#141 2007-04-09 22:01:52

Winged
Użytkownik

Odp: kasa za suby?? :D

Freeman napisał:

A to dobre hasło jest smile_big Chociaż tak właściwie to i tak jest nadal "od fanów dla fanów". W zasadzie, to nawet robienie napisów do DVD jest "od fanów dla fanów" czasem smile_big

Cholera... Ale co cycki mają wspólnego z napisami do anime... ojej smile

Ostatnio edytowany przez Winged (2007-04-09 22:02:35)

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#142 2007-04-09 22:13:25

Freeman
Użytkownik

Przecież nam się wszystko kojarzy z cyckami smile_big To napisy też smile_big

#143 2007-04-09 22:36:15

Arry
Użytkownik

Freeman... you pervert XD
Taipan sie wypowiedział, napisał, ze opłat nie bedzie i koniec.
Ja się cieszę, z tego co jest, bo napisów nie robie dla pieniędzy i robić raczej nie będę. Chyba że mnie w jakiejś tłumaczarni zatrudnią :]
PS: Tłumaczarnie to wszystkie wydawnictwa wydające anime z Napisami na DVD. Nie znam sie na nich dokładnie XD

90TLh

#144 2007-04-09 22:37:43

Winged
Użytkownik

Freeman napisał:

~Freeman tworzył suby do GITSa z wizją cycków w głowie. smile To wyjaśnia ich jakość.
U niektórych wizja przybiera obraz takich, pomiędzy którymi zamiast wisiorka jest pępek, albo takich męskich. Wtedy otrzymujemy słabe napisy. smile_big
Tajemnica dobrego fansubbingu rozwiązana.[yahoo]

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"

#145 2007-04-09 22:43:09

Nevar
Użytkownik

Jakieś aluzje do "Darling"? xD

Co z moim pytaniem? Miałem nadzieję, że Admin wspomni coś o tym, a jednak się zawiodłem.

#146 2007-04-09 23:00:41

Freeman
Użytkownik

Winged napisał:
Freeman napisał:

~Freeman tworzył suby do GITSa z wizją cycków w głowie. smile To wyjaśnia ich jakość.
U niektórych wizja przybiera obraz takich, pomiędzy którymi zamiast wisiorka jest pępek, albo takich męskich. Wtedy otrzymujemy słabe napisy. smile_big

Tak jest, dobre cy... to znaczy napisy to są takie, które są pełne, dopieszczone i miłe dla oka smile_big

#147 2007-04-09 23:01:22

Arry
Użytkownik

Winged napisał:
Freeman napisał:

Dobra, w takim razie, robiac nastepne suby, postawie z boku obrazek przedstawiajacy dorodne, młode, jędnre piersi damskie w wydaniu "naked" XD

90TLh

#148 2007-04-09 23:11:31

Winged
Użytkownik

Freeman napisał:

Tak jest, dobre cy... to znaczy napisy to są takie, które są pełne, dopieszczone i miłe dla oka smile_big

Później ~Freeman rzekł: "Uczyńmy napisy na podobieństwo miłych dla oka cycków... wskutek czego stały się pełne i dopieszczone."

Arry napisał:
Winged napisał:
Freeman napisał:

Dobra, w takim razie, robiac nastepne suby, postawie z boku obrazek przedstawiajacy dorodne, młode, jędnre piersi damskie w wydaniu "naked" XD

Mam nadzieję, że myślałeś do tej pory o takich z pępkiem pośrdoku, bo jak o męskich... no, to niedobrze.

#149 2007-04-09 23:15:53

Arry
Użytkownik

Winged napisał:

Mam nadzieję, że myślałeś do tej pory o takich z pępkiem pośrdoku, bo jak o męskich... no, to niedobrze.

Szczerze powiedziawszy, to o cyckach nie myślałem podczas tłumaczenia Anime. Czasem myślałem o sprawdzianie, czasem o obiedzie, czasem o... innym anime los ale o cyckach, to nie jezor

90TLh

#150 2007-04-09 23:18:50

Freeman
Użytkownik

Arry napisał:
Winged napisał:

Szczerze powiedziawszy, to o cyckach nie myślałem podczas tłumaczenia Anime. Czasem myślałem o sprawdzianie, czasem o obiedzie, czasem o... innym anime los ale o cyckach, to nie jezor

Jeszcze max dwa lata i będziesz o nich myślał nawet siedząc na leczeniu kanałowym u dentystki smile_big
Srogi offtop się zrobił swoją drogą, ale rozumiem, że skoro taipan definitywnie (i bardzo dobrze) się wypowiedział w temacie, to część oficjalna została zakończona. Mimo wszystko może skończmy, bo zaraz dojdziemy do tezy "kasa za cycki" smile_big

#151 2007-04-09 23:22:43

Maniack
Użytkownik

Arry napisał:

Tłumaczysz Bleacha... i nigdy nie myślałeś o cyckach Rangiku... ja to nawet jak nie występuje w odcinku to o nich myślę xD shame on you ziooom mruga
No ale tak jak napisał Freeman - jeszcze trochę... smile_big

#152 2007-04-09 23:22:47

Winged
Użytkownik

Freeman napisał:

Jeszcze max dwa lata i będziesz o nich myślał nawet siedząc na leczeniu kanałowym u dentystki smile_big
Srogi offtop się zrobił swoją drogą, ale rozumiem, że skoro taipan definitywnie (i bardzo dobrze) się wypowiedział w temacie, to część oficjalna została zakończona. Mimo wszystko może skończmy, bo zaraz dojdziemy do tezy "kasa za cycki" smile_big

U dentystki... Ciężko o nich nie myśleć. wstyd smile_big
Inna konkluzja - "suby za cycki". smile
Jeden plus z tego OT ~Arry już wie, jak robić dobre suby.
To wszystko. Bez odbioru. smile

#153 2007-04-09 23:30:28

Quithe
Użytkownik

To dlatego miałem trochę roboty przy korekcie Bleacha by ~Arry xD
Myśleć o cyckach podczas robienia subów można, a nawet trzeba przy jakiejś dennej serii xD Ale za to tłumaczenie, gdy ma się je blisko siebie jest niewykonalne smile_big

Ostatnio edytowany przez Quithe (2007-04-09 23:31:09)

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#154 2007-04-09 23:32:30

suzaku
Użytkownik

To co ty, chcesz mieć cycki na kolanach?!

#155 2007-04-09 23:39:12

Suchy
Użytkownik

Po szukajcie na alegro, może jakiś używany cycek sie znajdzie smile

#156 2007-04-09 23:45:52

Quithe
Użytkownik

suzaku napisał:

To co ty, chcesz mieć cycki na kolanach?!

Stary, zdarza się, że ich właścicielka na nich siada przy robocie jezor

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#157 2007-04-10 08:06:21

duch_84
Użytkownik

I jeszcze może posówa się się dalej?

Co do tematu.
"Od fanów dla fanów" to już nie łaska?

#158 2007-04-10 08:31:17

bodzio
Użytkownik

Ten temat to takie gadanie o niczym. Ot ludziom się nudziło, to wymyślili, co by było gdyby... I to wszystko. Żadnej kasy za suby nie będzie.

wladza1.png

#159 2007-04-10 10:19:34

fillip75
Użytkownik

Jak to nie będzie kasy??? A ja już te pieniążki włączyłem do przyszłorocznego budżetu domowego smutny Ciekawe ile z tego tym złodziejom z ZAiKSa trzeba byłoby oddać.

#160 2007-04-10 11:08:58

zmora150
Zbanowany

A może po prostu dotacje na serv kto chce to płaci i nic sie z tego nie stanie. Po prostu bierzesz i kto może robi przelew z jakąś tam kwotom. To by było coś w rodzaju wspomożenia serva (datku charytatywnego ) ;] mi sie ten pomysł by spodobał ;]

Pozdrawiam Zmora

Stopka forum

© Animesub.info 2024