#161 2007-04-10 11:22:38

Freeman
Użytkownik

Odp: kasa za suby?? :D

zmora150 napisał:

A może po prostu dotacje na serv kto chce to płaci i nic sie z tego nie stanie. Po prostu bierzesz i kto może robi przelew z jakąś tam kwotom. To by było coś w rodzaju wspomożenia serva (datku charytatywnego ) ;] mi sie ten pomysł by spodobał ;]

Ale przecież jest zrzutka na serwer, gdy trzeba za niego zapłacić...

#162 2007-04-10 12:08:24

Nevar
Użytkownik

Gdyby button był to nawet zrzut nie trzeba by było robić. Mniej bawienia się z przelewami, bankami itp... Tylko 1 klik dziennie i tyle. Przez miesiąc więcej by się nazbierało niż w rok w akcji "Góra grosza".

#163 2007-04-10 12:37:49

Satanael
Użytkownik

Nevar napisał:

Gdyby button był to nawet zrzut nie trzeba by było robić. Mniej bawienia się z przelewami, bankami itp... Tylko 1 klik dziennie i tyle. Przez miesiąc więcej by się nazbierało niż w rok w akcji "Góra grosza".

ALLELUJA !!!!!!!! smile_big

#164 2007-04-10 12:39:03

khadzad
Użytkownik

1 klik dziennie?? chyba godzinka klikania dziennie xD

#165 2007-04-10 12:43:55

Freeman
Użytkownik

Nevar napisał:

A na co by poszła cała nadwyżka kasy wtedy?

#166 2007-04-10 12:47:15

zmora150
Zbanowany

Ulepszenie serva może wtedy jeszcze można by było zrobić stronkę na której byłaby jeszcze anime i manga. To akurat by było dobre.

Pozdrawiam Zmora

#167 2007-04-10 13:32:25

Psychopata
Użytkownik

galthran napisał:

według mnie wprowadzenie odpłatności za napisy jest !bardzo dobrym pomysłem!

System taki opierałby sie na mikropłatnościach:

ściągasz jedne napisy: 1,22 zł
mies abonament: np 10 zł

częśc kasy dla serwisu, część dla użytkowników (grup) tworzących suby

aby nie było, każde napisy zanim pojawiały by się na stronie byłyby kontrolowane przez kogoś z administracji, pod względem językowym

a oto plusy, minusy przestawicie pewnie mi wy smile

+ poprawiona jakość napisów: każdy twórca (no może prawie każdy jezor) dbałby o jakość napisów gdyż tylko takie byłyby dodawane po moderacji przez ekipę administracyjną, skończyły by się kwiatki pokroju: urzywam, rużny, itp; jasne że dla wiekszości jest to po prostu widoczny błąd, ale dla wielu , bez urazy, anime + lektury to jedyne co czytają i tak utrwalają się nawyki

+ mimo moderacji i dbania o język idę o zakład że napisy pojawiały by się szybciej: każdy twórca by chciał aby to jego napisy były pobierane najczęściej, więc chciałby aby jego napisy były pierwszymi do naruto sh. ep 456 jezor / później takie napisy by pewnie lądowały na p2p, więc największy z nich dochód byłby na początku

+ nie byłoby problemów z serwerem, chęcią administratorów itd, więc serwis miałby możliwość prężnego rozwoju

co do cen, to są one przykładowe, zwróćcie uwagę na joemonster.org - przecież tam wprowadzono częściową odpłatność i jakoś nikt nie płacze

uwagi końcowe: piszę to aby ukazać że rozważania na takie tematy nie są 'durne' moim zdaniem,

Jak by tak bylo, to sam bym zaczal robic suby i dawal bym za free.

Ostatnio edytowany przez Psychopata (2007-04-10 13:33:48)

#168 2007-04-10 13:37:24

khadzad
Użytkownik

Freeman napisał:
Nevar napisał:

sadze że:
a)do kieszeni właciciela/admina(nie potrzebne skreslic)
b)do wydawnictw mangi(jpf/waneko et)
c)do wydawnictw(nie wiem jak to nazwać inaczej xd)anime;P

#169 2007-04-10 13:44:55

Nevar
Użytkownik

khadzad napisał:

1 klik dziennie?? chyba godzinka klikania dziennie xD

Firmy, które płacą za "klikanie" nie pozwolą na możliwość "kliknięcia" więcej niż 1 raz na dzień. Tak jak "Pajacyk" i reszta.

Freeman napisał:
Nevar napisał:

Jak nie ma problemu, to Polak zawsze znajdzie smile_big

zmora150 napisał:

Ulepszenie serva może wtedy jeszcze można by było zrobić stronkę na której byłaby jeszcze anime i manga. To akurat by było dobre.

Odnośnie poprzedniego i tego cytatu - to jedno z możliwych rozwiązań. Serwer do pobierania np. serii ongoing z serwera via http.

Ja myślałem, że skoro zwykłe strony fanowskie mają swoje "małe konkursy", w których można wygrać jakieś rzeczy z M&A, czy tomiki mang, to dlaczego ANSI miałoby być gorsze?
Jest zmiana Admina, może będzie bardziej otwarty na zmiany?

#170 2007-04-10 13:57:45

Freeman
Użytkownik

khadzad napisał:
Freeman napisał:
Nevar napisał:

sadze że:
a)do kieszeni właciciela/admina(nie potrzebne skreslic)
b)do wydawnictw mangi(jpf/waneko et)
c)do wydawnictw(nie wiem jak to nazwać inaczej xd)anime;P

???

Osobiście wolę taki model, który teraz istnieje: jeśli potrzeba na coś pieniędzy, robi się zrzutkę i załatwione. Przy okazji miałbym przyszłościową propozycję: przy następnej zrzutce można się umówić, że jedna osoba nie wpłaca więcej, niż powiedzmy 5zł. Jedni mogą dać więcej, inni nie, ale dużo ludzi chciałoby chociaż tak wspomóc serwis, a tak jest dużo komentarzy "że chciał wpłacić, ale nie zdążył".
Tak samo z ulepszeniami: planujemy jakieś, to robimy zrzutkę. Same plusy i żadnych minusów (no chyba że pójście do banku jest dla kogoś problemem, jeśli nie ma jeszcze  konta internetowego).
Wszelka, wprost czy zakamuflowana, kasa za suby to road to perdition, czy tam  the end of the world as we wnow it, and I don't feel fine.

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-04-10 14:11:30)

#171 2007-04-10 14:01:43

Feniks_Ognia
Użytkownik

galthran napisał:

według mnie wprowadzenie odpłatności za napisy jest !bardzo dobrym pomysłem!

System taki opierałby sie na mikropłatnościach:

ściągasz jedne napisy: 1,22 zł
mies abonament: np 10 zł

częśc kasy dla serwisu, część dla użytkowników (grup) tworzących suby

aby nie było, każde napisy zanim pojawiały by się na stronie byłyby kontrolowane przez kogoś z administracji, pod względem językowym

a oto plusy, minusy przestawicie pewnie mi wy smile

+ poprawiona jakość napisów: każdy twórca (no może prawie każdy jezor) dbałby o jakość napisów gdyż tylko takie byłyby dodawane po moderacji przez ekipę administracyjną, skończyły by się kwiatki pokroju: urzywam, rużny, itp; jasne że dla wiekszości jest to po prostu widoczny błąd, ale dla wielu , bez urazy, anime + lektury to jedyne co czytają i tak utrwalają się nawyki

+ mimo moderacji i dbania o język idę o zakład że napisy pojawiały by się szybciej: każdy twórca by chciał aby to jego napisy były pobierane najczęściej, więc chciałby aby jego napisy były pierwszymi do naruto sh. ep 456 jezor / później takie napisy by pewnie lądowały na p2p, więc największy z nich dochód byłby na początku

+ nie byłoby problemów z serwerem, chęcią administratorów itd, więc serwis miałby możliwość prężnego rozwoju

co do cen, to są one przykładowe, zwróćcie uwagę na joemonster.org - przecież tam wprowadzono częściową odpłatność i jakoś nikt nie płacze

uwagi końcowe: piszę to aby ukazać że rozważania na takie tematy nie są 'durne' moim zdaniem,

Hahahahahhaa ale jaja ty na serio tak sądzisz????
To Ci coś wyjaśnie:

1) Od Fanów dla Fanów - Wbij se to do łba na zawsze i nie będzie problemu.

2) By były opłaty trzeba założyć firmę i jeszcze jak jest kasa i rozliczenia z ludźmi to zawsze jest kłopot, ZUS i inne duperele. Niewierze że ludziom będzie się chciało w to bawić. Z tego serwisu nie korzysta aż tak dużo osób!!! A z ZUS rozliczać musiał by się każdy twórca.

3) Co z angielskimi grupami?? Będziesz im prowizje dawał?? Chyba że masz ich gdzieś ale to nie grzecznie czerpać korzyści z cudzej pracy. I pamiętaj oni to zrobili za free a ty chcesz jakieś przekręty robić.

4) O jakim rozwoju serwisu mówisz ???????????????????

#172 2007-04-10 14:04:23

khadzad
Użytkownik

uh Freeman możliwe że coś skopałem w pisaniu tego xD można by dać datek na firmy które wydają mangi i anime po polsku(bo ostatnio cośik mangowe chyba maja mało kasy bo wypuszczki idą raz na rok i te dziwne prezenty żeby to wnagrodzic a firmy wydające anime beda miały kase na nowe lepsze tytuły^^)teraz chyba udało mi sie napisać po polsku^^:P

#173 2007-04-10 14:15:28

Freeman
Użytkownik

khadzad napisał:

uh Freeman możliwe że coś skopałem w pisaniu tego xD można by dać datek na firmy które wydają mangi i anime po polsku(bo ostatnio cośik mangowe chyba maja mało kasy bo wypuszczki idą raz na rok i te dziwne prezenty żeby to wnagrodzic a firmy wydające anime beda miały kase na nowe lepsze tytuły^^)teraz chyba udało mi sie napisać po polsku^^:P

No tyle własnie zrozumiałem z poprzedniego posta, ale, no offence, to pomysł raczej absurdalny przecież. Trochę na zasadzie corocznej zbiórki kasy wśród przestęców na pomoc policji (przykład obrazowy).

#174 2007-04-10 14:17:53

khadzad
Użytkownik

Hm?? dlaczego?? Ja jestem za zlicencjonowaniem jak najwiekszej liczby tytułów mangi i anime w polsce^^

#175 2007-04-10 14:25:37

Yaqb
Użytkownik

Jasne i może jeszcze 6 popupów uniemożliwiających wejście na stronę. Kiedy jest potrzeba to pieniądze są, więc po co udziwniać ? Ten system, który opisał Freeman, sprawuje się dobrze. Tak samo pieniądze za suby - widzieliście gdzieś stronę w internecie gdzie ludzie kupują napisy? Nie mówię tu o kontach premium na stronach z downloadem anime, ale o zwykłych napisach, robionych na zasadzie "od fanów dla fanów".

BTW Jakby ludzie płacili za napisy, to wtedy mieliby prawo umieszczać je na allegro? W końcu wtedy to ich własność, jak np. zużyta skarpeta.

#176 2007-04-10 14:26:27

Freeman
Użytkownik

khadzad napisał:

Hm?? dlaczego?? Ja jestem za zlicencjonowaniem jak najwiekszej liczby tytułów mangi i anime w polsce^^

To już w ogóle nic nie rozumiem...

#177 2007-04-10 14:28:21

khadzad
Użytkownik

dlaczego??

#178 2007-04-10 14:33:00

Freeman
Użytkownik

Chcesz oddawać dystrybutorom część kasy za napisy do anime, które są przez nich zlicencjonowane???

#179 2007-04-10 14:35:19

khadzad
Użytkownik

...niee chce oddawać czesc kasy za klikanie w banerki dystrybutorom ANIME i MANGI ;P wole dobre wydanie w DTSie lub chociaż w DD 5:1;P

#180 2007-04-10 14:35:28

Arry
Użytkownik

Chyba raczej "które bedą przez nich zlicencjonowane"...

90TLh

Stopka forum

© Animesub.info 2024