#861 2007-04-19 21:41:48

ziomalLDZ
Użytkownik

Odp: Higurashi no Naku Koro ni pierwsze wrażenie

a drugi sezon juz w lipcu... mam nadzieje ze nie zepsuja tego anime bo jak kraza juz pogloski ma byc jescze drastyczniejsze ^^... wiem, ze to offtop ale wie ktos moze czy bedzie jakas kontynuacja fmp ?
pozdro

#862 2007-04-19 21:55:44

liia
Użytkownik

Virus napisał:

Taa... bo panom z Akatsuki nie chciało się dłubać, a tłumaczyczyc tym bardziej, nawet nie chcieli mi dać tej serii. Dopiero gdy odeszłem z Akatsuki, udało mi się przejąć projekt... zatem 1-4 wydadzą Akatsuki, zaś 5-26 wydam jako SLF. Dlatego glownie to zalezy ode mnie teraz (czekam tylko na ich ruch, poki nie wydadza 1 pierwszej czworki, ja nic nie robie jezor)... xD

@liia, ta seria jeszcze nawet roku nie ma:P. a pierwszy ep wydaliśmy (no wtedy byłem jeszcze w AKA jezor) gdzies w wakacje o ile dobrze pamiętam.

A, nie chciało mi się sprawdzać dokładnie, pewnie masz rację smile

Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)

#863 2007-04-19 22:49:14

Maniack
Użytkownik

Rekid napisał:

ma ktos moze epki od Anime People ?? smile Anime git wypas ale zatrzymalem sie na odcinku 20 smutny i dalej nie wiem co robic

Ściągnij dvdripy od HKG&X2:
http://share.dmhy.net/shareseries.php?seriesid=111
Vol.7 i vol.8 - radzę zacząć ściągać, bo mało seedów, a przypuszczam, że później nie będzie w ogóle (sam mam proplemy z pobraniem vol.7 - ale jakos leci powoli)
Ja czekam jeszcze za Vol.9 i wsio smile

Ostatnio edytowany przez Maniack (2007-04-19 23:54:20)

#864 2007-05-23 15:51:18

lightning
Użytkownik

Mam pytanie odnośnie Higurashi no Naku Koro ni, od jakiej grupy najlepiej ściągać  Triad , Ayu czy Wind. Proszę o szybką odpowiedz. Jest to anime jedno z tych których jeszcze nie oglądałem oczkod

konsig02.jpg

#865 2007-05-23 15:57:21

Maniack
Użytkownik

lightning napisał:

Mam pytanie odnośnie Higurashi no Naku Koro ni, od jakiej grupy najlepiej ściągać  Triad , Ayu czy Wind. Proszę o szybką odpowiedz. Jest to anime jedno z tych których jeszcze nie oglądałem oczkod

HKG&X2 - najlepsze jakościowo, no i raw smile Ale już raczej sobie nie ściągniesz bo pewnie nie ma juz seedów

#866 2007-05-23 15:58:29

August III Sas
Użytkownik

wind, bo polskie suby pasują jezor

#867 2007-05-23 16:22:58

lightning
Użytkownik

Wie ktoś czy Triad wyda do końca to Anime ??

konsig02.jpg

#868 2007-05-23 16:24:29

_KiRA
Użytkownik

Wind ssie, pod kazdym wzgledem... HKG&X2... MOże ktos upchnie? oczkod

#869 2007-05-23 16:27:54

Maniack
Użytkownik

lightning napisał:

Wie ktoś czy Triad wyda do końca to Anime ??

Nie, bo tytuł został zlicencjonowany przez Geneon oczkod

#870 2007-05-23 16:30:15

_KiRA
Użytkownik

Własnie to chcialem napisać xD Sam poszukuje Triad od 14-21 xD , ale przez tą licke pościąglai wszystko. Cóż... zamówi sie DVD xD . A mozę ktoś ma te epki Triadowe jeszcze? ;]

#871 2007-06-11 01:41:08

Maniack
Użytkownik

Uwaga, moja wypowiedź zawiera SPOJLERY!!

Jestem świeżo po tym anime i muszę napisać że bardzo dobry tytuł. Chyba najlepszy anime-horror jaki widziałem (a dobrego horrora to ze świeca w ręku szukać). Połączenie sielankowej atmosfery z niesamowitym psychodelicznym klimatem, dodatkowo osadzonym w tej kolorowej kresce daje mieszankę wybuchową. Wszystkie rozdziały były bardzo dobre, ale chyba najbardziej pogięte to dwa ostatnie, po prostu totalny odlot w niektórych momentach (torturowanie, a raczej dźganie nożem Satoko prze Sion przykładowo). No i bardzo mi się podobała sama konstrukcja serialu, jak puzzle, każdy rozdział dawał dodatkowe informacje na temat wydarzeń w Hinamizawie. Po obejrzeniu pierwszego rozdziału nastąpiło totalne zaskoczenie... WTF? No i początek drugiego... zastanawiałem się "o co tu ku... chodzi" no ale dalej mnie jeszcze milej zaskoczył ten tytuł. Szczególnie te detektywistyczne wątki, gdzie bohaterowie szukali odpowiedzi i widz dostawał to coraz nowe wątki. Ale najbardziej podobał mi się ten niesamowity klimacik jezor kiedy to godzina 23.00 a ja oglądam Higurashi... hehe pozytywnie smile_big. Na dobitkę jeszcze ten niesamowity OP okej
No ale są też minusy... np. głupota Keichiiego momentami, a po pierwszym epie nie wiedziałem czy dalej to oglądać, bo było 'zbyt słodkawo' :Moge też zaliczyć te niewymiarowe głowy, ale... podsumowując godne anime.

#872 2007-06-20 22:57:41

RiXeD
Użytkownik

Ludzie i luzdziska, humanoidy i naczelne rozumne!

Wracam po latach nieobecności, by przynieść wam nowinę o Higurashi no Naku Koro Ni Kai - drugim sezonie psychodelicznej serii o...
...
... co?
... jak to sprzed miesiąca...?
... kto pisał to przemówienie...?!
... może nie wiedzą... nie, sądząc po minach raczej wiedzą.... T_T

Emm... Minna-san! Tak więc jak już mówiłem, w Kai będziemy świadkami odpowiedzi na większość pytań zadanych w pierwszej serii, jako że dwa z przedstawionych tam Rozdziałów (jeden stworzony specjalnie na potrzeby anime o którym nie wiadomo jeszcze za dużo) są Rozdziałami Odpowiedziowymi, jak "Meakashi-hen" [historia Shion]. Z ważniejszych wydarzeń należy odnotować:

LEKKIE SPOILERY

- Oyashiro-sama chodzi do szkoły razem z naszymi bohaterami (Hanyuuu~!)
- Poznajemy osobę odpowiedzialną za prawie wszystkie incydenty Hinamizawy (i to nie jest Hany-- znaczy Oyashiro-sama)
- Frederika pozaje swojego zabójcę
- Frederika opowiada o wszystkim naszym bohaterom i wszyscy starają się zapobiec złemu scenariuszowi
- WSZYSCY GINĄ!!!! BWAHAHAHAHAHAH!!!! ...... emm... znaczy.... uhhh....

LEKKIE SPOILERY KONIEC

PREMIERA PIERWSZEGO ODCINKA JUŻ 6 LIPCA!

higurashi.jpg
"O mój boże, Mi-chan! Czy to... Czy to są... WKŁADKI POWIĘKSZAJĄCE?!?!?!"

EDIT: Dla spragnionych wiedzy, streszczenia arców pokazanych w anime (i w ogóle wszystkich prócz anime-exclusivowego) są tu: http://en.wikipedia.org/wiki/Minagoroshi-hen

Ostatnio edytowany przez RiXeD (2007-06-20 23:01:17)

#873 2007-06-20 23:01:32

Zgrzyt
Użytkownik

UUUUUuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Aaaaaaaaaaaaaaaaa skąd to info?

#874 2007-06-21 00:02:38

_KiRA
Użytkownik

RiXeD napisał:

Ludzie i luzdziska, humanoidy i naczelne rozumne!

Wracam po latach nieobecności, by przynieść wam nowinę o Higurashi no Naku Koro Ni Kai - drugim sezonie psychodelicznej serii o...
...
... co?
... jak to sprzed miesiąca...?
... kto pisał to przemówienie...?!
... może nie wiedzą... nie, sądząc po minach raczej wiedzą.... T_T

Emm... Minna-san! Tak więc jak już mówiłem, w Kai będziemy świadkami odpowiedzi na większość pytań zadanych w pierwszej serii, jako że dwa z przedstawionych tam Rozdziałów (jeden stworzony specjalnie na potrzeby anime o którym nie wiadomo jeszcze za dużo) są Rozdziałami Odpowiedziowymi, jak "Meakashi-hen" [historia Shion]. Z ważniejszych wydarzeń należy odnotować:

LEKKIE SPOILERY

- Oyashiro-sama chodzi do szkoły razem z naszymi bohaterami (Hanyuuu~!)
- Poznajemy osobę odpowiedzialną za prawie wszystkie incydenty Hinamizawy (i to nie jest Hany-- znaczy Oyashiro-sama)
- Frederika pozaje swojego zabójcę
- Frederika opowiada o wszystkim naszym bohaterom i wszyscy starają się zapobiec złemu scenariuszowi
- WSZYSCY GINĄ!!!! BWAHAHAHAHAHAH!!!! ...... emm... znaczy.... uhhh....

LEKKIE SPOILERY KONIEC

PREMIERA PIERWSZEGO ODCINKA JUŻ 6 LIPCA!

higurashi.jpg
"O mój boże, Mi-chan! Czy to... Czy to są... WKŁADKI POWIĘKSZAJĄCE?!?!?!"

EDIT: Dla spragnionych wiedzy, streszczenia arców pokazanych w anime (i w ogóle wszystkich prócz anime-exclusivowego) są tu: http://en.wikipedia.org/wiki/Minagoroshi-hen

Oj stary, szybkiś jak sanki w maju... ja o tej serii wiedziałem (jak i pelno innych osob-fanatykow tej serii) z kwartal temu xD . Pewno grałeś w Matsuri i zdradzasz fabule, co? ;] To że moja ukochana Hanyuu-chan bedzie w drugiej serii to wiedzialem... juz nie pamietam kiedy (grunt to codzennie odwiedzac oficjalna stronke Higurashi ;] ) - z kwartal temu, moze dluzej. Poza tym zadnej nowinki zes nie przyniasl, bo ktos juz zalozyl temat przed toba... no coz, shit happens[shithappens], moze nastepnym razem zablysniesz, waćpan[hehe].

A teraz newskik ode mnie ;]

Zeby nie bylo... producenci odpowadajacy za ta serie szykuja cos jeszcze procz HnNKn Kai, ale poki co jest to owiane tajemnica... zadnych informacji, tylko puste miejsce i napis comingsoon.jpg. Coż... ja obstawiam, ze to jakies OAV a moze nawet KINÓWKA!!. Trzeba czekac ;]

#875 2007-06-21 00:28:45

lukaszplpl
Użytkownik

Anime jest po prostu extra i dla mnie jest po prostu najlepszym anime jakim oglądałem(a nie mało już widziałem) i moim ulubionym.To anime to po prostu coś wspaniałego i już nie mogę się doczekać Higurashi No Naku Koro Ni kai  i modle się by przebiło Higurashi No Naku Koro Ni wtedy spać nawet nie będę mógł xD bo Higurashi No Naku Koro Ni było takie super ze aż żal mi było włączyć odcinek bo to oznaczało że coraz bliżej do końca który moim zdaniem był super ale mógłby być lepszy xD.Higurashi No Naku Koro Ni kai mam zamiar dopiero obejrzeć gdy zbiorę całą serie i będę mógł oglądać co parę epków w nocy xD tylko czekać na Higurashi No Naku Koro Ni kai i mam nadzieję że będzie w HD choć to ostatnio popularne więc powinno być xD

#876 2007-08-26 09:21:32

mahou33
Użytkownik

Jestem po 26 odcinkach i niestety to anime mnie zawiodło. Nie wiem co tyle osób w nim widzi. To całkiem przeciętne anime chwilami tak nudne że nie można wytrzymać przed telewizorem.
Doskonałe pierwsze 4 odcinki. Nigdy żadne anime mnie tak nie przestraszyło i nie miało takiego cudownego klimatu jak te 4 odcinki. Bardzo nie podobał mi się pomysł zaczynania wszystkiego od początku z różnej perspektywy i sam fakt istnienia równoległych światów to głupota.
Tak to można w nieskończoność anime tworzyć zawsze zmieniając świat(podobnie jak w Tsubasa Chronicle szukając wiecznie nieskończonej ilości piór).
Po tych 4 odcinkach zaczęło się robić bardzo brutalnie i sadystycznie co nie było już straszne chociaż mi się trochę podobało. Sama końcówka czyli ostatni odcinek był świetnym pomysłem gdyż z dramatu jak walczyli na dachu nagle zrobiła się komedia. Nie wiem jak drugi sezon ale niestety moje oczekiwania były dużo większe po pierwszych 4 odcinkach. Te straszne oczy właśnie mi się bardzo spodobały a potem ich już nie było.

#877 2007-08-26 09:24:17

mahou33
Użytkownik

Oczywiście oceniam je pozytywnie ale spodziewałem się że utrzyma się klimat z początku. Dlatego to anime wprowadza każdego w błąd bo kto obejrzy pierwsze 4 odcinki myśli że będzie świetna a tu taka przykra niespodzianka.

Ostatnio edytowany przez mahou33 (2007-08-26 09:26:36)

#878 2007-08-26 09:35:25

gorczak
Użytkownik

dla kogo przykra dla tego przykra... widocznie nie jesteś stworzony do oglądania tego gatunku.. pomysł istnienia równoległych światów wg mnie był bardzo udany. Przynajmniej było to coś "innego", a nie troche mordu, potem pojawia się hero rozwiązuje zagadkę i koniec serii... to by była dopiero lipa. A poza tym musieli tak to zrobić, bo taką fabułę miała gra, a to jest anime na podstawie gry...

#879 2007-08-26 10:01:19

zergadis0
Użytkownik

A mi się najbardziej zaczęło podobać od ok. 9 epka, pierwsze 4 miały fajny klimat, ale średnio mi przypadły do gustu, w kolejnych 4 nie bardzo wiedziałem o co chodzi (całe szczęście potem się to zmieniło), a od 9 epka... już wiedziałem że seria dostanie u mnie 10/10 za fabułę, moim zdaniem właśnie od tego momentu seria się zaczyna naprawdę rozkręcać, a kolejne wersje wydarzeń z Hinamizawy są tylko coraz ciekawsze.

#880 2007-08-26 10:26:08

mahou33
Użytkownik

Więc gra to jedyne usprawiedliwienie. Ale tylko pierwsze 4 odcinki naprawdę były straszne i to właśnie dlatego że było mnóstwo tajemnic bo jak się dużo wie to najczęściej mniej się zaczyna bać.
Niestety według mnie pozostałe odcinki nie dorównują początkowi. Anime mogło by się skończyć na czterech OAV:)

Stopka forum

© Animesub.info 2024