Nie jesteś zalogowany.
Mam dwa odcinki z angielskimi subami Hell Girl Live ale jeszcze nie oglądałem.
Więc może ktoś polskie napisy zrobi.
Może ktoś podać linki, bo nie chce mi się... tfu... nie mam jak sprawdzić? Zobaczyłbym sobie jak to wyszło
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2007-04-10 21:30:51)
"Skazany na zajebistość"
http://www.animesuki.com/series.php/918.html ehh... no przeciez pisalam, ze na animesuki jest
猫が大好き!!!
Mój błąd, sora. Jakiś dzisiaj niewyraźny jestem
"Skazany na zajebistość"
Anime na początku bardzo mi się podobało gdyby nie głupie i jak zwykle wepchnięcie postaci ojca i córeczki. Omijając ten fakt to anime jest zarąbiste. Ale za drugą serię się nie biorę.
Zastanawiam się co zrobili z II serią. Po prostu żenada. Mimo że już w I niektóre odcinki były tak głupie i absurdalne że nie można było tego oglądać to część II wyprzedziła ją w całym zakresie.
Omawiając poszczególne epizody tylko jedno słowo przychodzi mi na myśl. To było(zachowania ludzi) takie sztuczne, zmyślone i bzdurne jak prawie żadne inne anime. Ludzie tak się nie zachowują jak prubują to wmówić w tym anime. Dobrych było zaledwie kilka odcinków a pozostałe to bajka nie z tej ziemi. Co do końcówki to bardzo mnie zawiodła. Denerwująca(zresztą jak prawie całe anime)to mało powiedziane. Miałem już dosyć tego żałosnego chłopca a akurat on został ocalony a tak mnie denerwował (było dużo fajniejszych osób wartych ocalenia). Ci ludzie na końcu co to miało być. To było całkowicie oderwane od rzeczywistości że nikogo nie ma tylko tamci źli i tamtych dwóch.
Końcówka jaka była każdy widział ale I seria była nieporównywalnie lepsza od serii II.
Nawet wizualnie była dużo lepsza.
Zastanawiam się co zrobili z II serią. Po prostu żenada. Mimo że już w I niektóre odcinki były tak głupie i absurdalne że nie można było tego oglądać to część II wyprzedziła ją w całym zakresie.
Omawiając poszczególne epizody tylko jedno słowo przychodzi mi na myśl. To było(zachowania ludzi) takie sztuczne, zmyślone i bzdurne jak prawie żadne inne anime. Ludzie tak się nie zachowują jak prubują to wmówić w tym anime. Dobrych było zaledwie kilka odcinków a pozostałe to bajka nie z tej ziemi. Co do końcówki to bardzo mnie zawiodła. Denerwująca(zresztą jak prawie całe anime)to mało powiedziane. Miałem już dosyć tego żałosnego chłopca a akurat on został ocalony a tak mnie denerwował (było dużo fajniejszych osób wartych ocalenia). Ci ludzie na końcu co to miało być. To było całkowicie oderwane od rzeczywistości że nikogo nie ma tylko tamci źli i tamtych dwóch.
Końcówka jaka była każdy widział ale I seria była nieporównywalnie lepsza od serii II.
Nawet wizualnie była dużo lepsza.
nie ogladalem tych anime, ale widząc, ze Ci sie podobała Sola, nie wierze tej opinii do konca.
Pierwsza seria również mi się bardziej podobała i to zdecydowanie. Natomiast postać detektywa (ojca) oraz mającej widzienia (córka) dodała kolorytu tejże serii. Zwłaszcza podobał mi się odcinek tych bliźniaczek z cyrku. Super zakończenie.
No i ten odcinek z pielęgniarką burzy nasze przekonanie co do ludzi strącanych do czeluści piekieł.[shithappens]
Ostatnio edytowany przez fillip75 (2007-11-03 02:59:33)
No i ten odcinek z pielęgniarką burzy nasze przekonanie co do ludzi strącanych do czeluści piekieł.[shithappens]
Popieram nie wiedzieć czemu ale spodobała mi się Emma Ai zwłascza gdy dostała ataku szału pod koniec serii już myślałem że wykończy ojca tej małej dziewczynki a pielęgniarka nie wiem czemu trafiła do piekła może była za ładna xD Szczerze przyznam że seria nie jest jakaś super nadzwyczajna ale w dobie kryzysu anime wychodzi całkiem nieźle :)polecam dla relaksu zamiast jakiś smętnych love komedyjek
nie ogladalem tych anime, ale widząc, ze Ci sie podobała Sola, nie wierze tej opinii do konca.
No nie porównuj Soli do czegoś takiego jak Hell Girl 2. To pierwsze było bardzo rozsądnym i świetnym anime w porównaniu z tym drugim które praktycznie nie miało żadnego sensu (poza głównym wątkiem i ogólną zasadą tamtego świata).
A Nie ma żadnego kryzysu anime.
Mam pytanie co do II serii Hell Girl. Przez chwilę pojawiła się Tsugumi i o co w tym chodziło bo potem mówiła że ktoś ją wołał a to była tylko Kikuri ?
Wiecie coś o co z nimi chodziło a poza tym myślałem że bedą dłużej a to zaledwie parę sekund.
Ale najlepsze było to że po śmierci Enmy Ai wcale nie jest koniec zemsty. Gdyż teraz zamiast internetu będzie na telefonach komórkowych. Tak przynajmniej pokazali na końcu.
PS:
Ta dziewczyna w 26 odcinku została nazwana [14258][14270]Cieszę się, że wychodzisz!
[14277][14290]Dziękuję, Takuma.
[14318][14333]Jeszcze nie widziałeś mamy?
[14333][14350]Nie, miałem dopiero taki zamiar.
Przecież jego mama od dawna nie żyje. O co w tym chodzi ?
Ostatnio edytowany przez pitersan (2007-11-03 12:29:43)
Dziwne, że nikt nie pisał tu o innych sezonach a był jeszcze II i III.
Ja tylko powiem, że III sezon uważam za najgorszy. Był znacznie smutniejszy od pozostałych lecz niestety zarazem znacznie głupszy (nawet od tego beznadziejnego II sezonu).
Owszem chcieli pokazać prawie samo wysyłanie do piekła dobrych osób (lub częściowo dobrych), ale zarazem budowanie tych jednoodcinkowych fabuł było tak irracjonalne (czyli te sztuczne tworzenie problemów), że nie mogę wystawić innej oceny niż 1/10 czyli gniot.
Szczyt absurdu prezentuje odcinek 25 (pozostałe podobne).
Wymyślają sobie zachowania ludzi, które nie mogły w większości przypadków by się wydarzyć biorąc pod uwagę zaistniałe okoliczności.
Łatwo stwierdzić, że postacie w tym anime są skrzywione i to zarówno dobre jak i złe.
Wszystkim odebrano mózgi i to może być jedyne usprawiedliwienie ich zachowań.
Szkoda, że nie wyjaśnili co się stało z Yuzuki.