#1 2007-04-11 21:39:47

waski_jestem
Użytkownik

schematy kolorow w xp [pomoc]

wlasnie chcialem sobie zmienic styl kolorow w xp i znalazlem taka oto stronke http://www.themexp.org jednak problem jest taki ze razem ze stylem musze zainstalowac jakis syf ktorego nie mam ochoty instalowac. Czy znajdzie sie jakas dobra dusza, ktora wskazala by mi jakies normalne strony, albo powiedziala czy nie lapie sie od tego wszystkiego jakiegos syfa?

gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]

#2 2007-04-11 22:08:26

s0n1c
Użytkownik

Odp: schematy kolorow w xp [pomoc]

Co rozumiesz pod pojeciem syf?

KiXBu

#3 2007-04-11 22:13:50

Arry
Użytkownik

Że mój NOD wykrywa tam jakieś wirusy?

90TLh

#4 2007-04-11 22:19:27

Yaqb
Użytkownik

YY to zależy na co trafisz. Czasami masz idiotyczną instalkę z wirem, a czasami samego zip'a z themem. No chyba, że syf masz na myśli StyleXP - to wtedy jest jakiś tam patch do wina.

#5 2007-04-11 22:24:48

kensei_satori
Użytkownik

wysłałem Tobie waski maila z patchem do XP, teraz mozna instalowac themes bez potrzeby instalowania xpstyle . Pozdro

Do not only follow the footsteps of your masters, but search what they were searching for...

#6 2007-04-11 22:28:52

SZpilaTT
Użytkownik

kensei nie podeslal bys mi tez tego patcha? ; )

#7 2007-04-11 22:38:34

kensei_satori
Użytkownik

spoko loko odezwij sie na gadulcu i daj maila :-) Jakby ktos jeszcze chciał to maila dawac i przesle :-)

Do not only follow the footsteps of your masters, but search what they were searching for...

#8 2007-04-11 23:54:33

Kisiel
Użytkownik

s0n1c napisał:

Co rozumiesz pod pojeciem syf?

Zacytuje sam siebie z innego tematu jezor

Kisiel napisał:

Ja nie polecam serwisu www.themexp.org - ich exeki [nie wszystkie ale zdecydowana większość]prócz themesów zawierają spyware, reklamy i toolbary które bezwiednie się instalują.

Ostatnio odkryłem w nim 3 różne wersje "SaveNow" - Adware! Każda zawierała co innego. Czytaj - inny syf smile_big

Specjalnie na ftp 24h - http://kisiel.pop.e-wro.pl/stylexp/ - siedzi moja paczka i microsoftowy 'Zune', potem dodam jeszcze style 'MediaCenterXP - styl Royale' [moim zdaniem lepszy niż standardowy XP a działa bez stylexp, zresztą tak samo jak 'zune']
Co jakiś cza będę ją rozbudowywał ale wadą tego będzie przesiadka na RS lub podziała na part1, part2.

Do tego nadal aktualna jest dla was najnowsza wersja pełna stylexp 3.19 pod mój PM. Wersja Male z IconTranslate.
I jak ktoś powie, że obciąża zasoby to go nie dostanie jezor max 4 mb a można to wyłączyć nawet.

Ten patch co rozdaje ~kensei_satori też nie jest zły pod warunkiem jeśli nie chcecie mieć kontroli nad skinami ^^
Uwaga! Do tego nie każdy wie!!!! ten patch [UXTheme Patch For Windows XP] występuje w kilku różnych wersjach. Odmiennych dla Xp bez sp, z sp1 i z sp2. Zainstalowanie złego powoduje nieprzyjemne błędy. Powodzenia życzę nieuważnym osobom hehe

A dzięki style xp mogę mieszać je jak chcę, zmieniać sytle ikon, bary, pasek start, logony, bootskiny, kursory, tapety, ingerować w wygląd nie tylko kolorów ale i kształt 'okienek'

Jedynie bootowalnych okienek nei radzę zmieniać w stylexp. Nie, żę jest złe ale o wiele lepszy i łatwiejszy jest bootskin ^^ - http://kisiel.pop.e-wro.pl/bootskin/ - paczkę także poszerzam co jakiś czas o nowe pozycje ^^

Zachęcam do pobierania smile

EDIT:

waski_jestem napisał:

ehh tego patcha co to go wlasnie Kisiel przytoczyl [UXTheme Patch For Windows XP], mam, zainstalowalem i jak na razie nic sie nei kaszani.

idocznie trafiłeś na wersję pod twoją wersję smile Mówiłem, że są 3

Ostatnio edytowany przez Kisiel (2007-04-12 00:10:16)

10721827ve.gif

#9 2007-04-12 00:06:17

waski_jestem
Użytkownik

ehh tego patcha co to go wlasnie Kisiel przytoczyl [UXTheme Patch For Windows XP], mam, zainstalowalem i jak na razie nic sie nei kaszani. Odnosnie syfu to jak sie niektorzy domyslili, chodzilo mi o roznego rodzau toolbare, awdawy i inne takie smile_big. No nic teraz musze poszykac tylko normalnych theme'ow smile_big, ktore wystarczy wgrac do katalogu. A moze ktos ma jakis ciemniejszy?

CZADZIK, zune mi sie podoba i ladnie sie komponuje z moja nowa skorka ff:

[URL=http://images21.fotosik.pl/164/77c83dde0bb05258.jpg]77c83dde0bb05258m.jpg[/URL]

Ostatnio edytowany przez waski_jestem (2007-04-12 00:15:13)

gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]

#10 2007-04-12 00:23:55

kensei_satori
Użytkownik

ja mam jeszcze zainstalowanego jakiegos icon packager i tam sobie ikonki i cursorki zmieniam :-) wiecej mi do szczescia nie potrzeba :-)

#11 2007-04-12 15:41:24

Rafcik_PL
Użytkownik

[cytuj]Zainstalowanie złego powoduje nieprzyjemne błędy.[/quote]
Taa, może kiedyś tak było. Ale nowe wersje (jak choćby ta - KLIK), są pod wszystkie wersje. Jesteś nie na czasie smile Swoją drogą, z tego co pamiętam, to nawet te starsze wersje nie chciały się zainstalować, na nieodpowiedniej wersji systemu. A jak ktoś ręcznie podmieniał plik dll to jego problem, że mu nie działało.

Ostatnio edytowany przez Rafcik_PL (2007-04-12 15:41:44)

#12 2007-04-12 15:50:29

Kisiel
Użytkownik

Rafcik_PL napisał:

[cytuj]Zainstalowanie złego powoduje nieprzyjemne błędy.

Taa, może kiedyś tak było. Ale nowe wersje (jak choćby ta - KLIK), są pod wszystkie wersje. Jesteś nie na czasie smile Swoją drogą, z tego co pamiętam, to nawet te starsze wersje nie chciały się zainstalować, na nieodpowiedniej wersji systemu. A jak ktoś ręcznie podmieniał plik dll to jego problem, że mu nie działało.

Ja o tym wiem oczkod Ale jak pisałem wcześniej - NIE KAŻDY O TYM WIE. Do tego po sieci krąży nie tylko wersja podana przez ciebie. Starsze nadal można zdobyć

10721827ve.gif

#13 2007-04-12 16:50:27

Rafcik_PL
Użytkownik

No cóż, to jest pierwszy link z google, jak bym tego nie szukał smile No ale nie chcę się kłucić oczkod Chociaż ciągle jestem prawie pewien, że to się nie instalowało na nieodpowiedniej wersji systemu.

#14 2007-04-12 16:57:04

DiamondBack
Użytkownik

http://search.deviantart.com/searchcraf … &offset=48
tu masz tego od zaje.. duzo tam tego jest i za free smile nic nie trzeba instalowac nawet tylko rozpakowujesz do windows/resources/themes

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

Stopka forum

© Animesub.info 2024