po pierwszym odcinku mi to bardziej wygląda na seinen niż shounen.
Z resztą:
Wiki o Claymore SPOILER WARNING!
Ja powiem tylko jedno: SPOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOJLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER
Wkurzające jest to że w 7 tomie żegnamy Rakiego...cholera nie wiem czy jeszcze w którymś tomie bedzie a była to ciekawa postać^^ mam nadzieje że w 10 albo 11 sie pojawia xD
EEEEEEEEEEEEND OOOOOOOOFFFFFF SPOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOJLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER
Tak w mandze zagustowałem że kupuje 9 tomików i inglisz w empiku;P
Chociaż z drugiej strony jak to shounen i w sumie nie wiadomo ile to będzie odcinków... fajnie by było mieć takiego tasiemca:D.
ABSOLUTNIE NIE!! Tasiemnce tracą na jakości i robią sie szmirowate...26 odcinków 1 seria maksimum 52 to jest optymalna liczba odcinków
~khadzad niewiem co tak bardzo podobało ci się w tej mandze....
ja ją czytałem dłuugo zanim anime wydali i nie podobała mi się....
z początku jak zaczełem ją czytać to nawet nawet ale potem dałem już sobie spokuj bo niebyła aż tak wciągająca.... Do tego kreska mnie dobijała....
a z innej beczki to się bardzo cieszę że odbiega anime i to grubo od mangi .... kreska o wiele lepsza i zbędne marnowanie czasu głupimi niepotrzebnymi powtarzającymi się motywami - tak jak to że w mandze ten jej towarzysz pytał się o jej imię przez długi, długi czas a tu rach ciach i sprawa załatwiona...
no ale najważniejsze że kreska o wiele lepsza....
SPOILER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SPOILER
Mange dropnełem na motywie co wyszli już z zamku miasta świętego i zaczynaliśmy poznawać Claymora co zastraszał wioski.
jak pytał sie o jej imie długi czas?? tak samo jak w anime:/ jeden chapter:/ widocznie nie czytałeś uważnie mangi^^
ehm ale te głupie jego wspomnienia jak to nie chciała powiedzieć mu imienia.... i to że wybiegł za nią z wioski .... o to mi biegało....
do tego jeszcze o te różne inne wątki i szczególiki takie jak strój w jaki był ubrany na pustyni ... i to że jakoś dziwacznie go wywalili z wioski co wcale nie było pokazane w mandze .... dużo się różni i w 90% na korzyść anime... bo w mandze to takie smęcenie było ...
Hmm dużo sie różni to prawda...ominięcie drugiego chaptera pominiecie faceta w czerni...(imo na niekorzyść...)gdyby sie trzymali mangi było by kiepsko z akcją ale musiałobyć jak jest mówi sie trudną...Mam nadzieje tylko że wrócą do tego chapa(drugiego)