Nie jesteś zalogowany.
Kupuj PS2, bo tanie, duża biblioteka gier, dostępność, no i co najważniejsze, więcej na niej gier 'japońskich'^^ Ps2 powoli odchodzi w zapomnienie, ale na pożegnanie dostał genialne gry: God of War 2, Final Fantasy XII, Okami, no i w oddali majaczy palowa wersja Persony3 i Roque Galaxy. Poza tym jest jeszcze dość sporo zapowiedzi do końca 2007, więc będzie w co grać:) Xbox360 jest również świetny, ale na razie w kwestii gier ma mało do powiedzenia. Jedynie Gears of War może rywalizować z topowymi grami z PS2.
Podsumowując: Ps2, Ps2, Ps2, a dopiero za jakiś czas inwestuj w x360 lub nawet PS3(jeśli ceny będą bardziej 'normalne':) O Wii nie wspominam, bo raczej Cię nie zainteresuje, ale pamiętaj, że to najtańszy z next genów, no i ten pilot;D
w sumie ps2 chce tylko dla jrpgow noi bijatyk ktorych brakuje mi na pc no to chyba werdykt zapdał xD dzięki
Są widoki na to, że za życia bieżącej generacji telewizory HD bardzo stanieją - i to nie LCD jakieś, tylko coś uniwersalniejszego będzie na kieszeń przeciętnego obywatela. Do tego czasu gier przybędzie...
Gier przybędzie, ale w przyszłości:] PS2 już ma dość pokażną ilość gier w PALu, więc po co przepłacać, skoro można dobrze i tanio?;]
Miałem obie konsole, PS2 mam do teraz, w tematyce konsolowej siedze już 16 lat, więc uważam że śmiało się mogę wypowiedzieć...
Otóż najlepszym wyborem będzie PS2 (tylko wersja slim, bo do "grubej" nie da się zdobyć lasera)
Pytanie dlaczego ??
Po pierwsze konsola ta wciąż żyje i wychodzą na nią gry - a to one są najważniejsze - nie marka lecz właśnie GRY !!
Już niedługo europejska premiera God of War II i wielu innych hitów na PS2.
Sony zapewnia użytkowników konsoli, że co najmniej rok grania przed nimi.
Natomiast Microsoft pogrzebał swoją konsole wraz z premierą XBOX'a 360
Nie było nawet miłego pożegnania tak jak zrobiło to Nintendo z GameCube'em wydając nową Zelde
Jednak nie twierdze, że XBOX jest zły - jest parę pięknych perełek na niego w które nie zagrasz na konsole Kutaragiego - wspaniałe Shenmue II, Panzer Dragoon ORTA, Dead or Alive 3, Ninja Gaiden, House of the Dead III, Halo, Phantasy Star Episode I&II itd.
Jednak w konsoli Bill'a brakowało i nadal brakuje mi biblioteki japońskich tytułów - jest ich stanowczo za mało !!
Tak więc myślę że udało mi się rozwiązać Twój problem drogi Freemanie.
Pozdro, życzę wielu miłych i niezapomnianych chwil spędzonych przy konsoli !!
~Leszek: szefu miał na myśli x360, nie pierwszego ixiaka:)
Gier przybędzie, ale w przyszłości:] PS2 już ma dość pokażną ilość gier w PALu, więc po co przepłacać, skoro można dobrze i tanio?;]
Toteż miałem na myśli, że spokojnie można choćby ze 2 lata poczekać z kupnem current-gena (o ile jeszcze nie rzyga się PS2) - bo i HDTV stanieje, i gier będzie więcej.
Tak więc myślę że udało mi się rozwiązać Twój problem drogi Freemanie.
Dziękuję bardzo Mój problem generalnie został tak rozwiązany, że nie mam żadnej konsoli Kupiona PS2 została oddana w wieczyste użytkowanie bratu, bo ja naprawdę nie miałem w co na niej grać, a dla 5 tytułów na krzyż nie było sensu jej trzymać Gdybym jednak w tej chwili miał kupować jakąś konsolę, to bez mrugnięcia okiem wziąłbym X360, a to z takiego powodu, że gry na nią mają pecetowe zacięcie, że tak powiem (a gry o zacięciu playstationowym są nie dla mnie w przytłaczającej większości). Generalnie to chciałbym X360, żeby zagrać w Mass Effect, jak już wyjdzie, i to w zasadzie wszystko w tym temacie Z jednej strony bardzo mnie cieszy, że nie mam dylematu z wyborem konsoli, bo po prostu na konsolach nie gram Krótka przygoda z PS2 tylko mnie utwierdziła w tej postawie
Z jednej strony bardzo mnie cieszy, że nie mam dylematu z wyborem konsoli, bo po prostu na konsolach nie gram Krótka przygoda z PS2 tylko mnie utwierdziła w tej postawie
Nie zna życia, kto nie chodził w marynarce i nie zna PS2, kto nie grał w MGS3.
Ja mam chyba jakiś poważny uraz po MGS1 i nie mogę się z nim uporać
Freeman napisał:Z jednej strony bardzo mnie cieszy, że nie mam dylematu z wyborem konsoli, bo po prostu na konsolach nie gram Krótka przygoda z PS2 tylko mnie utwierdziła w tej postawie
Nie zna życia, kto nie chodził w marynarce i nie zna PS2, kto nie grał w MGS3.
Świetnie sformuowane:D Idealne podsumowanie dla najlepszej gry na PS2^^
MGS1? Toż to jedna z lepszych gier, jakie wyszły na PSX. To tak jakby powiedzieć, że ma się uraz po Final Fantasy VII
W tym temacie to się jeszcze nie wypowiadałem... Wybrałbym PS2. Po PSX mam wspaniałe wspomnienia, a skoro kontynuacja serii takich jak FF i Suikoden jest na PS2 i PS3, a nie XBOX 360 to wybór jest oczywisty...
Taa, też nie mogłem. Zawiesiłem się na walce z robotem. Dochodziłem do filmiku z ninją i drugiego etapu walki już przejść nie mogłem
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
PS3.. pierwsza konsola do jakiej choć trochę mnie ciągnie.
Apropos tematu : oczywiście że XBOX 360! Nowoczesniejsza technologia = lepiej dopracowane gry. Może i nie ma ich tyle co na PS2 ale BOXik podaruje ci wiecej radosci. No chyba ze wolisz grać w starocie? PS2 ma wiele dobrych tytułow.
Jesli nie dajesz wiary powłócz sie po forkach. Od czasu do czasu natrafisz na wieksze tematy: "XBOX360 czy PS3?"(ja trafiłem na takie dwa, a wcale ich nie szukałem). Upewni cie tu w przekonaniu że po PS2 nie warto już sięgać.
wiec mam pytanie bo ja taki nie obeznany jezeli chodzi o przerobki etc bo jak kupuje ps2 slim (czysta) to musze ja przerobic zeby czytala piraty czy wystarczy SWAP MAGIC 3.8 ? i co sie bardziej oplaca ?
PS3.. pierwsza konsola do jakiej choć trochę mnie ciągnie.
Apropos tematu : oczywiście że XBOX 360! Nowoczesniejsza technologia = lepiej dopracowane gry. Może i nie ma ich tyle co na PS2 ale BOXik podaruje ci wiecej radosci. No chyba ze wolisz grać w starocie? PS2 ma wiele dobrych tytułow.Jesli nie dajesz wiary powłócz sie po forkach. Od czasu do czasu natrafisz na wieksze tematy: "XBOX360 czy PS3?"(ja trafiłem na takie dwa, a wcale ich nie szukałem). Upewni cie tu w przekonaniu że po PS2 nie warto już sięgać.
Bzdura. Gry na X360 nie wyróżniają się w zasadzie niczym poza grafiką. W temacie grywalności w sumie nic się nie zmieniło (chyba że na gorsze). Nie ma co gadać - jeżeli człowieka cieszy bardziej grafa niż dopracowanie i gameplay, to se weźmie Xboxa, ale większość ludzi stawia jednak na jakość, a nie oprawę wizualną.
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2007-04-18 23:05:13)
Dokładnie o tym mowiezergadis0. Grafika na PS2 jest mocno do tyłu a same gry podobnie jak na innych platformach są lepsze i gorsze.
Nie ma co gadać - jeżeli człowieka cieszy bardziej grafa niż dopracowanie i gameplay, to se weźmie Xboxa, ale większość ludzi stawia jednak na jakość, a nie oprawę wizualną.
Jakość oprawy audiowizualnej też składa się na szerzej pojętą jakość.
Freeman napisał:Ja mam chyba jakiś poważny uraz po MGS1 i nie mogę się z nim uporać
MGS1? Toż to jedna z lepszych gier, jakie wyszły na PSX. To tak jakby powiedzieć, że ma się uraz po Final Fantasy VII
Pewnie posypią się na mnie gromy (od fanboyów ale po FFVII to już w ogóle mam post-traumatic stress disorder
Kiedyś w końcu postanowiłem zerknąć (wersja na pc) co to jest to FFVII, co tak wszyscy pieją z zachwytu, włączyłem i padłem Ze śmiechu Nie przeczę, być może fabuła była naprawdę fajna, ale sama gra była tak prymitywna i uboga (już nawet nie chodzi mi o grafikę), że dałem sobie spokój (do RPGów pecetowych jRPGi w ogóle nie mają startu - oczywiście dla mnie).
Nie ma co gadać - jeżeli człowieka cieszy bardziej grafa niż dopracowanie i gameplay, to se weźmie Xboxa, ale większość ludzi stawia jednak na jakość, a nie oprawę wizualną.
Zapominasz, zdaje się, że gry z PS różnią się nieco ogólnym charakterem od gier z Xboxa (albo inaczej: na Xboxa jest więcej gier takiego typu, którego na PS jest mało), więc zawężenie kryteriów wyboru tylko do "jakości" gier nie oddaje w pełni obrazu sytuacji (za to oddaje kwestię fanboyowego nieco podejścia
obi co lubisz
pierogi z serem + dodana smietanka czy wspaniale kotlety bez ziemniakow .
(metafora jak bys nie wiedzial)