Nie jesteś zalogowany.
Lol ta pojawialy by sie szybciej, akurat... raczej czekalibysmy 2 razy dluzej bo kazdy chcialby dopiescic maxymalnie swoje napisy. A ceny strasznie wysokie, jesli juz oplaty to smsowe to zgodzilbym sie gora 40 gr za jedne napisy.
Szukać daleko nie trzeba. przyjrzyjcie sie serwisowi polishtracker. Konto na pay-pal czy nawet nr rachunku. kto chce to robi przelew.
Napisy są od fanów dla fanów a jak ktoś chce brać za to kasę to niech sobie podpisze kontrakt z wytwórnią.
kasa za napisy stanowczo NIE !
dobrowolne datki na serwis TAK !
takie jest moje zdanie !
nie dałbym złamanego grosza za suby xD wole samemu zrobić/obejrzeć w ingliszu(hardsuby)/ew obejrzeć rawka...ale jak chcesz płacić Falmax to nie ma sprawy zrobie ci każde napisy nawet za te 40 groszy;P
Podaję numer konta: 01 6416 RADI OMAR YJA7 4154 i wielkie Bóg zapłać za datki. Z pewnością bozia ześle jakąś zarazę na was w ramach rekompensaty
No panowie moderatorzy admini czy jak was tam zwą. Jako że jesteśmy społeczeństwem demokratycznym proponuje ankietę.
(...)
90% ludzi by odeszło z serwisu, po prostu by zaczęli wrzucać napisy na inną stronę (albo założyli własną) - ansi nie jest jest niezastąpione. dodatkowo często napisy są także na stronach grup a nie tylko na ansi. pomysł z moderowaniem jest nierealny - ludzi taka cenzura by zaczęła wkurzać i jeszcze więcej by odeszło.
btw. na joemoster płacisz 11 zł za rok a nie za miesiąc...
btw. imho nie ma sensu o tym dyskutować, skoro mamy potwierdzenie od Suchego, że NIE wprowadzi opłat.
jak ktoś wyżej powiedział - dobrowolna zrzuta na ansi - ok, nie ma problemu, chętnie dam. ale jak ktoś mnie będzie zmuszał do płacenia abonamentu za stronę, gdzie korzystam właściwie wyłącznie z forum - aktualnie wszystko co oglądam to z ang subami, ostatni po polsku był kanon > nie dam ani grosza.
Ostatnio edytowany przez grejpfrut (2007-04-09 18:43:59)
Khadzad dziekuje twoich napisow bym niechcial nawet jak ty bys mi dawal te 40 groszy
Hmm gdyby każdy co wrzucił suby na ansi otrzymywał jednorazowo 40 groszy(od jednych subków;P)...to taipan by zyskał 266 złociszy...nieźle...
oo a to czemu xD
Ostatnio edytowany przez khadzad (2007-04-09 18:44:19)
lol @galthran możesz mi powiedziec co to kur.. za niemoralna propozycja? Twoj pomysl jest, szczerze mówiąc do
A co do serwisu... to przecież co rok jest robiona ściepa ansiowa i zawsze chętni są i będą!
tak w ogóle to po kiego "ch" ta dyskusja?
według mnie wprowadzenie odpłatności za napisy jest !bardzo dobrym pomysłem!
A według mnie nie, powiem więcej - według mnie jest pomysłem śmiertelnie niebezpiecznym w ogólnym rozrachunku. Tak niebezpiecznym, że nawet myśli nie będę rozwijał
Efekt uboczny w postaci "dopieszczania" subów byłby, owszem, całkiem miły, ale chyba nie jest tego wart. Poza tym trzeba by do napisów chyba DRM wrzucać, bo inaczej to już w ogóle sensu by nie miało (jaki Polak jest, każdy widzi).
ściągniętych napisów jest 10.314.528 załóżmy że każdy by za jeden sub płacił jak galthran mówił 1,22 daje nam to barwną sume 12 583 724,16 złotego...a w przypadku optymistycznej opcji Falmaxa gdzie są po 40 groszy to wyjdzie...
4 125 811,2 ...12,5 miliona wiesz ile to kasy?? nawet te 4 miliony to kupa kasy... imo troche drogo...
A ja nie uwazam zeby byla to bezsensowna dyskusja. Bo jak nie tutaj, to gdzie mozna o tym porozmawiac?!
Mi tez sie ten pomysl nie podoba miedzy innymi dlatego, ze napisy wychodzily by z duzym opoznieniem. Jakis moderator musi przeciez sprawdzic te napisy. Napisy moga nie miec ani jednego bledu, moga byc perfekcyjne, ale jak ktos je zle przetlumaczyl z ANG na PL? Wiec modek musi sciagnac epek danej grupy co moze zajac np. caly dzien, i pozniej sprawdzic czy napisy sa dobrze przetlumaczone. A przeciez czasami sie zdarza ze ludzie dodaja ze 40 napisow w ciagu jednego dnia. Wiem ze liczy sie jakosc a nie szybkosc, ale jednak sam pomysl z placeniem za napisy, nie podoba mi sie Pewnie dlatego ze nie znam dobrze ANG, i jakbym ogladala wtedy np. D.Gray-Man, Naruto czy Death Note?
Ale przynajmniej Galthran przedstawil jakies sensowne argumenty, wiec nie wiem po co niektorzy zaraz na niego naskakuja.
Ostatnio edytowany przez pa3cja (2007-04-09 18:59:55)
hmm właściciel ansi stałby sie milionerem...12 milionów...i cały czas ta liczba sie zwieksza...nie róbmy w polsce za wielu kulczykó(chociaż gdyby ten własciel dawał kase jpfowi i innym wydawnictwom plus jakimś wydawcom anime to by mogło podnieść poziom znajomość M&A w polsce...)
Trzeba również zauważyć, że wychodziłoby 1000 rodzajów napisów do Naruto, a bardzo undergroundowe anime w ogóle mogłoby się nie doczekać tłumaczenia
"Skazany na zajebistość"
Nie mówiąc o biednych duszyczkach które musiałyby dwa razy płacić bo zamiast pobierz zrobiły by anuluj a kasa poszła...
hmm właściciel ansi stałby sie milionerem...
W sensie, że właściciel ANSI brałby kasę za, dajmy na to, moje subki?? Kinda stupid idea.
nawet jeśli kasa szłaby do autorów subków to niestety wlasciciel miałby prawo pobierać prowizje z tego...więc milionerem i tak by został...bo prawdopodobnie te 40 groszy by brał wiec zarobił by 4 miliony...(mówie o liczbie która jest aktualnie)
Odlicz podatek
Ee tam nie ma w ogóle o czym gadać.
Przybici jestescie... jak chcecie sprzedawac suby?! FANI ROBIA TO DLA FANOW!!!
Pozatym nie mialo to by najmniejszego sensu gdyz jest duuuzo serwisow z subami po drugie gdyby tak mialo byc (mam placic za jakiekolwiek suby) to jak wielu innych sciagal bym wszystko jak leci a potem puscil w siec
Ps jesli TY kiedykolwiek chciales zarabiac na swoich subach to pierdyknij sie w leb ... ja w takim razie nie chce twoich napisow nawet za darmo
dla mniej kumatych... nie czytalem uwaznie calego tematu (nie wiem kto co i jak) ale jesli czujesz ze to co napisalem jest do ciebie... to tak wlasnie jest : )
Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2007-04-09 20:02:28)
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/