Nie jesteś zalogowany.
Na stronce AniDB zauważyłem ostatnio trzy filmy kinowe serii TV GITS-SAC i GITS-SAC 2nd GIG:
- Koukaku Kidoutai STAND ALONE COMPLEX The Laughing Man
- Koukaku Kidoutai Stand Alone Complex - Solid State Society
- Koukaku Kidoutai S.A.C. 2nd GIG Individual Eleven
Czy ktoś zna te filmy i wie czy są to nowe historie czy może streszczenia serii TV (jak było przy filmie NGE True-Death). Będę wdzieczny za informację.
Pierwszy i trzeci wymieniony to pierwsza i druga seria streszczona i przedstawiona w postaci filmu. Drugi wymieniony to pierwszy film kinowy z serii SAC.
--------
Oryginał (pierwsza historia; oparta na mandze)
1. GitS
2. Innocence (część druga GITS)
--------
Seria SAC (alternatywna historia GITS)
1. GitS: SAC (pierwsza seria TV)
>> GitS: SAC The Laughing Man (GitS: SAC w postaci filmu pełnometrażowego)
2. GitS: SAC 2nd GiG (część druga SAC)
>> GitS: SAC 2nd GiG Idividual Eleven (GitS: SAC 2nd GiG w postaci filmu pełnometrażowego)
3. GitS: SAC SSS (część trzecia serii SAC, w postaci filmu pełnometrażowego)
Ostatnio edytowany przez Suchy (2007-04-10 11:51:48)
Dzięki
Jest tak jak ~Suchy to opisal. Jednak wszystkie wersje kinowe sa n a p r a w d e godne obejrzenia i nie bedziesz sie przy ich nudzil.
(w odroznieniu od Hellsing ova, nie jest to "to samo goowno w innym opakowaniu")
Polecam.
[cytuj] ...film jest sequelem serii drugiej, a nie filmow streszczajacych poprzednie dwie serie.
Czy ma byc seria 3 i sie myle w tym co napisalem powyzej ?[/quote]
Nie chodzilo mi o pelnometrazowki, tylko o to czy SSS jest tak jak LM i Indvidual eleven streszczeniem serii, ale raczej nie, bo jej jeszcze po prostu nie ma
Ostatnio edytowany przez songoku (2007-04-11 01:52:09)
Jest tak jak ~Suchy to opisal. Jednak wszystkie wersje kinowe sa n a p r a w d e godne obejrzenia i nie bedziesz sie przy ich nudzil.
(w odroznieniu od Hellsing ova, nie jest to "to samo goowno w innym opakowaniu")Polecam.
Kogoś telepie tutaj troche[shithappens]ale nie o tym tutaj mowa...Pełnometrażówki GITSa są rzeczywiscie dobre^^ prawie tak jak Hellsing OVA^^
Trzecia seria ma być.
Bo jak nie, to wpie****
SSS to taki 3rd Gig jakby.
Swoją drogą jestem w trakcie składania napisów do Laughing Mana, kiedyś będą
A będą napiski do GitS'a SAC 2nd GiG? Czy walczymy oto by "Kino domowe" nie poszło z torbami przez Anime? Szukałem na forum tej informacji i nic, to pomyślałem spytam u źródła:D, więc co Freeman?
Tutaj juz byly i nie wroca
A ze gdzie indziej mozna dorweac napisy ~Freeman'a to juz inna historia
ja mam suby do GITS SAC 2nd GIG do odcinkow 1-17 jesli ktos chce..
nie mozna ich udostepnic oficjalnie, gdyz gitsa mozna kupic za male pieniadze i suby beda po prostu kasowane ;/
wiec jezeli ktos je chce to tylko PM, i przez mejla.
EDIT istotnie sa one autorstwa ~Freemana
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2007-04-10 13:30:03)
Jesli masz na mysli te autorstwa ~Freemana to lepiej sie nie chwal, bo jeszcze gotow tam do ciebie przyjechac
Jesli masz na mysli te autorstwa ~Freemana to lepiej sie nie chwal, bo jeszcze gotow tam do ciebie przyjechac
???
"Niech Bóg ma Cię w swojej opiece".
Mam nadzieje, że jestes ubezpieczony
a potem za 20 lat mu wykażą że współpracował z AIG albo czym innym
Nie no koledzy nie demonizujmy sprawy. Poprosiłem o usunięcie napisów z wiadomych powodów, ale przecież nie mam zamiaru nikogo ściagać za ich posiadanie. Nawet ich usunięcie nie było konieczne, a jedynie zależne od woli autora. Od czasu usunięcia dostałem chyba z jilion maili i wiadomości na gg/tlenie, ale staram się być konsekwentny (a jeśli odmawiam, to nie "dlatego, że nie", ale zawsze wyjaśniam sytuację). Oczywiście w miarę możliwości prosiłbym o uszanowanie mojej decyzji i nie rozpowszechnianie napisów w drugim obiegu, ale jak mówię, to tylko prośba z mojej strony.
Ja to bym zbytnio nie ufal w ten lagodny ton Wyslesz, a za chwile, Specjalna Jednostka ~Freemana do Likwidowania Przestepczosci Rozpowszechniajacej GitS, wjedzie ci z drzwiami i co? Chciales byc kolezenski, a tu taka niespodzinak
songoku nie mam zielonego pojacia, o czym ty do mnie rozmawiasz
wnioskuje, ze nie jestes zbytnio obeznany w tym temacie. rozmawialem jakis czas temu z freemanem na temat tych napisow i ich udostepniania; wszystko zostalo wyjasnione.
a mowiac o tym, ze te suby do gitsa posiadam (autorstwa freemana), czynilem tylko i wylacznie z mysla o innych - w szczegolnosci o tych, ktorzy nie sa mocni w angielskim.
EDIT
O, freeman juz to wyjasnil
a mowiac o tym, ze te suby do gitsa posiadam (autorstwa freemana), czynilem tylko i wylacznie z mysla o innych - w szczegolnosci o tych, ktorzy nie sa mocni w angielskim.
Może nieco paradokslanie, ale też z myślą o takich ludziach zostały one z bazy usunięte.
~marcin2: nie wiem czy wiesz, ale suby Freemana mozesz rowniesz dostac kupujac oryginalne GitS w Kinie Domowym
~marcin2 przeczytaj jeszcze raz wszystkie moje posty (no moze oprocz pierwszego) i zwroc szczegolna uwage na emotki, to byc moze zrozumiesz