Nie jesteś zalogowany.
Nawet Nawet
Przeczytałem pierwszy rozdział w wersji pl i na stronach 12,13 literówki (Claymor zamiast Claymore) , nie łapię też za bardzo khadzadzie czemu ma służyć zmiana czcionki w wypowiedziach Clare, ale ogólnie w skali 1-10 daję temu 8 , popraw literówki to będzie 10
Ostatnio edytowany przez Aizen (2007-04-13 22:23:36)
yhm zmiana czcionki słuzy temu by podkreślić że nie jest ani człowiekiem ani Yomą:P(Yomy mają inną i ludzie mają inną;P)inne Claymore tez beda miały te czcionke;P
Wiesz,jak się ogląda anime gdzie one mimo wszystko mówią normalnym głosem i potem się czyta taki wyróżnik to to jednak dziwacznie wygląda , ale rób jak uważasz
Ostatnio edytowany przez Aizen (2007-04-13 22:25:40)
Wiesz na początku chciałem jej gotyka dać ale po wielu radach zrezygnowałem;P mi sie z tą czcionką niezwykle podoba;P a tak btw to wg was lepsze imie jest Claire czy Clare??
Clare
i bdb bo na forum senpuu jak zobaczyłem Claire to myślałem że padne xD ale wpadłem na pomysł że tylko w mej głowie pojawiło sie Clare;P
no widać nie tylko skoro w mandze (ang) i anime też jest Clare
A nuż mam schizofrenie i to wszystko ja stworzyłem??:P XD
Bo stworzyłeś , a że ja stworzyłem to samo to już czysty niczym niezmącony przypadek
Jestem po lekturze pierwszego tomu mangi ,niewiem co bedzie dalej , więc pozwolę sobie pogdybać na temat tej przemiany w Yomę która może wystąpić u Claymore.
Raki traktując Clare jako człowieka , zachowując się przy niej jak człowiek skupia jej uwagę na człowieczeństwie i odwleka lub może nawet neutralizuje wpływy Yomy u Clare które powinny się zwiększać po każdym użyciu mocy Yomy.
Ciekawe czy gdyby Elena spotkała swojego Rakiego to czy byłaby w stanie zapanować nad Yomą w swym ciele.
PS:jedno z praw wszelkich systemów magiczno ezoterycznych głosi iż energia podąża za uwagą , tak więc Claymore koncentrując się na swym człowieczeństwie może zapanować nad Yomą.
Niestety ludzie traktując Claymore jako potwory najprawdopodobniej wzmacniają Yomę i kolejne kawaii dziewczę jest zmuszone do wysłania czarnej karty
PS2: Oczywiście to wszystko są hipotezy , ale dosyć ciekawe.
Biorę się za drugi tom
Ostatnio edytowany przez Aizen (2007-04-14 01:00:33)
PS:jedno z praw wszelkich systemów magiczno ezoterycznych głosi iż energia podąża za uwagą , tak więc Claymore koncentrując się na swym człowieczeństwie może zapanować nad Yomą.
Kim/Czym ty jesteś ? jakie prawa studiujesz
Aizen odpowiedziałbym na twoie domysły jednak nie chce spojlerować xD
Kim/Czym ty jesteś ?
To tajemnica
jakie prawa studiujesz
Wszystkie które mnie zainteresują i są skuteczne
Aizen odpowiedziałbym na twoie domysły jednak nie chce spojlerować xD
Masz na myśli Darkness in Paradise?:) (bez spoilerów)
PS:czytam już tom czwarty , historia wciąga jak ruchome piaski:D
Ostatnio edytowany przez Aizen (2007-04-14 17:34:54)
ogólnie całość mogłbym ci zaspoilerować xD
A ile tomów znasz? No i czy gdzieś na necie są skany po angielsku powyżej szóstego tomu?
czytałem(wiecej tam oglądania było xD)tomy aż do 10 a w empiku można kupić anglojezyczne tomiki do 9
Acha , no to jak przeczytam te 6 które mam to poszperam dalej
niestety w sieci z tego co wiem ino rawki są;P
Mhm , tak było kiedyś , kto wie jak jest teraz
e panowie tu sie rozmawia o anime czy kuzwa o mandze ?? Skoro o anime to bez spojlerow bo bede zabijac.
Anime bardzo mi sie spodobalo oj bardzo. W sumie nie mam w nim zadnej swierzosci (Blood+ bardzo mi to przypomina) ale jednak sam fakt ze jest tu postac oparta na wiedzminie to juz bardzo duzy plus. Kreska ciekawa, OP bardzo miodny . ED moze byc. Zobaczymy co bedzie dalej sie dzialo.