Nie jesteś zalogowany.
Niekoniecznie z tą zmianą nazwy, kwestia dogadania się po prostu Może i starocie, ale po obejrzeniu Beana i Bio nie odczułem straty czasu
Zaraz sprawdzę, co to za nowa pozycja i w razie czego ściągnę xD
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Świetnie, że ktoś jednak rusza ciut starsze tytuły.
No i widzę, że jakość coraz "wytwórni" coraz lepsza (przy Shin Hokuto no Ken czcionka była na tyle wielka, ze się nieregulaminowo łamała;))
Pytanko za 100 punktów:
Kiedy można oczekiwać "Vampire Wars" wrzuconego na http (bigupload etc)?
Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...
Co do http, to na razie ciesz sie torrentem, znajomy mi wlasnie pisze, ze ssa z predkoscia 55kb/s, wiec calkiem niezle. Nie wiem kiedy i czy w ogole wstawie na DD, to zalezy zawsze od kilku spraw.
Co do czcionki w Hokuto, to jest oczywiscie u mnie jest wszystko ok. Ja korzystam z uslug vobsuba i nie mam zadnych problemow, pod niego tez jest ona ustawiana. Byc moze masz podobny problem co ~Maniack, poczytaj wczesniejsze posty
Mi tu 42 kb jedzie, nie jest źle
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
~Maniack uprzedziles mnie. Najpierw dodaje pozycje na ANFo, a dopiero pozniej tutaj.
Właściwie to przeglądałem anfo i zobaczyłem, że nowa pozycja została do bazy dodana no i jeszcze spod szyldu Songoku, więc pomyślałem że na ansi wspomnę o tym w stosownym wątku
o do czcionki w Hokuto, to jest oczywiscie u mnie jest wszystko ok. Ja korzystam z uslug vobsuba i nie mam zadnych problemow, pod niego tez jest ona ustawiana. Byc moze masz podobny problem co ~Maniack, poczytaj wczesniejsze posty
No i widzę, że jakość coraz "wytwórni" coraz lepsza (przy Shin Hokuto no Ken czcionka była na tyle wielka, ze się nieregulaminowo łamała)
Pewnie odtwarzasz MPC? Jak tak to zmniejsz czionkę w opcjach MPC. Jak stwierdziłem ostatnio, czcionka w MPC jest domyślnie większa niż w vobsubie, ale ładniejsza i to przemawia na korzyść MPC. A z wielkością w zasadzie nie ma problemu, przecież to softsub więc można w każdej chwili sobie zmniejszyć/powiększyć
Świetnie, że ktoś jednak rusza ciut starsze tytuły.
Dokładnie. Chwała ci za to ~songoku, że wydajesz starsze pozycje, których bym na pewno nie ruszył bo wybrał bym coś nowszego, z aktualnego sezonu pewnie jeszcze . A tak to, mam przyjemność obejrzenia sobie starszych tytułów i tym samym trochę bardziej poszerzyć horyzonty na temat anime
Vampire Wars na dd juz jest (patrz pierwszy post)
Vampire Wars na dd juz jest (patrz pierwszy post)
Świetnie, anime ściągnięte (mimo pewnych oporów na linii komputer-sieć ) i stoi w kolejce do oglądania .
Malutkie, malusienkie pytanko. Dałoby radę uchylić rąbka tajemnicy co do następnego projektu?;)
Ostatnio edytowany przez slymsc (2007-05-02 17:00:56)
Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...
Chyba gdzies o tym pisalem.
Yuria Densetsu. Wyjdzie na poczatku nastepnego tygodnia.
Hokuto no Ken - Yuria Densetsu
OAV'ka będąca dopelnieniem trylogii "Prawdziwa Legenda Zbawiciela"
Patrz post 1.
Hokuto no Ken - Yuria Densetsu
Mam pytanie - z czego tłumaczyłeś napisy? HoM jeszcze nie wydała swojego hardsuba, a jedyne angielskie napisy jakie widziałem to te tłumaczone z francuskiego.. stąd moja ciekawość
[EDIT]: dzięki Songoku za odpowiedź.
Ostatnio edytowany przez Beavis (2007-05-06 15:22:12)
songoku napisał:Hokuto no Ken - Yuria Densetsu
Mam pytanie - z czego tłumaczyłeś napisy? HoM jeszcze nie wydała swojego hardsuba, a jedyne angielskie napisy jakie widziałem to te tłumaczone z francuskiego.. stąd moja ciekawość
Jest jakiś angielski release, który był tłumaczony z francuskiej grupy TetsuoHara. Chyba z tego ~songoku tłumaczył. Kurczę, chyba o tym z Nim gadałem, ale już nie pamiętam. Ostatnio za dużo mam na głowie.
[EDIT] Napisałem to samo co ~Beavis. Z moją głową naprawdę jest coraz gorzej. :/ Sorry.
Ostatnio edytowany przez Winged (2007-05-05 19:13:39)
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Z japonskiego walilem od razu, napisy sa ze sluchu
A tak powaznie korzystalem z wersji TomTom'a, na ktorej opieral sie angielski skrypt. Napisalem do autora i mi go przeslal
HoM maja ostatnio problem z wydawaniem czegos innego niz epki serii i byc moze na ich wersje przyjdzie jeszcze troche poczekac. :], a ze tlumaczenie bylo naprawde niezle, to sie na nie zdecydowalem.
BTW Wyszla juz druga kinowka Prawdziwej Legendy Zbawiciela
Ostatnio edytowany przez songoku (2007-05-06 15:33:29)
Yuria upieta na GS
Oglądałem Yurie i muszę napisać że gorsza od Raoh Gaiden Junai-hen no i tylko mnie potwierdziła w przekonaniu, że muszę sięgnąć po serie TV bo było wiele niedomówień i niektóre scene to jakiś recap pokazany z innej perspektywy. Co do tłumaczenia nie mam żadnych zastrzeżeń, dobra robota. Jedynie to francuskie video miało ża duzą ilosć birate jak na H.264 i nie szło płynnie momentami.
Ostatnio edytowany przez Maniack (2007-05-12 01:35:42)
Jesli ktos nie ogladal serii TV, to mysle, ze dopiero, gdy obejrzy wszystkie 3 movie i 2 OVA zrozumie w pelni o co biega. Te remake skonstruowane sa tak, ze dopowiadaja jakies momenty historii i pokazuja, niektore fakty z innej perspektywy, wlasciwej dla danego bohatera.
BTW Raw "Raoh Gaiden" juz sie pojawil.
Pierwsza kinówka z serii Hokuto no Ken z 1986 roku,
Anime stare, jak swiat, ale warte ogladniecia
Wielkie dzieki dla ~Maniacka, ktory zlokalizowal dla mnie DVDISO.
THX
Dodałem covery do Hokuto no Ken
Pierwsza kinówka z serii Hokuto no Ken z 1986 roku,
Anime stare, jak swiat, ale warte ogladniecia
No patrz jaka niespodzianka. Juz się ściąga, zobaczymy jak Ci to wyszło
Fakt. Zapomnialem dodac, ze wszelkie propozycje poprawek i wskazowki, jak zwykle mile widziane
Łaaa...
Kurde, a ja jeszcze przy Bio Hunterze... z półtora miecha oglądam.
Ale spoko, będzie aktywny początek wakacji.
Ostatnio edytowany przez Winged (2007-05-28 15:42:06)
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"