Nie jesteś zalogowany.
po 7 epce wyrzucilem z dysku, nuda nuda nuda , drazniaca kreska i ogolnie przewidywalne, jak jakis kryminał i dramat psychologiczny z nizszej polki :0
Do not only follow the footsteps of your masters, but search what they were searching for...
i ogolnie przewidywalne
Hahaha...:-D
A co Ci się udało przewidzieć?
EDIT:
No to rzeczywiście Ci się udało przewidzieć (mniej więcej) rozwiązanie jednego z wątków...
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-10-24 12:57:26)
po 7 epce powiedzialem kumplowi ze prawdopodobnie ludzie sa czyms zarazeni, jakims pasozytem albo innym gownem i maja porytą przez to psyche, i kumpel mi powiedzial ze mniejwiecej wlasnie o to chodzi, bo jush obejrzal całe ... -_-
Do not only follow the footsteps of your masters, but search what they were searching for...
ale to jest rozwiazanie tylko jednego z watkow ^^
nooo w kazdym razie mi sie nie spodobało specjalnie ;-)
Heh.... Czemu objawy pasozyta nie wystapily u Akasaki, przeciez przyjechal do miasta, potem wyjechal z niego. Mimo to przezyl ;p
pRzecie te zarażenie podszytem to był po prostu schiza jednej z bohaterek w jednym z chepterów, Bo było wiele rożnych motywów a w tym roku druga seria chyba XD
To po co dom Sonsakich chcial ja zlapac?:>
Wytłumaczeń jest wile
1) Nie chcieli by ktoś rozgłaszał niepotrzebne ploty, a porządek musi być
2) Dużo ludzi właśnie ich podejrzewało o zbrodnie i dlatego czuli respekt.. teraz ci ludzie dowiadują się że to nie oni respekt maleje....
3) A czemu by nie
4) Miała zapiski w którym mogły być ważne pierdoły... (nie koniecznie robaki z kosmosu)
5) eksperymentowali na niej .....
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2007-04-09 11:49:39)
Skorzystałem z okazji, że jestem chory i wczoraj obejrzałem całą serię naraz, ach te 11 godzin I cóż, wielkie, wspaniałe widowisko Znalazłem parę odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, ale i tak mam jeszcze kilka: UWAGA ZAWIERA SPOILERY !
Na przykład skoro wszystkie zaistniałe sytuacje dzieją się w alternatywnych światach, to dlaczego Keiichi w jednym z końcowych epów przypomniał sobie jak zabijał Renę i Mino i zaczął przepraszać, że naraził ich przyjaźń. Ogólnie to wszystko takie chore jest Na przykład swojej własnej śmierci po zabiciu w/w dziewczyn, czy innych wydarzeń (na przykład zabicia wuja Satoko) Keiichi już nie pamięta.
Ogólnie uświadomiłem sobie, że cała akcja, te wszystkie morderstwa i chaptery opierają się na jednej rzeczy: na przyjaźni, coś o tym Keiichi wspominał w ostatnim epie, ale miał on na myśli tylko rozdział pokuty i o ukrytym demonie, a przecież we wszystkich chapterach ich przyjaźń wystawiona jest na próbę, i tak naprawdę tylko w rozdziale pokuty Keiichi osiąga sukces i zapobiega śmierciom.
Mam pewną hipotezę.... a gdyby to co się działo, w ogóle się nie zdarzyło. Myślę tutaj o pewnym eksperymencie. Coś jak Cube tylko, że inaczej Otóż załóżmy, że jakaś tajna korporacja porywa 5 osób: Keiichi'ego, Renę, Mino, Satoko i Rikę i wykorzystują ich w pewnym eksperymencie. Otóż utrzymując ich w śpiączce i wstrzykując im pewne leki psychotropowe czy ogólnie jakieś narkotyki i wpływając na ich świadomość wykreowali w ich głowach coś jak Matrix. Nowy świat, w którym się znajdują żyją i borykają z normalnym życiem. Za miejsce wybrali sobie Hinamizawę i sami stworzyli jej historię, zwyczaje, wiadomo całe otoczenie jest sztuczne, stworzone przez naukowców. Tamta piątka nie jest świadoma niczego, a naukowcy stawiają ich w różnych sytuacjach i sprawdzają jakie będą ich reakcje. I tak w I chapterze Keiichi zabija swoje przyjaciółki, aby samemu przeżyć - sprawdzali na przykład w tym przypadku, czy człowiek mogłby poświęcić swoich bliskich dla dobra swojego. Oczywiście to jest błędna diagnoza, bo to jest oczywiste, że jeżeli jesteśmy zagrożeni to się bronimy, ale oni chcieli to sprawdzić na tych nastolatkach. Kolejne chaptery również stawiają bohaterów w różnych sytuacjach, które wymagają naprawdę trudnych decyzji, które dla nich samych mogą być tragiczne w skutkach, mi.in kiedy Keiichi poświęca się, aby ocalić Shion, kiedy to rzekomo w Mion wstąpił demon, albo kiedy postanawia zabić wujka Satoko dla jej dobra. To wszystko były decyzje, które głęboko wpływały na psychikę postaci, a w konsekwencji na ich dalsze postępowanie. Stąd też czasami szał, depresja itp. Rozdwojenie jaźni u Riki to również ich sprawka, po prostu dorzucili lekki "bonus" do całego eksperymentu w postaci dziewczynki, która nagle zamienia się w kogoś innego, obcego, przepowiadającego przyszłość, tak jak ktoś wcześniej napisał Fredericę Bernkastel (oczywiście imię i nazwisko nie ma żadnego wpływu i mogłoby być każde inne). Jeżeli tak to by wyglądało, nie byłoby problemu z alternatywnymi światami. Otóż po prostu naukowcy czy osoby biorące udział w tym eksperymencie "resetują system" i wprowadzają bohaterów w nową przygodę, dlatego nikt nie ginie, wszystko zaczyna się od początku. Inni mieszkańcy miasta to po prostu postaci postronne, wprowadzone do świadomości postaci na potrzeby projektu. Mam tylko wątpliwości co do Takano, ponieważ to ona zawsze daje bohaterom pierwsze wskazówki, kieruje nimi, aby wydarzenia i sprawy mogły sie potoczyć po myśli naukowców, aby postaci znalazły się w sytuacji tej pożądanej przez tych z "góry". Uważam zatem, że Takano, jest kolejną postacią, która bierze udział w eksperymencie, czyli jest to osoba należąca do personelu czy składu zajmującego się eksperymentem i również poprzez śpiączkę i zastrzyki z psychotropami "ląduje" w Hinamizawie, aby stąd mogła kierować piątką przyjaciół. Zauważmy, iż tak się dzieje naprawdę, dla przykładu to ona zabiera Shion i Keiichiego do świątyni i wplątuje w całą historię z klątwą Oyashiro-samy, tak samo to ona pokazuje Shino notatki na temat demonów znajdujących się w ludziach, czy w końcu Renie daje zeszyt z fragmentami na temat pasożytów. I tak by to wyglądało, czyli w skrócie, porwanie głównych bohaterów, aby na nich eksperymentować, stawiać ich w trudnych sytuacjach, wystawiać ich przyjaźń na próbę itd itp
Hmm to by było wszystko co chciałbym Wam przekazać, pewnie i tak wszystkiego nie napisałem co chciałem, bo się nie da. To co napisałem mogłoby być myślę, że całkiem niezłym scenariuszem dla tego anime... ale zobaczymy co będzie w drugim sezonie Ci, którzy przeczytali to całe respect i dziękuje
Aaaa i właśnie w końcowych epach, Rena przedstawia Keiichiemu jego sytuację z dzieciństwa kiedy to jeszcze nie mieszkał w Hinamizawie i dlatego nie zasługuje na miano przyjaciela. Nie mogłem zrozumieć tego co on zrobił, ani z tłumaczenia WIND, a tym bardziej z tłumaczenia ardusa_11, jak można kogoś nienawidzić za to, że w dzieciństwie celował do małych dziewczynek z pistoletu zabawki? A tym samym miał być ukarany przez policję? Jego ojciec wpłacił kaucję? OCB?!
Ostatnio edytowany przez gu4rd (2007-04-19 13:20:18)
Kurde przeczytałem i ty to masz wyobraźnie tylko pozazdrościć
SPILER
Sam wyjazd rodziny Keiichiego z Hinamizawy był źle odebrany przez wioskę.. Bo ona wiadomo zawsze się trzyma razem.
Ale ja zaś sądzę ze to wszytko wina klątwy nawet Rica (czy jak jej szło) coś o tym jak teraz to ona wchodzi do radiowozu i zostaje poinformowana o zabójstwie. Poza tym ta malutka kapłanka może być wcieleniem tego złego
Ale rozwiązanie chyb albo przyniesie drugi sezon albo trza zagrać w grę :/
W tym tkwi piękno każdy kto oglądał ta serie może napisać książek "O co w tym chodzi" i każda będzie inna .
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2007-04-19 12:40:39)
Jak już wspominałem, to anime wprowadza w stan extazy - psyyyyychozę totalną, dlatego jest cudowne (czesc uwaza ze jest denne, za co widnieje na mojej black list:P). Pozostało czekać tylko na drugi sezon... choć apetyt jest zaostrzony jak cholera :PP.
@gu4rd: niezła historia, jednak gdyby fabuła pooczyla sie wetluk twojego watku, to imo seria stracila by na klimacie... sugerujesz ze moja ukochana demonica Hanjuu Oyashiro-chan jest jednym z jajogłowych, bawiacym sie ludzkim umysłem? A i jeszcze jedno, popelniles dwa bledy przy pisaniu imion;)
Shino -> Shion
Mino -> Mion
Reszta jest ogólne got.
Pewno juz kazdy wie, ze to anime zajmuje u mnie pierwsze miejsce na liscie the best (szczegolnie w kategorii psychodelia xD )
Aaaaaa! Jak mogłem popełnić tak haniebne błędy! Poprawione :/ Gdy jestem chory i tak sobie leżę bezwładnie w łóżku, czasem bierze mnie taka chętka na rozmyślanie... Z tą utratą klimatu to faktycznie trochę by to zaleciało tandetą Ale tak się zastanawiałem, seria która najprawdopodobniej będzie miała 52 epy zakończy się na tym, że oni się obudzą i naukowcy wywalą ich z tajnego laboratorium, które znajdowało się gdzieś pod ziemią albo w jakimś lesie i oni teraz, ze zrytymi czachami, mają przetrwać w takim lesie... Już to widzę, jak Rena na choćby malutki szmer w krzakach wyjmuje swój maczetotasak i zaczyna robić rozpierduchę.... buahaha kocie oczy i złowieszczy śmiech w tle
Tak czy siak fajnie, że wielki fan Virus przeczytał moje wypociny i mu się spodobały.
Ostatnio edytowany przez gu4rd (2007-04-19 15:46:53)
[cytuj]Tak czy siak fajnie, że Oyashiro-sama przeczytał moje wypociny i przypadły mu do gustu:)[/quote]
Tak kwesti sprostowania... Oyashiro-sama to... kobieta... kiedyś sie obnosilem tym imieniem i spotkała mnie za to kara (nie chciej wiedziec jaka:P) - zatem Hanjuu Oyashiro to moja ukochana, nie ja.
Ściągnąć innego relka, albo poprosić AP o seeda
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)
Są robione Hardki na DVDripach... 1-4 powinny być (nie wiem kiedy), ale będą... 5-26 będą wtedy kiedy zabiorę swoją dupę do roboty...
Są robione Hardki na DVDripach... 1-4 powinny być (nie wiem kiedy), ale będą... 5-26 będą wtedy kiedy zabiorę swoją dupę do roboty...
hmm ile one to już powstają
z rok, czy dłużej W tym tempie to wnuki będą mi podrzucać kolejne epki do jakiegoś domu spokojnej starości;)
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)
Taa... bo panom z Akatsuki nie chciało się dłubać, a tłumaczyczyc tym bardziej, nawet nie chcieli mi dać tej serii. Dopiero gdy odeszłem z Akatsuki, udało mi się przejąć projekt... zatem 1-4 wydadzą Akatsuki, zaś 5-26 wydam jako SLF. Dlatego glownie to zalezy ode mnie teraz (czekam tylko na ich ruch, poki nie wydadza 1 pierwszej czworki, ja nic nie robie )... xD
@liia, ta seria jeszcze nawet roku nie ma:P. a pierwszy ep wydaliśmy (no wtedy byłem jeszcze w AKA ) gdzies w wakacje o ile dobrze pamiętam.